5 råd om god ergonomi ift. funktionsnedsættelse

God ergonomi er meget vigtig for mennesker med funktionsnedsættelser, da mange aktiviteter foregår siddende, og det er også vigtigt for hjælpere og terapeuter ift. arbejdsmiljøet, fx ved støtte og træning.

hero voksen arbejdsstol bente

God ergonomi

En ståstøttestol, fx med bremse, aflaster og stabiliserer en stående arbejdsstilling og giver mulighed for at skifte mellem siddende og stående arbejde.

God ergonomi er ikke én bestemt siddestilling, men derimod variation og skift mellem arbejdsstillinger i løbet af dagen, fx ved skift mellem arbejdsstol, hvilestol, eller evt. kørestol.

Brug stolens indstillingsmuligheder af sæde, ryglæn og kip for at få en varieret arbejdsstilling, gerne med stillingskifte i forhold til arbejdsopgaverne.

Placer stolen tæt på opgaven og undgå stillinger, hvor der arbejdes med foroverbøjet ryg og nakke eller med lang rækkeafstand.

Brug stolens højdeindstilling, så arbejde med løftede skuldre og arme undgås. Højdeindstilling letter fx også hjælperens arbejde ved forflytninger.

God ergonomi er ikke én bestemt siddestilling, men derimod variation og skift mellem arbejdsstillinger i løbet af dagen
Karen Lyng, Ergoterapeut, Master i Rehabilitering
Se VELA arbejdsstole her Se VELA ståstøttestole her

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole, med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.