Øget komfort og deltagelse

Ashley er født med flere handikap, hvilket giver ham en række fysiske begrænsninger. Han har mobilitets- og balanceproblemer på grund af lav udholdenhed i muskler.

Ashleys fødder pronerer, hvilket gør det ekstra svært for ham at gå og at holde balancen. Dette går samtidig ud over hans kropsholdning og ryg.

Han får let åndenød og kan heller ikke gå særlig langt. Desuden har han både problemer med hjertet og ernæringsmæssige problemer – dette betyder at han er muskelsvag og lille af sin alder.

Ashley har lige færdiggjort Junior-skole (for de 8-12-årige) og skal nu til at starte i Senior-skole (for de høje klassetrin). Han har derfor været på besøg på den nye skole sammen med sin mor og en terapeut, for at se, hvordan han kan klare sig godt i de nye omgivelser.

I Junior-skolen havde Ashley rygsmerter og ledsmerter, fordi han bl.a. sad på en helt almindelig stol ved et standard skrivebord. Hans mor var ikke klar over, at dette var et problem, indtil Ashleys terapeut besøgte skolen og forklarede, at både stol og skrivebord var uhensigtsmæssige for Ashley.

Nye Muligheder

Terapeuten har heldigvis foretaget en vurdering af de nye omgivelser i forbindelse med Ashleys start i Senior-skole, og et af forslagene var, at få en VELA Tango Skolestol. Ashley har fået en VELA Tango 100ES med elektrisk højdeindstilling, hvilket giver ham mulighed for, let, at tilpasse sig forskellige situationer og bordhøjder. Nu er det muligt, at sidde i niveau med de andre elever og altid opnå en god siddestilling.

Stolen har store, letløbende hjul og en centralbremse, der gør det muligt for Ashley, at skubbe stolen med sig til de forskellige timer. Stolen har en ergonomisk sidde-enhed med indstilleligt sæde, ryglæn, fodstøtte og armlæn, hvilket giver Ashley en rigtig god siddekomfort.

Ashley

ASHLEY OG ASHLEYS MOR OM VELA TANGO 100ES

  • Stolens elektriske højdeindstilling muliggør, at Ashley let kan indstille stolen så den passer til de forskellige bordhøjder der er på skolen. Dette hjælper desuden også til, at Ashleys ryg har det bedre.
  • Det er blevet meget mere komfortabelt, at sidde ned i lang tid, da stolen har et ergonomisk og blødt sæde. Det betyder også, at Ashley ikke får ondt i hofte, ben eller led.
  • Ashley har fået en bedre siddestilling, og sidder nu i samme højde som klassekammeraterne. Dette har også hjulpet markant på hans selvtillid.
  • Stolens smarte design, med letløbende hjul og en unik bremse, gør det let for Ashley at flytte stolen mellem de forskellige lokaler på skolen, og gør det samtidig let for ham at komme ind og ud af stolen.
  • Stolen har en fodstøtte der hoolder Ashleys ben i en 90° vinkel, hvilket kommer til at hjælpe ham i det lange løb.
  • Stolen er godt lavet og meget brugervenlig.

Læs mere om Ashley's' stol herSe alle VELA's barnestole her  


Læs også