Arbejdsplads med specialbehov

Kontorarbejde og andet arbejde, der er stillesiddende, kan være ideelle jobfunktioner for mennesker der har funktionsnedsættelser, som påvirker balance og gangfunktion. Ved stillesiddende arbejde, fx på kontor, er det ofte muligt, at opnå en god siddende arbejdsstilling ved at indstille stol og bord ift. arbejdssituationen.

VELA har flere forskellige modeller af arbejdsstole og ståstøttestole med bremser, som i særdeleshed er velegnede til kontorarbejde, og som kan tilpasses personer med specielle behov.

En almindelig kontorstol kan være uhensigtsmæssig at benytte for personer med dårlig gangfunktion og nedsat balance, da stolen nemt kan rulle væk, når brugeren forsøger at rejse og sætte sig. Derimod kan en arbejds- eller ståstøttestol bremses, og man kan rejse og sætte sig, uden at stolen ruller væk. Dette øger brugerens stabilitet og giver sikkerhed. Ved at bremse stolen mens man sidder og arbejder, opnås stabilitet, og der skal derfor ikke bruges så mange kræfter på at opretholde en god siddestilling.

At finde den helt rigtige stol

VELA har mange års erfaring med at finde den helt rigtige stol, så mennesker med funktionsnedsættelser kan fortsætte et aktivt liv på arbejdsmarkedet. 

Når man skal vælge en stol til stillesiddende arbejde, målrettet til personer med funktionsnedsættelser, er det vigtigt at have fokus på: et stabilt understel og en centralbremse, der giver sikkerhed og balance, samt andre specielle behov, der skal dækkes for at skabe en god arbejdsplads. 

Arbejdsplads med special wide

 

 

Hvis brugeren har få kræfter i benene eller fx har stive led, kan der med fordel vælges en stol med elektrisk højdeindstilling. Det er også muligt at komme rundt på kontoret imens man sidder ned, da alle stole med centralbremse har store hjul, som giver mulighed for at ”gå” stolen frem. Alle stole har desuden indstillelige sæder, rygge og armlæn så brugeren kan få en ergonomisk, aktiv og god siddestilling uanset arbejdssituation og skift imellem forskellige opgaver.

Vi anbefaler bl.a. følgende stole til arbejdspladser med specialbehov:

VELA Blues 100Hmi nr. 24936 (forhjul)/ 10900 (baghjul)

VELA Blues 100 er en fordel i hjemmet, i skolen og på arbejdspladsen, da den er kompakt og meget manøvredygtig. VELA Blues 100 giver brugeren mulighed for at arbejde ved skrivebord, deltage i køkkenaktiviteter samt at komme nemt rundt indenfor.

Læs mere

VELA Blues 100-ArbejdsstolHmi nr. 119756 (forhjul)/ 119755 (baghjul)

VELA Blues 100 er en arbejdsstol med elektrisk fremdrift til brugere med nedsat gangfunktion. Brugeren får mulighed for, at deltage i hverdagsaktiviteter samt at udføre huslige gøremål, da det er let at køre stolen rundt ved hjælp af joysticket.

Læs mere

VELA Salsa 110Hmi nr. 42705

VELA Salsa 110 er en ståstøttestol med et kort sæde med kap i sædets front, så brugeren undgår en fornemmelse af at glide ned ad sædet, når sædet kippes fremad.

Læs mere

VELA Tango 100Hmi nr. 72501

VELA Tango 100 er en arbejdsstol med lavt ryglæn, som giver god lændestøtte og fri bevægelighed i ryg, skuldre og arme

Læs mere

VELA Tango 100 med artrodesesædeHmi nr. 72515

VELA Tango 100 med artrodesesæde er en arbejdsstol med en todelt indstillelig siddeflade, som er beregnet til mennesker med fx ben amputation eller stive hofteled.

Læs mere

VELA Tango 200Hmi nr. 72592

VELA Tango 200 er en arbejdsstol der har et større sæde og et højere ryglæn med ekstra lændestøtte end VELA Tango 100 modellen.

Læs mere

VELA Tango 500Hmi nr. 101479

VELA Tango 500 er den nyeste udvikling indenfor arbejdsstole, som udover arbejdsstolens velkendte fordele, har et revolutionerende, todelt ALB-ryglæn

Læs mere

VELA Tango 500ElHmi nr. 101481

VELA Tango 500El er den nyeste udvikling indenfor arbejdsstole med elektrisk højdeindstilling, som udover arbejdsstolens velkendte fordele, har et revolutionerende, todelt ALB-ryglæn

Læs mere

VELA Tango 510Hmi nr. 101484

VELA Tango 510 er den nyeste udvikling indenfor arbejdsstole. Udover en aktiv siddestilling giver stolen også mulighed for aflastning og en god hvilestilling i løbet af dagen

Læs mere

VELA Tango 510ElHmi nr. 101485

VELA Tango 510El er den nyeste udvikling indenfor arbejdsstole med elektrisk højdeindstilling. Udover en aktiv siddestilling giver stolen også mulighed for aflastning og en god hvilestilling i løbet af dagen

Læs mere

Dansk design og produktion

Uendelige tilpasningsmuligheder

Gratis rådgivning af fagspecialister