Afhjælp ryg-/nakke-/lændesmerter

Ondt i ryggen, og følgevirkninger af ondt i ryggen, er ifølge Sundhedsstyrelsen et af de største sundhedsproblemer i den danske befolkning, hvor omkring 30 procent af os har haft ondt i ryggen inden for de seneste 14 dage. Smerter i ryg, lænderyg og nakke kan være tegn på alvorlige forhold, som kan undersøges og behandles, men i op til 80-90 % er det ikke muligt at stille en diagnose.

De fleste forløb med rygsmerter er forbigående og vil aftage og forsvinde af sig selv. Forskning viser, at det sker bedst og hurtigst, hvis man fastholder sit aktivitetsniveau og så vidt som muligt opretholder sin dagligdag. 

Uhensigtsmæssige og belastende arbejdsstillinger eller langvarigt stillesiddende arbejde, enten på jobbet eller i hjemmet, er ofte årsag til træthed og ondt i nakke, ryg og lænd. Overbelastning af nakke, ryg og lænd kan heldigvis undgås med et godt, ergonomisk arbejdsmiljø. Fx kan en hensigtsmæssig arbejdsteknik og indretning af arbejdspladsen, såsom brug af indstillelige borde og stole, sikre et sundt arbejdsmiljø.

At finde den helt rigtige stol

VELA har mange års erfaring med at finde den helt rigtige stol, så ryg-, nakke og lændesmerter kan forebygges og afhjælpes. VELA har flere forskellige modeller af arbejdsstole, ståstøttestole og taburetter, som er velegnede til arbejdspladsen og til hjemmet, så et ergonomisk miljø kan skabes.

ondt i ryg wide

Arbejdsstole kan for eksempel indstilles og tilpasses, så en støttende, aktiv siddestilling opnås. Ståstøttestole giver mulighed for at skifte mellem at sidde og at stå, og bidrager dermed til variation i en lang arbejdsdag. Man kan fremme en rank siddestilling ved at benytte taburetter med eller uden ryg eller med et aktivt sæde, der kan træne ryg og lænd imens man sidder ned. Taburetter kan også fungere som en sekundær stol og derved være et alternativ til fx en kontor- eller arbejdsstol, og dermed bidrage til variation i løbet af dagen.

Vi anbefaler bl.a. følgende stole til at afhjælpe ryg-, nakke- og lændesmerter:

VELA Latin 200Hmi nr. 45837

VELA Latin 200 er en ergonomisk polstret kontorstol, der har et større sæde og et højere ryglæn med ekstra lændestøtte end VELA Latin 100 modellen.

Læs mere

VELA Latin 600Hmi nr. 110979

VELA Latin 600 giver optimale betingelser for en god ergonomisk siddestilling. Stolen har synkron vippefunktion, sædeslæde og ALB-ryglæn, som er en unik todelt rygstøtte, der giver ekstra støtte i lænden.

Læs mere

VELA Latin 610Hmi nr. 111019

VELA Latin 610 giver god rygstøtte samt optimale betingelser for en god ergonomisk siddestilling. Stolen har bl.a. synkron vippefunktion, hvilket muliggør bevægelse og variation af siddestillingen, og aflaster tryk på rygsøjlen.

Læs mere

VELA Salsa 400Hmi nr. 37350

VELA Salsa 400 har et sadelsæde, som sikrer en ergonomisk siddestilling, da sædets udformning giver et naturligt svaj i ryggen og derved en åben, aktiv hoftevinkel.

Læs mere

VELA Samba 400Hmi nr. 37349

VELA Samba 400 med sadelsæde, sikrer god ergonomi. Sædets udformning fremmer et naturligt svaj i ryggen og en åben, aktiv hoftevinkel

Læs mere

VELA Samba 410Hmi nr. 47404

VELA Samba 410 aktiverer lænd og ryg via det dynamiske sæde, og træner ryg, lænd og mave

Læs mere

VELA Tango 500ElHmi nr. 101481

VELA Tango 500El er den nyeste udvikling indenfor arbejdsstole med elektrisk højdeindstilling, som udover arbejdsstolens velkendte fordele, har et revolutionerende, todelt ALB-ryglæn

Læs mere

Dansk design og produktion

Uendelige tilpasningsmuligheder

Gratis rådgivning af fagspecialister