Aktivitet med VELA Twist

Dagmar har, på grund af dårligt kredsløb, fået amputeret sit venstre ben under knæet. Det er stadig nyt for hende, at klare sig selv i en hverdag, hvor hun ikke kan det samme som før sin amputation.

 

Dagmar har svært ved at holde balancen, både med og uden protese, og hun har desuden svært ved at rejse sig og sætte sig fra en almindelig stol. Dagmar bruger meget tid i sit køkken og i huset i øvrigt - når hun har protesen på, bruger hun en rollator til at komme rundt med.

Dagmar er aktiv og sidder næsten aldrig stille. Hun mener, at verden går i stå, hvis hun ikke kan bibeholde alt det huslige arbejde, såsom bagning, opvask og madlavning til sig selv og sin voksne søn, som bor sammen med hende. Aktivitet giver Dagmar trivsel i hverdagen, og hun gør alt for at bibeholde en normal hverdag.

For at kunne opretholde sine daglige aktiviteter har Dagmar fået en VELA Twist - en kombination af en VELA arbejdsstol og en klassisk manuel kørestol. Hun er meget glad for sin VELA Twist, da det både er en sikker arbejdsstol med bremse og en mobil kørestol, så hun ikke behøver to stole for at opnå sammen frihed.

En lettere hverdag

Elektrisk højdeindstilling af sædet giver fleksibilitet, sikkerhed og stor rækkevidde. Dagmar kan både betjene ovnen, arbejde ved køkkenbordet og komme lavt ned, så hun kan bruge opvaskemaskinen og underskabene, alt imens, hun sidder i stolen.

Bremsen giver stabilitet og tryghed ved aktiviteter samt når Dagmar rejser eller sætter sig. Stolens kompakte form og to store drivhjul gør det let for hende at komme rundt i hjemmet. Dagmar har fået monteret en amputationsstøtte på stolen.

Aktivitet med VELA Twist Artikelbillede

Dagmar om VELA Twist

  • Fordelen ved stolen er, at jeg blot ved tryk på en knap, elektrisk kan komme helt op, så jeg kan nå skabene og ovnen, og at jeg kan nå vasken, og vaske mine hænder.
  • Jeg kunne ingenting inden jeg fik stolen – det var rigtig træls ikke at kunne noget – men nu kan jeg alt. Jeg kunne ikke engang komme op til vasken og vaske mine hænder. Nu kan jeg komme op til både vask og komfur og endda komme helt ind til køkkenbordet, når jeg smører mad.
  • Jeg låser ikke altid stolen, men når jeg skal lave noget, så låser jeg den, så jeg ikke falder ud. Jeg låser den fx når jeg skal op at stå, og når jeg har protesen på - det er nemt og hurtigt.
  • Jeg kan let selv køre rundt i huset med min stol, både ud på badeværelset og ind i soveværelset. I drømmer ikke om hvor god den er, den stol – jeg kan ikke få noget bedre, når jeg nu skal sidde ned.
  • Jeg sidder også godt på stolen og amputationsstøtten er komfortabel og lavet så den passer til mig.

Se alle VELA Arbejdsstole her  


Læs også