En uundværlig stol

Solveig har fået amputeret sit højre ben over knæet. Træningsforløbet efter amputationen har været vellykket, da Solveig hele tiden har været indstillet på at træne og på at kunne klare sig selv.

 

Huset hun bor i har gode adgangsforhold med brede døre, uden dørtrin. I køkkenet er der plads til benene under køkkenbordet og komfuret, så det kan bruges af en siddende person. Ovnen er placeret højt, og kan ikke umiddelbart bruges af en person der sidder ned.

Solveig ønsker at klare sig selv i hverdagen, som hun altid har været vant til. ”Jeg har jo styrken i armene – så jeg kan klare mig”, som hun selv siger. Hun klarer al madlavning selv, og bruger meget tid i køkkenet, blandt andet med at bage.

Solveig har dårlig balance efter amputationen, og belaster det venstre ben for meget, når hun står op i længere tid. Hun har ikke så mange kræfter i benet mere, og bliver hurtigt træt af at stå op.

En lettere hverdag

Efter Solveig har fået sin VELA Tango-stol, bruger hun den altid i køkkenet og ved spisebordet. Desuden sidder hun i den, når hun løser kryds & tværs og når hun ser fjernsyn. Hun går stolen frem med venstre ben. I køkkenet bremser hun altid stolen og indstiller højden når hun skal lave noget, så den passer til bord, komfur eller ovn.

Hun sidder meget i stolen og er derfor særlig glad for, at det er let, at ændre sin siddestilling og arbejde i køkkenet når hun sidder i stolen. ”Man sidder godt i stolen, og den er også nem at komme rundt i hjemmet med”.

En uundværlig stol Artikelbillede

Solveig om Tango 100

  • Tidligere brændte jeg mig ustandseligt på ovnen, når jeg skulle tage noget ud af den. Det gør jeg ikke mere. Nu hæver jeg stolen op til ovnen og så brænder jeg mig ikke på kanten af lågen.
  • Når jeg vaskede op, så løb vandet ned i ærmerne – men nu kommer jeg op til vasken, og så får jeg ikke våde ærmer mere.
  • Når jeg skal fx skal ind i stuen, så sænker jeg sædet, så jeg kan gå stolen frem - stolen kører rigtig godt. Jeg har de ting jeg skal bruge i skødet, og så kører jeg ind i stuen.
  • Det er nemt at komme højt op og langt ned, så jeg kan klare det hele selv. I køkkenet kan jeg let vaske op og lave mad nu.
  • Bremsen er nem. Den bruger jeg når jeg sidder ved vasken eller ved komfuret.

Læs mere om Solveig stol herSe alle VELA Arbejdsstole her  


Læs også