Claus klarer sig selv

Claus har fået et varigt behov for støtte i forbindelse med sine aktiviteter i køkkenet, så han stadig kan klare sig selv, og i den forbindelse, har han stor nytte af sin VELA Tango El Ståstøttestol.

Claus har levet med spastiske lammelser hele sit liv. Lammelserne viser sig hovedsageligt i venstre side af kroppen. For få år siden fik Claus et brud på lænderyggen i forbindelse med et fald. Dette har betydet en nyindretning af køkkenet, og at Claus har fået et varigt behov for støtte i forbindelse med sine aktiviteter i køkkenet, så han stadig kan klare sig selv.

Der er blevet plads til benene under komfuret, så det let kan bruges af en siddende person. Ovnen er placeret højt, og åbner til siden, så den er let at betjene.

Claus har problemer med balancen og har svært ved at komme op og stå. Desuden har han problemer med knæene og med sin gangfunktion, så han indimellem må bruge sin rollator eller sin el-kørestol.

Han får hjælp morgen og aften til bl.a. beklædning, men klarer ellers sig selv i hverdagen - både i køkkenet, ved måltiderne, og ved de daglige gøremål i boligen.

En lettere hverdag

For at bibeholde sine aktiviteter efter faldet, har Claus fået en VELA Tango El Ståstøttestol med kort sæde og elektrisk betjening af sædehøjden. Den elektriske indstilling af sædehøjden er essentiel for Claus, fx når han skal op at stå, da han har stive hofter.

Claus har haft en god dialog med sin terapeut, så både ovn med sideåbning og opvaskemaskine er blevet placeret højt, så han kan betjene den, imens han bruger stolen. Når han bruger stolen i køkkenet er det nemt for ham at indstille stolen højt. Stolens korte sæde er desuden ideelt så Claus ikke får klemt bagsiden af lårene, når han ståstøttes højt, og sædet sikrer samtidig en aktiv siddestilling. 

Claus om VELA Tango El Ståstøtte

  • Stolen bruger jeg både ved køkkenarbejde, madlavning og ved spisning. I køkkenet indstiller jeg sædet højt, så jeg kan stå ved køkkenbordet og arbejde, og jeg kan let betjene ovnen.
  • Jeg bremser altid stolen! Jeg har prøvet at falde ned fra en stol, fordi jeg glemte at bremse den - så nu har jeg lært det.
  • Sædet er rigtig godt, særligt når jeg står op. Det korte sæde betyder, at jeg ikke får klemt bagsiden af lårene, og det giver god støtte, når jeg står. Sædet er også godt at sidde på, når jeg bruger stolen ved spisebordet.
  • Sædets højde er nemt at indstille elektrisk, og når jeg indstiller sædet højt, står jeg nærmest op. Det er nødvendig for mig, fordi jeg ikke kan bøje så meget i hoften.
  • Det er nemt at bevæge sig rundt på stolen i køkkenet pga. de store hjul, som ruller let over gulvet.

Læs mere om Claus' stol herSe alle VELA ståstøttestole her  


Læs også