Køkkenarbejde

Daglige aktiviteter i et køkken, som fx at tilberede mad, lave kaffe til sig selv og eventuelle gæster er en hverdagsaktivitet, som er meningsfuld for de fleste mennesker. Køkkenarbejde foregår primært stående og kræver både præcisionsarbejde, kræfter og stabilitet, fx når grøntsager skal hakkes, og når rugbrød skal skæres.

Køkkenarbejde kan være vanskeligt for mennesker med funktionsnedsættelser, så som; dårlig balance, nedsat kraft og bevægelighed i muskler og led eller ved smerter. 

De kan have vanskeligheder med at stå op ved køkkenbordet uden støtte eller i det hele taget at stå op i længere tid. Det kan være umuligt, at nå højt op i overskabene, lavt ned i opvaskemaskinen eller at arbejde ved køkkenbordet i en højde, der er nødvendig ved både præcisionsarbejde og kraftpræget arbejde.

At finde den helt rigtige stol

VELA har mange års erfaring med at finde den helt rigtige stol, så mennesker med funktionsnedsættelser kan opretholde deres aktivitetsniveau i køkkenet.

Det unikke ved stole til køkkenarbejde er, at de støtter brugeren imens de står eller sidder, pga.et stabilt understel og en centralbremse, der giver sikkerhed og balance. Alle stole til køkkenet har store hjul, som giver mulighed for at ”gå stolen frem” og derved kan man komme rundt i køkkenet mens man sidder ned.

kitchen wide

VELA har flere forskellige modeller af arbejdsstole og ståstøttestole, som i særdeleshed er velegnede til køkkenarbejde og som kan tilpasses brugerens behov

Sædet kan højdeindstilles enten med en gasfjeder, eller med elektrisk indstilling, hvisbrugeren ikke selv har kræfter i benene til at hæve og sænke sædet. Stolenes sæder og rygge kan indstilles, så brugeren får en ergonomisk, aktiv og god arbejdsstilling i køkkenet, og brugerens mobilitet fremmes, da det er muligt at ”gå stolen frem”.

Vi anbefaler bl.a. følgende stole til køkkenarbejde:

VELA Salsa 100Hmi nr. 22497

VELA Salsa 100 er en ståstøttestol med et kort sæde med kip, der støtter og stabiliserer brugeren.

Læs mere

VELA Tango 100Hmi nr. 72501

VELA Tango 100 er en arbejdsstol med lavt ryglæn, som giver god lændestøtte og fri bevægelighed i ryg, skuldre og arme

Læs mere

VELA Tango 200ElHmi nr. 72520

VELA Tango 200El er en arbejdsstol med elektrisk højdeindstilling og et højere ryglæn med ekstra lændestøtte end VELA Tango 100El modellen.

Læs mere

VELA Tango 300ElHmi nr. 18598

VELA Tango 300El er en forstærket arbejdsstol med elektrisk højdeindstilling beregnet til høj brugervægt op til 200 kg

Læs mere

VELA Tango 310EHmi nr. 125517

Personer op til 300 kg kan bibeholde/genvinde evnen til at være selvhjulpen og uafhængig ved daglige aktiviteter i hjemmet og gennem rehabilitering og træning. Stolen giver en opret siddestilling, der giver åbne luftveje og derved mindsker udtrætning.

Læs mere

VELA Tango 500Hmi nr. 101479

VELA Tango 500 er den nyeste udvikling indenfor arbejdsstole, som udover arbejdsstolens velkendte fordele, har et revolutionerende, todelt ALB-ryglæn

Læs mere

VELA Tango 500ElHmi nr. 101481

VELA Tango 500El er den nyeste udvikling indenfor arbejdsstole med elektrisk højdeindstilling, som udover arbejdsstolens velkendte fordele, har et revolutionerende, todelt ALB-ryglæn

Læs mere

VELA Tango 510Hmi nr. 101484

VELA Tango 510 er den nyeste udvikling indenfor arbejdsstole. Udover en aktiv siddestilling giver stolen også mulighed for aflastning og en god hvilestilling i løbet af dagen

Læs mere

VELA Tango 510ElHmi nr. 101485

VELA Tango 510El er den nyeste udvikling indenfor arbejdsstole med elektrisk højdeindstilling. Udover en aktiv siddestilling giver stolen også mulighed for aflastning og en god hvilestilling i løbet af dagen

Læs mere

VELA Tango El ståstøtteHmi nr. 72670

VELA Tango El Ståstøtte, er en arbejdsstol til brugeren, der har behov for støtte og sikkerhed i stående stilling, og samtidig har behov for elektrisk højdeindstilling, fx ved manglende benkræfter.

Læs mere

Dansk design og produktion

Uendelige tilpasningsmuligheder

Gratis rådgivning af fagspecialister

  • Lilly genvandt sin uafhængighed med VELA Tango El

    " Det betyder rigtig meget for mig at kunne udføre de dagligdags opgaver, som jeg har været vant til hele mit liv "

Aktuelt

  • Fokus

120 år er ingen alder

– den 28. februar havde Meyland-smith 120-års jubilæum

Læs mere
  • Fokus

VELA udvider i Aalborg

Vermund Larsen A/S udvider sine kontor-, produktion- og...

Læs mere
  • Fokus

Forebyg fald med en VELA-stol

Vidste du, at i Danmark er de hyppigst forekommende skader...

Læs mere