VELA Tango 100 med artrodesesæde

VELA Tango 100 med artrodesesæde er en arbejdsstol med en todelt indstillelig siddeflade, som er beregnet til mennesker med fx ben amputation eller stive hofteled.

  • Brugere med fx nedsat bevægelighed i hofter, stift ben, samt brugere der er benamputerede.
  • De uafhængigt indstillelige artrodeseklapper gør, at siddefladen kan indstilles og tilpasses den enkelte bruger og den specifikke situation. Klapperne giver mulighed for at sidde med åben hoftevinkel.
  • Har som standard artrodesesæde (B:44xL:44 cm) og Y-ryglæn (B:37xL:30 cm)

Kontakt VELA


Tag et kig på tilbehør og polsterfarver

Vidste du, at 20% af alt vi laver er tilpassede produkter?

Vi kan også hjælpe dig!

Ring 96 34 76 00

Sæder

Arthrodesesæde CX

Artrodesesæde (B:46xD:46 cm). Stort artrodesesæde med større bredde og dybde. Sædet har store indstillelige klapper fortil, som kan indstilles trinløst og uafhængigt af hinanden. Det er fx velegnet ved stive led og til benamputerede og hofteopererede brugere, der ønsker en åben hoftevinkel på det ene eller begge ben.

 

Arthrodesesæde X

Arthrodesesæde X (B:44xD:44cm). Et standardstørrelse sæde med indstillelige klapper fortil, som kan indstilles trinløst og uafhængigt af hinanden. Det er fx velegnet ved stive led og til benamputerede og hofteopererede brugere, der ønsker en åben hoftevinkel på det ene eller begge ben.

 

Ryglæn

CX-ryglæn

CX-ryglæn (B:38xH43cm). Et højt ryglæn med en flad udformning. Rygvinklen kan indstilles og låses i en fast vinkel, hvilket giver mulighed for at opnå en optimal lændestøtte. 

 

CY-ryglæn

CY-ryglæn (B:43xH:45cm). Ryglænet har en høj ryg med afrundet kant foroven samt en vinkelrigle, der gør det muligt, at låse ryggen i en fast vinkel, hvilket giver en bedre mulighed for, at opnå optimal lændestøtte. 

 

CY-ryglæn med luftpude til lændestøtte

CY-ryglæn (B:43xH:45cm) med luftpude til lændestøtte. Ryglænet har en høj ryg med afrundet kant foroven. Den indbyggede luftpude i lændedelen giver mulighed for ændring af støtte i lænderyggen. Luftpuden er velegnet ved behov for ændring af lændestøtte i løbet af dagen.

 

D3-ryglæn

D3-ryglæn (B:28xH:23cm) Et ergonomisk formet ryglæn, som kan indstilles i både højde og dybde. D3-ryglænet kan med fordel bruges af mindre personer, der har behov for god rygstøtte.

 

Ergo ryglæn

Ergo ryglæn (B:38xH:22 cm) er et ergonomisk kurvet ryglæn, der giver en god lændestøtte. Ryglænet er lavt, så det giver brugeren fri bevægelighed i ryg, skuldre og arme ved forskellige aktiviteter.

 

LP-ryglæn

LP-ryglæn (B:26xH:16cm). Et lille, ergonomisk formet ryglæn, med mulighed for præcis indstilling og støtte på et lille område af ryggen.

 

Y-ryglæn

Y-ryglæn (B:37xH:30 cm). Et ergonomisk kurvet ryglæn, med god polstring, der giver en god og fleksibel lændestøtte. Y-ryglænet er et lavt ryglæn, der giver fri bevægelighed i ryg, skuldre og arme ved forskellige aktiviteter.

 

Overtræk til sæder og ryglæn

Overtræk til ryglæn

Løst overtræk til ryglæn. Overtrækket er hygiejnisk, rengøringsvenligt og kan nemt tages af og vaskes i vaskemaskine.  Det fås i stof eller vandtæt kunststof.

 

Armlæn

Ergon armlæn - 7x35 cm

Ergon armlæn (B:7xL:35cm) og armlænsstang (31cm). En standard armlænsstang med smal og lang, næsten firkantet, armlæns pude.

 

Ergon armlæn - 8x26cm

Ergon armlæn (B:8xL:26cm) og armlænsstang (31 cm). En standard armlænsstang med kort, afrundet og smal pude.

 

Ergon armlæn - 9x30 cm - ekstra lang

Ergon armlæn (B:9xL:30cm) med ekstra lang armlænsstang (41cm) er en fordel for høje brugere, som har brug for god støtte fra armlæn når de fx rejser eller sætter sig ned. Det er også en fordel for brugere med høj overkrop i kombination med korte arme, fx brugere med dværgvækst.

 

Ergon armlæn med hemiskål

Ergon armlæn med hemiskål og kugleled (fås i to længder: B:15xL:30cm og B:15xL:40cm) og armlænsstang (31cm). Kugleleddet giver en trinløs indstilling af armlænsskål i alle retninger og vinkler. Dette er en fordel for brugere med behov for, at armstøtten kan placeres ind foran kroppen, fx brugere med halvsidig lammelse. 

 

Bremse

4-hjuls bremsestel

4-hjuls-bremsestel er velegnet til brugere, der er meget urolige, eller til, hvis stolen skal stå på et ujævnt underlag. Stellet sikrer optimal bremse på alle 4 hjul, også selvom stolen står på et ujævnt underlag.

Bremsepedal

Bremsepedalen kan anvendes i stedet for en bremsestang eller sammen med en bremsestang. Bremsepedalen er placeret bag på stolen og betjenes med foden. Pedalen er en fordel, hvis en stående person skal bremse stolen uden unødige buk eller kompromitterende arbejdsstillinger. En bremsepedal kan være en fordel ved brug af skubbebøjle.

 

Forlængerstykke til bremsestang

Et forlængerstykke til bremsestang er en fordel for brugeren ved høj siddehøjde, eller hvis borger har besvær ved at nå en standardlængde bremsestang.

 

T-bremse greb

T-bremsegrebet forlænger bremsegrebet, så det bliver nemmere for personer med fx funktionsnedsættelse i skulderen at nå bremsen.

 

Hjul

Brede forhjul

Forhjul med 3,1cm brede baner, er velegnet når VELA Tango stolen bruges fx på klinkegulv, gulv med store fuger eller ujævnt gulv. De brede hjul gør, at stolen kører lettere, når man enten skubber stolen eller trækker sig rundt, fx over smalle fuger i klinkegulv. 

Fod- og benstøtter

Opklappelig fodbøjle

Opklappelig fodbøjle der kan klappes op, så den ikke er i vejen ved ind- og udstigning af stol. Denne fodbøjle er god at bruge, til at opnå en god siddestilling og samtidig kunne hvile fødderne, når der er behov for en høj siddestilling. 

 

Nakkestøtter

Nakkestøtte

Nakkestøtte med pude i læder (B:26xH:13cm). Nakkestøtten er 3-punkts indstillelig, og kan kun monteres på høje ryglæn, som fx CY-ryglæn og CX-ryglæn.

 

Seler

Y-sele

Y-selen er en, 4-punkts hoftesele med indstillelig længde. Selen fås med enten tryklås eller klemmelås. Selen kan aftages og vaskes i vaskemaskine.

Kan monteres med sele over lår eller mave.

Fås i 3 størrelser:

Small: B:3,8xL:128cm

Medium B:3,8xL:138cm

Large B:3,8xL:172cm 

 

Bord

Bord

Bord i acryl med lille kant. Bordet er nedfældbart,  aftageligt samt indstilleligt i både højde, dybde, og bredde, så det kan tilpasses i forhold til brugerens siddestilling.

Bemærk: bordet hviler på begge armlæn når det er monteret på stolen.

Fås i 3 størrelser:

B:39xD:29cm

B:52xD:40cm

B:60xD:49cm

 

Skubbebøjle

Skubbebøjle – aftagelig, højd.- og dybd,indstill.

