Lilly genvandt sin uafhængighed med VELA Tango El

“Det betyder rigtig meget for mig at kunne udføre de dagligdags opgaver, som jeg har været vant til hele mit liv”

Lilly har en gigtsygdom, der resulterer i, at hun har væsentlig funktionsnedsættelse i ryg, skuldre, hofte og knæ. Lilly er desuden en lav kvinde (142 cm høj), hvilket gør det vanskeligt for hende, at opnå en god siddestilling samtidig med, at hun har en sikker arbejdsstilling.

Hendes gigtsygdom medfører, at hun har svært ved at klare sig selv i hverdagen. Hun bruger meget af sin tid i køkkenet, hvor hun også har sit spisebord. Når Lilly skal rundt i huset bruger hun en rollator som støtte.

Lilly kan ikke betjene en almindelig arbejdsstol med gas på grund af gigten. Derfor har hun fået bevilliget en stol med elektrisk betjening af sædets højde, nærmere bestemt en Vela Tango El. 

På trods af at dagligdagen er særdeles besværlig for Lilly, havde hun aldrig tænkt på, at hun kunne få en stol, der kunne aflaste hende og gøre hende mere selvhjulpen igen. Desuden ville hun helst ikke spørge om hjælp eller være til besvær. Det var hendes børn, der tog initiativ og pressede på, hvilket hun er rigtig glad for. Lilly vil derfor gerne opfordre andre i lignende situationer til at spørge om hjælp.

En lettere hverdag

”Det betyder rigtig meget for mig at kunne udføre de dagligdags opgaver, som jeg har været vant til hele mit liv. Nu laver jeg gerne mad til flere dage ad gangen, og det betyder en verden til forskel, at jeg selv kan skrælle kartoflerne. God kost betyder
meget for et godt liv med gigt - og det giver jo appetit at bestille noget”.

Lilly har fået meget større bevægelighed med VELA Tango 100El, og hun har fået sin selvstændighed tilbage. Det er vigtigt for Lilly, ikke at være afhængig af andres hjælp.

Arbejdsstol i køkken

Lilly om VELA Tango 100El

  • Stolen står altid i køkkenet, hvor jeg bruger den både til køkkenarbejde og som spisestuestol, og i øvrigt når jeg sidder ved spisebordet og laver noget med hænderne, f.eks. når jeg hækler.
  • Jeg har utrolig meget fornøjelse af stolen, især i køkkenet, selvom der er meget lidt plads.
  • Nu er det muligt at hæve stolen op i en højde, hvor jeg kan lave mad, vaske op og sætte ting i skabene. Det er nu engang rarest selv at kunne gøre tingene, og stolen aflaster mig meget, så jeg heller ikke bliver så træt som førhen.
  • Stolen er nem at indstille i højden, så jeg slipper også for at bøje mig ned til underskabene.
  • Armlænene er dejlige at hvile armene på, og desuden bruger jeg dem som støtte, når jeg rejser mig og sætter mig i stolen.

Læs mere om VELA Tango El herSe alle VELA arbejdsstole her


Læs også