Gigt

Gigt er en udbredt, kronisk sygdom som berører rigtig mange mennesker. Gigt er en samlet betegnelse for muskel- og skeletsygdomme, og dækker mange diagnoser, som fx slidgigt (også kaldet artrose), ryglidelser og leddegigt. I Danmark alene, har ca. 700.000 mennesker gigt. Mange tror, at det kun er ældre mennesker der får gigt, men yngre mennesker og børn kan også få gigt.

Gigt kan behandles - men ikke helbredes. Medicinsk behandling kan fx mindske symptomer og hæmme sygdommens udvikling, og man kan selv gøre en del for at få det bedre og undgå funktionstab, fx ved motion, træning, smertestillende midler og sund kost.

Fælles for mange gigtsygdomme er, at de giver forskellige grader af smerter i kroppens led og muskler, og derudover også giver stive led, træthed og nedsat funktionsevne.

Gigtsygdomme kan give problemer i forhold til, at klare hverdagsaktiviteter i hjemmet, i skole eller på job, afhængigt af gigtens udbredelse. Det kommer fx til udtryk ved smerter i når man sidder, besvær med at rejse og sætte sig, dårlig balance, gangbesvær, besvær med at stå op i længere tid samt smerter og besvær i forhold til at håndtere emballage, værktøj, køkkenredskaber og spisebestik.

VELA har flere typer af arbejdsstole og ståstøttestole, som kan lette tilværelsen for mennesker med gigt, da en stol, som hjælpemiddel, giver flere fordele:

 • Øget mobilitet: Brugeren kan nemt ”gå” stolen frem og derved komme rundt ved egen hjælp, da der er god plads til fødderne mellem de store letløbende hjul.

 • Større sikkerhed: Brugere med fx dårlig, stående balance får ekstra sikkerhed og tryghed, når stolens centralbremse aktiveres, og stolen står helt stille, når brugeren rejser og sætter sig. Armlæn kan også give sikkerhed og tryghed, så brugeren sætter sig roligt i stolen ved fx rygsmerter og træthed.
 • Nemmere betjening: Hvis brugeren har nedsat kraft i hænder eller har ”krumme fingre”, kan der anvendes særlige gigtvenlige greb til bremse eller indstilling af stolene.
 • Bedre siddestilling: Brugeren kan få en komfortabel og ergonomisk siddestilling så belastningen af led kan mindskes, da sæde og ryg kan indstilles i forhold til brugerens behov. Fx kan brugere, der har stive hofter eller knæ, indstille sædet højt for at opnå en god siddestilling.
 • Mere komfort og støtte: Brugerne kan få ekstra polstring af sæde, ryglæn og armlæn med blødere skum, forskellige sædepuder, der er tilpasset brugerens behov, og særlige sæder, såsom artrodesesæde eller kort sæde med kap, der fremmer komfort og lindrer smerter.
 • Færre smerter: Nem betjening og indstilling af stolen kan mindske risikoen for smerter– især kan elektrisk højdeindstilling skåne brugeren for unødige stød og bump, og samtidig lette ind- og udstigning af stolen. Færre smerter, større sikkerhed og øget komfort giver desuden mindre træthed.


Kontakt kundeservice eller en salgskonsulent

Vi anbefaler bl.a. følgende stole til mennesker med gigt:

VELA Tango 100 med artrodesesædeHmi nr. 72515

VELA Tango 100 med artrodesesæde er en arbejdsstol med en todelt indstillelig siddeflade, som er beregnet til mennesker med fx ben amputation eller stive hofteled.

Læs mere

VELA Tango 100ElHmi nr. 72508

VELA Tango 100El er en arbejdsstol med elektrisk højdeindstilling og et lavt ryglæn, som giver god lændestøtte og fri bevægelighed i ryg, skuldre og arme

Læs mere

VELA Tango 100ESHmi nr. 54980

VELA Tango 100ES er en barnestol med elektrisk højdeindstilling – perfekt til børn og unge med specielle behov. Elektrisk højdeindstilling hjælper barnet ved ind- og udstigning og muliggør varierende siddehøjder ved forskellige aktiviteter.

Læs mere

VELA Tango 100SHmi nr. 55003

VELA Tango 100S er en sikker stol til børn og unge med specielle behov. Stolen er perfekt til brug i skolen og hjemmet, da centralbremsen giver stabilitet ved aktivitet, samt når barnet skal rejse eller sætte sig.

Læs mere

VELA Tango 200ElHmi nr. 72520

VELA Tango 200El er en arbejdsstol med elektrisk højdeindstilling og et højere ryglæn med ekstra lændestøtte end VELA Tango 100El modellen.

Læs mere

VELA Tango 500Hmi nr. 101479

VELA Tango 500 er den nyeste udvikling indenfor arbejdsstole, som udover arbejdsstolens velkendte fordele, har et revolutionerende, todelt ALB-ryglæn

Læs mere

VELA Tango 500ElHmi nr. 101481

VELA Tango 500El er den nyeste udvikling indenfor arbejdsstole med elektrisk højdeindstilling, som udover arbejdsstolens velkendte fordele, har et revolutionerende, todelt ALB-ryglæn

Læs mere

VELA Tango 510Hmi nr. 101484

VELA Tango 510 er den nyeste udvikling indenfor arbejdsstole. Udover en aktiv siddestilling giver stolen også mulighed for aflastning og en god hvilestilling i løbet af dagen

Læs mere

VELA Tango 510ElHmi nr. 101485

VELA Tango 510El er den nyeste udvikling indenfor arbejdsstole med elektrisk højdeindstilling. Udover en aktiv siddestilling giver stolen også mulighed for aflastning og en god hvilestilling i løbet af dagen

Læs mere

VELA Tango El ståstøtteHmi nr. 72670

VELA Tango El Ståstøtte, er en arbejdsstol til brugeren, der har behov for støtte og sikkerhed i stående stilling, og samtidig har behov for elektrisk højdeindstilling, fx ved manglende benkræfter.

Læs mere

Dansk design og produktion

Uendelige tilpasningsmuligheder

Gratis rådgivning af fagspecialister

 • Lilly genvandt sin uafhængighed med VELA Tango El

  " Det betyder rigtig meget for mig at kunne udføre de dagligdags opgaver, som jeg har været vant til hele mit liv "

Aktuelt

 • Fokus

120 år er ingen alder

– den 28. februar havde Meyland-smith 120-års jubilæum

Læs mere
 • Fokus

VELA udvider i Aalborg

Vermund Larsen A/S udvider sine kontor-, produktion- og...

Læs mere
 • Fokus

Forebyg fald med en VELA-stol

Vidste du, at i Danmark er de hyppigst forekommende skader...

Læs mere