Livet med sclerose - Alisons fortælling

“Jeg kan arbejde i længere tid, og jeg er mere produktiv i min nye VELA-stol.”

alison-ms

Bruger: Alison
Alder: 40
Beskæftigelse: Hovedsygeplejerske/teamleder for kontinenspleje, St Mary’s Hospital, Newport
Diagnose: Sekundær progressiv sclerose 

Alison har sekundær progressiv sclerose og døjer med ischiassmerter, benkramper og udmattethed, hvilket forværres af hendes kontorstol og forflytninger fra stol til scooter. Alison arbejder på et hospital, hvor der er meget travlt, og hun er afhængig af sin scooter for at kunne komme rundt.

Bevægelighed har været en daglig udfordring for Alison i lang tid. Hun bruger megen tid og energi på at flytte sig fra sin kontorstol til sin scooter og omvendt. Dette resulterer i, at Alison ofte kommer for sent eller helt går glip af møder, fordi hun ikke ønsker at bede om hjælp til at komme over på scooteren, så hun kan køre til møderne. 

Hver morgen har Alisons mand hjulpet hende med at komme på arbejde, og hjulpet hende over på sin kontorstol, hvilket ofte har taget 10-15 minutter. Denne forflytning har aldrig føltes sikker for Alison, da en almindelig kontorstol har fem hjul og sædet kan dreje frit. Takket være en arbejdsstol fra VELA, er Alison ikke længere afhængig af hjælp fra sin mand. Alison er utroligt glad for sin nye stol, samt den frihed og overskud den har givet hende:  

”Jeg kan selv dreje stolens sæde ved brug af den låsbare rotationsfunktion, og så kan jeg også ved hjælp af stolens el-hejs komme op i stående stilling uden hjælp fra andre. Nu kan jeg være med til alle møderne, hvilket er fantastisk.”

”Bremsen gør, at jeg føler mig mere sikker, og den er nem at bruge. Jeg kan også godt lide armlænene, da de giver mig den stabilitet jeg har brug for til at sætte mig ned og rejse mig op.”

”Den elektriske højdeindstilling er nem at bruge og gør, at jeg kan komme over på min scooter uden, eller næsten uden, hjælp.”

Alison fortæller, at stolens sæde og ryglæn giver meget mere støtte end andre stole. Siden hun har fået sin VELA-stol har hun ikke døjet med ischiassmerter. Det, at have en skræddersyet stol som støtter hende, gør også, at Alisons kropsholdning er blevet bedre.


Alison fortæller:

”De mange indstillingsmuligheder og den elektriske højdeindstilling gør, at jeg kan finde den rette stilling ved skrivebordet. Jeg sidder ordentligt og kan bruge højdeindstillingen til at rejse og sætte mig – og nu oplever jeg, at jeg er meget mindre træt. Før jeg havde min VELA-stol tog det mig og min mand 15-20 minutter at få flyttet mig fra kontorstolen og over på min scooter for at komme hjem sidst på dagen. Nu tager det kun et øjeblik, fordi jeg har meget mere energi.”

”Jeg har mere energi på arbejdet og kan deltage mere i det huslige arbejde derhjemme, takket være den støtte og den hjælp jeg får fra min nye stol. Jeg får også meget sjældent benkramper nu, hvilket er utroligt.”

”Min VELA-stol er fantastisk! Jeg ville ønske, at jeg havde fået den tidligere.”

Alison's stol

 


Læs også