Højde- og dybdeindstillelig skubbebøjle, som tilgodeser hjælperens arbejdsstilling, når der er behov for at transportere en bruger i stolen over korte afstande. Skubbebøjlen kan vinkelindstilles og højde og dybde indstilles nemt, så den passer til den person, som skal skubbe stolen. Nogle brugere kan også have fordel af en skubbebøjle at støtte sig til, når de går rundt. Skubbebøjlen er nem at tage af.

Betjening/greb

V-greb

Dette specielle indstillingsgreb kan fx lette betjeningen af højdeindstilling og kip, hvis man har nedsat kraft eller bevægelighed i hænder og arme.

 

Anti-tip bøjle

Anti-tip bøjle

Anti-tip bøjle giver ekstra stabilitet til stolen, hvilket er en fordel, når stolen fx skal bruges til cykeltræning eller til brugere med voldsomme bevægelser. Bøjlen monteres bag på stolen og sikrer at stolen ikke kan vælte bagover.

 

Kropsstøtter

Kropsstøtte Support - lille buet PU pude

Kropsstøtte med lille, buet PU pude (B:6xL:17cm). Denne kropsstøtte er velegnet til brugere, der har brug for stabilitet og støtte. Støtten er indstillelig i højde, dybde og bredde. Kropsstøtten kan endvidere svinges til siden ved fx forflytning, og monteres på forskellige kropsstøttestænger, så de passer i forhold til kroppens bredde. Disse kropsstøtter kan kun bruges på høje ryglæn. Fås med forskellige typer af beslag.

 

Kropsstøtte Support - stor buet PU pude

Kropsstøtte med stor, buet PU pude (B:9xL:17cm). Denne kropsstøtte er velegnet til brugere, der har brug for stabilitet og støtte. Støtten er indstillelig i højde, dybde og bredde. Kropsstøtten kan endvidere svinges til siden ved fx forflytning, og monteres på forskellige kropsstøttestænger, så de passer i forhold til kroppens bredde. Disse kropsstøtter kan kun bruges på høje ryglæn. Fås med forskellige typer af beslag.

 

Kropsstøtte Support- polstret lige pude

Kropsstøtte med lige polstret pude (B:17xL:10cm). Denne kropsstøtte er velegnet til brugere, der har brug for stabilitet og støtte. Støtten er indstillelig i højde, dybde og bredde. Kropsstøtten kan endvidere svinges til siden ved fx forflytning, og monteres på forskellige kropsstøttestænger, så de passer i forhold til kroppens bredde. Disse kropsstøtter kan kun bruges på høje ryglæn. Fås med forskellige typer af beslag.

Phoenix (stof)

Phoenix er et kvalitetsstof fra camira i 100% Polyester. Slidstyrke 100.000 Martindale. Det udemærker sig ved en meget god slidstyrke samt det er åndbart og meget komfortabelt.

Nedenstående farver er standardfarver. Vi kan dog levere alle farver, som du kan se på leverandørens hjemmeside. Der kan blive påregnet en merpris og længere leveringstid ved at vælge et andet stof end standard.

Rengøres med en ren, opvreden klud, evt tilsat en ph neutral sæbe.

 

Bemærk: Farvegengivelse varierer afhængigt af skærm og grafikkort – vi opfordrer derfor til at se et fysisk farvekort før køb.

Koboltblå - 672

Koboltblå - 672

Lys grå - 673

Lys grå - 673

Mørk grå - 675

Mørk grå - 675

Rød - 674

Rød - 674

Sort - 671

Sort - 671

Vi har eget polsterværksted, og tilbyder derfor en masse andre stoftyper, som du kan se her. Der kan blive påregnet en merpris og længere leveringstid ved at vælge et andet stof end standard.

Dolce (kunstlæder)

Dolce er et meget stærkt kunstlæder fra Spradling med forside i 100% polyuretan og bagside i 100% Rayon. Slidstyrke <300.000 Martindale. Det udemærker sig ved en meget god slidstyrke

Nedenstående farver er standardfarver. Vi kan dog levere alle farver, som du kan se på leverandørens hjemmeside. Der kan blive påregnet en merpris og længere leveringstid ved at vælge et andet stof end standard.

Rengøres med en ren, opvreden klud, evt. tilsat en ph neutral sæbe. Man kan også benytte desinfektionsmiddel samt afspritning.

 

Bemærk: Farvegengivelse varierer afhængigt af skærm og grafikkort – vi opfordrer derfor til at se et fysisk farvekort før køb.

Artesian - 772

Artesian - 772

Black - 771

Black - 771

Grass - 775

Grass - 775

Ivory - 773

Ivory - 773

Jet - 776

Jet - 776

Meteor - 777

Meteor - 777

Peacock - 770

Peacock - 770

Poppy - 774

Poppy - 774

Vi har eget polsterværksted, og tilbyder derfor en masse andre stoftyper, som du kan se her. Der kan blive påregnet en merpris og længere leveringstid ved at vælge et andet stof end standard.

Comfort+ (stof)

(Ved valg af dette stof påregnes merpris)

Comfort+ er et kvalitetsstof fra Gabriel i 88% Polyester og 12% Polyurethane. Slidstyrke 150.000 Martindale.

Det udemærker sig ved en fantastisk slidstyrke samt det er smudsafviseende og vand- og olieafvisende.

Nedenstående farver er standardfarver. Vi kan dog levere alle farver, som du kan se på leverandørens hjemmeside. Der kan blive påregnet en merpris og længere leveringstid ved at vælge et andet stof end standard.

Rengøres med en ren, opvreden klud, evt tilsat en ph neutral sæbe.

 

Bemærk: Farvegengivelse varierer afhængigt af skærm og grafikkort – vi opfordrer derfor til at se et fysisk farvekort før køb.

Grå - 0049

Grå - 0049

Koboltblå - 0035

Koboltblå - 0035

Sort - 0050

Sort - 0050

Vi har eget polsterværksted, og tilbyder derfor en masse andre stoftyper, som du kan se her. Der kan blive påregnet en merpris og længere leveringstid ved at vælge et andet stof end standard.

Compound (kunstlæder)

(Ved valg af dette stof påregnes en merpris)

Compound er et slidstærkt kunstlæder fra Kvadrat i 100% polyuretan. Slidstyrke 100.000 Martindale. Det udemærker sig ved, at have en god åndbarhed, så sædet ikke føles varmt når man sidder i længere tid. Derudover har det en god friktion så man ikke føler, at man glider på stoffet og det er vand- og olieafvisende og meget rengøringsvenligt.

Nedenstående farver er standardfarver. Vi kan dog levere alle farver, som du kan se på leverandørens hjemmeside. Der kan blive påregnet en merpris og længere leveringstid ved at vælge et andet stof end standard.

Rengøres med en ren, opvreden klud, evt. tilsat en ph neutral sæbe. Man kan også benytte desinfektionsmiddel samt afspritning.

 

Bemærk: Farvegengivelse varierer afhængigt af skærm og grafikkort – vi opfordrer derfor til at se et fysisk farvekort før køb.

Beige - 820

Beige - 820

Black - 825

Black - 825

Blue - 823

Blue - 823

Dark grey - 826

Dark grey - 826

Light grey - 827

Light grey - 827

Marine - 824

Marine - 824

Orange - 822

Orange - 822

Red - 821

Red - 821

Vi har eget polsterværksted, og tilbyder derfor en masse andre stoftyper, som du kan se her. Der kan blive påregnet en merpris og længere leveringstid ved at vælge et andet stof end standard.

Brochurer

Her kan du se en oversigt over vores forskellige brochurer.

Download Brochurer
Tilbehør til VELA-stole Download

Brugerhistorier

Download Brugerhistorier

Specialtilpassede stole

Download Specialtilpassede stole

Produktblade

Download Produktblade
VELA Tango 100, 200 Download

Reservedelstegninger

Download Reservedelstegninger
VELA Tango 100A Download

Kontakt kundeservice


Dansk design og produktion

Uendelige tilpasningsmuligheder

Gratis rådgivning af fagspecialister