98% af borgerne er tilfredse med deres VELA stol

I tilfredshedsundersøgelsen blev der inddraget 17 borgere, som året forinden havde fået bevilliget en VELA arbejdsstol eller ståstøttestol.

charlotte opvaskemaskine
voksen arbejdsstol hjemme

Dokumenteret effekt af VELA’s arbejdsstole og ståstøttestole samt høj tilfredshed hos borgerne

I samarbejde med Aalborg Universitet – Institut for medicin og sundhedsteknologi blev der i foråret 2017 udarbejdet et kandidatprojekt omhandlende arbejdsstole og ståstøttestole til borgere med funktionsnedsættelser. Projektets formål var at undersøge, hvilke aktivitetsproblematikker arbejdsstolen og ståstøttestolen kan afhjælpe hjemmeboende borgerne med funktionsnedsættelser, hvor effektive stolene er, og hvor tilfredse borgerne er med stolene. .

98% af borgerne er tilfredse med deres arbejdsstol/ståstøttestol

I tilfredshedsundersøgelsen blev der inddraget 17 borgere, som året forinden havde fået bevilliget en VELA arbejdsstol eller ståstøttestol. Undersøgelsen blev foretaget i henhold til stolenes størrelse, vægt, justering, sikkerhed, holdbarhed, anvendelighed, komfort og effektivitet. Resultaterne fra undersøgelser viser, at 98 % er tilfredse med deres arbejdsstole og ståstøttestole. Borgerne var særligt tilfredse med stolens anvendelighed, sikkerhed, komfort og størrelse.

Markant forbedring af borgernes selvhjulpenhed

I effektmålingsundersøgelserne om stolens anvendelighed blev der inddraget 5 borgere. Borgernes individuelle aktivitetsproblematikker blev identificeret og vurderet inden de fik udleveret og afprøvet en arbejdsstol eller ståstøttestol. De aktivitetsproblematikker borgerne identificerede som værende besværlige for dem at udføre var;

Madlavning ved køkkenbordet, komfur og ovn

At tage madvarer ind og ud af køleskabet

Opvask ved køkkenvasken

Tømme og fylde vaskemaskinen og opvaskemaskinen

Rengøring – tørre støv af

Skrivebordsarbejde

Stryge tøj.

2-4 uger efter borgerne havde fået udleveret stolen, og derved havde haft lidt tid til at afprøve og vænne sig til den, blev borgerne aktivitetsudførelse igen vurderet ud fra de identificerede aktivitetsproblematikker.

Resultaterne viste, at arbejdsstolen og ståstøttestolen markant forbedrede borgernes selvhjulpenhed og udgjorde en signifikant effekt på afhjælpning af borgernes aktivitetsproblematikker.

Vi har en arbejdsstol til alle aldre

Udforsk

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning