Beretning – SOSU Skills

Torsdag d. 3. oktober var der Regionsmesterskaberne i SOSU Skills over hele landet. Vi havde udlånt arbejdsstole med elektrisk fremdrift til dagen, da de skulle indgå i konkurrencen.

sosu skills 1
sosu skills 2

De studerende skal prøves i en 45 minutters ”stress-test”, hvor teamet først introduceres for opgaven til et morgenmøde, og derefter skal håndtere tre borgere – det hele for at vurdere de studerendes faglighed og professionalisme.

Opgaveløsningen bliver vurderet ud fra disse parametre:

  • Planlægning og prioritering af opgaverne
  • Samarbejde, etik, kommunikation og sundhedspædagogik
  • Rehabilitering, sygepleje, medicin og hygiejne
  • Patientsikkerhed, ergonomi og lovgivning
  • Refleksion og evaluering

Over hele linjen må vi sige, det var virkelig en spændende dag.

Man får indblik i en dybt professionel håndtering af borgeren og den forberedelse der ligger til grund for, at SOSUen kan gøre sit arbejde godt på et højt fagligt niveau. Konkurrencedeltagerne lagde en plan for besøget, og en skuespiller, som spillede borger forsøgte at stresse dem, så det ikke var muligt, at følge planen. Det vindende hold udmærkede sig ved at finde roen, og klarede alle tre opgaver med bravour! Der bliver brilleret på faglig kunnen, men også på tid og menneskelig forståelse og empati.

Vi er glade for, at VELA arbejdsstole er en del af hverdagen for mange i sundhedssektoren og derfor også er med til SOSU Skills. Vi ønsker altid en tættere dialog i forhold til, at sundhedspersonalet kan få bedre brug af hjælpemidler på skoleskemaet, så det professionelle samspil med borger, sundhedspersonale og arbejdsgange også kan optimeres i fremtiden.

Tusind tak for en god dag med fuldt hus og mange interessante samtaler med studerende. Stor respekt til SOSUer over hele landet! Du kan se de regionale vindere her – vi ses til finalen næste år!

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning