Hjælper/pårørende

Som hjælper eller pårørende til en person med funktionsnedsættelse, kan der være mange uhensigtsmæssige arbejdsstillinger. Der vil ofte være tale om arbejde i lav højde, meget tæt på den person, der skal have hjælpen. Her kan der med fordel anvendes en  lille taburet, der er let at flytte rundt med.

Ved arbejdsområder i lav højde, eksempelvis ved hjælp til at tage strømper på eller ved fodpleje, er det vigtigt for hjælperen, at opnå en stabil arbejdsstilling uden at belaste ryggen unødigt med vrid eller foroverbøjede arbejdsstillinger. 

Ved spisesituationer og tandhygiejne er det vigtigt for hjælperen at komme tæt på den person, der skal hjælpes for, dels, at aflaste egen ryg, skuldre og nakke, og samtidig opnå en god kontakt og kommunikation med den person, der skal hjælpes.

At finde den helt rigtige stol

VELA har et stort udvalg af taburetter, så hjælpere og pårørende kan opnå gode arbejdsstillinger, og dermed mindske risikoen for gener i eksempelvis ryg, nakke og skuldre. Når en hjælper eller pårørende skal finde den ideelle taburet, er det vigtigt at gøre sig tanker om, hvilke højder der skal arbejdes i.

Hvis arbejdsopgaverne eksempelvis omfatter hjælp til strømper og sko, er der behov for, at taburetten er lav. Omhandler det spisesituationer sammen med en person i kørestol, er det relevant med en lidt højere taburet. Alle taburetter fra VELA kan højdeindstilles via gasfjeder i flere forskellige intervaller fra 36 cm op til 86 cm.

helper wide

Det er vigtigt at tænke over sædets udformning ift. brugssituationen. Hvis hjælperen har rygproblemer, kan det være en fordel med en lille rygstøtte som aflastning.


I overvejelserne om valg af stol, indgår også valg af hjul, hvor det er vigtigt, at tage højde for om taburetten skal kunne bremses, eller om hjulene skal være letløbende, fx hvis hjælperen skal bevæge sig mellem flere personer fx ved spisesituationer.

Vi anbefaler fx følgende stole, hvis du er hjælper/pårørende til en person med funktionsnedsættelse:

VELA Latin 100Hmi nr. 31930

VELA Latin 100 er en ergonomisk polstret kontorstol med lavt ryglæn, som giver god lændestøtte og fri bevægelighed i ryg, skuldre og arme

Læs mere

VELA Samba 400Hmi nr. 37349

VELA Samba 400 med sadelsæde, sikrer god ergonomi. Sædets udformning fremmer et naturligt svaj i ryggen og en åben, aktiv hoftevinkel

Læs mere

VELA Samba 500Hmi nr. 31932

VELA Samba 500 er en ekstra godt polstret klassisk taburet, hvilket giver en behagelig siddekomfort

Læs mere

VELA Samba 530 (Fisken)Hmi nr. 

VELA Samba 530 er målrettet fodterapi. Sædet kan kippes og har et arbejdsområde på fronten

Læs mere

Dansk design og produktion

Uendelige tilpasningsmuligheder

Gratis rådgivning af fagspecialister