Stol til personer med benamputation

VELA Tango Artrodese er en arbejdsstol beregnet til mennesker med fx benamputation eller stive hofteled.

Stolen støtter brugeren i daglig aktivitet i hjemmet eller på arbejdspladsen samt i forbindelse med rehabilitering og træning, hvor det kan være nødvendigt at have en stabil og samtidig behagelig siddestilling gennem mange timer.

Fordele:

  • De uafhængigt indstillelige artrodeseklapper gør, at siddefladen kan indstilles og tilpasses den enkelte bruger og den specifikke situation. Klapperne giver mulighed for at sidde med åben hoftevinkel, hvilket er en fordel for brugere med fx nedsat bevægelighed i hofter, stift ben, samt brugere der er benamputerede.
  • Sæde og ryg er ergonomisk formet, og giver god støtte, stabilitet og komfort for brugeren. Brugere der anvender benprotese, kan undgå at benet kommer til at klemmes mellem protese og sædet.
  • Stolens unikke centralbremse sikrer, at stolen ikke flytter sig, når man sætter eller rejser sig fra stolen. Bremsen skaber en stabil arbejdsplads og mindsker risikoen for at miste balancen ved forflytning.
  • God plads til benene giver brugeren mulighed for at ”gå” stolen frem. Brugeren bliver mere mobil og selvhjulpen, og kan komme rundt uden hjælp.
  • VELA Tango Artrodese er, med det indstillelige sæde, velegnet til træning og rehabilitering. Med begge klapper nede, giver det korte sæde plads til at brugeren kan bevæge benene frit, fx ved cykeltræning.

Læs også