VELA Tango 500El

VELA Tango 500El er den nyeste udvikling indenfor arbejdsstole med elektrisk højdeindstilling, som udover arbejdsstolens velkendte fordele, har et revolutionerende, todelt ALB-ryglæn

  • ALB-ryglænet giver mulighed for maksimal variation og lændestøtte i den siddende stilling

  • Stabilt understel og centralbremse giver ekstra sikkerhed når brugeren skal rejse eller sætte sig

  • Trinløs elektrisk højdeindstilling af sæde giver en nænsom og sikker ændring af siddehøjde for personer med fx gigt, slid, gangbesvær, sclerose og Parkinson

  • Har som standard Y-sæde (B:44xL:44 cm) og small ALB-ryglæn (B:39xL:39 cm)

Kontakt VELA

 


Tag et kig på tilbehør og polsterfarver

Vidste du, at 20% af alt vi laver er tilpassede produkter?

Vi kan også hjælpe dig!

Ring 96 34 76 00

Sæder

Arthrodesesæde CY

Artrodesesæde CY (B:47xD:50 cm). Stort artrodesesæde med større bredde og dybde. Sædet har indstillelige klapper fortil, som kan indstilles trinløst og uafhængigt af hinanden. Det er fx velegnet ved stive led og til benamputerede og hofteopererede brugere, der ønsker en åben hoftevinkel på det ene eller begge ben.

 

Arthrodesesæde Y

Arthrodesesæde Y (B:44xD:45cm). Et standardstørrelse sæde med korte indstillelige klapper fortil, som kan indstilles trinløst og uafhængigt af hinanden. Det er fx velegnet ved stive led og til benamputerede og hofteopererede brugere, der ønsker en åben hoftevinkel på det ene eller begge ben.

 

CY-sæde

CY-sædet (B:47xD:49 cm) er et behageligt, polstret sæde med en afrundet front. Brugeren får en god og støttende siddekomfort samtidig med, at sædets udformning sikrer en god blodtilstrømning til benene.

XL-sæde

XL-sæde (B:47xD:52cm). Ergonomisk formet, polstret sæde med afrundet forkant og ekstra dybde ift. CY-sædet. Dette er et behageligt sæde, som giver mulighed for en aktiv siddestilling med støtte og komfort for brugeren, uden at sædet hindrer blodforsyningen til benene.

Y-sæde

Y-sæde (B:44xD:44cm) med kraftig polstret sædepude. Sædets facon med konturer bagtil, giver brugeren optimal støtte og god siddekomfort. Sædet har en afrundede forkant som ikke hindrer blodtilførsel til benene.

 

Ryglæn

ALB-ryglæn (large)

ALB-ryglæn large (B:39xH51cm) Active Lumbar Backrest (ALB) er et unikt todelt, ergonomisk formet ryglæn. Det består af en indstillelig lændestøtte og en rygstøtte, som giver optimal støtte af lænd og ryg. ALB-ryg large er et højt ryglæn med en flad udformning, og støtter ryggen i hele sin højde.

 

ALB-ryglæn (medium)

ALB-ryglæn medium (B:39xH49cm) Active Lumbar Backrest (ALB) er et unikt todelt, ergonomisk formet ryglæn. Det består af en indstillelig lændestøtte og en rygstøtte, som giver optimal støtte af lænd og ryg. ALB-ryglæn medium er højt, med afrundet kant foroven, og giver mere støtte af den øvre del af ryggen, og mulighed for fri bevægelighed i ryg, skuldre og arme, ved forskellige aktiviteter.

 

ALB-ryglæn (small)

ALB-ryglæn small (B:39xH39cm) Active Lumbar Backrest (ALB) er et unikt todelt, ergonomisk formet ryglæn. Det består af en indstillelig lændestøtte og en rygstøtte, som giver optimal støtte af lænd og ryg. ALB-ryglæn small er lavt, og giver derved mulighed for fri bevægelighed i ryg, skuldre og arme, ved forskellige aktiviteter.

 

Overtræk til sæder og ryglæn

Overtræk til ryglæn

Løst overtræk til ryglæn. Overtrækket er hygiejnisk, rengøringsvenligt og kan nemt tages af og vaskes i vaskemaskine.  Det fås i stof eller vandtæt kunststof.

 

Overtræk til sæde - stof

Et løst overtræk til sædet. Overtrækket er åndbart, hygiejnisk og rengøringsvenligt, og kan nemt tages af og vaskes i vaskemaskine.  Det fås i flere farver og stoftyper. 

 

Overtræk til sæde - vandtæt frotté

Et løst sædeovertræk i vandtæt frotté. Overtrækket er fx velegnet til brugere, der spilder meget i forbindelse med måltider og ved inkontinens. Overtrækket er åndbart, hygiejnisk og rengøringsvenligt, og kan nemt tages af og vaskes i vaskemaskine.  

 

Armlæn

Ergon armlæn - 9x30 cm - ekstra lang

Ergon armlæn (B:9xL:30cm) med ekstra lang armlænsstang (41cm) er en fordel for høje brugere, som har brug for god støtte fra armlæn når de fx rejser eller sætter sig ned. Det er også en fordel for brugere med høj overkrop i kombination med korte arme, fx brugere med dværgvækst.

 

Ergon armlæn - 9x30cm

Ergon Armlæn (B:9xL:30cm). Et indstilleligt armlæn med armlænsstang (31 cm). Armlænet kan indstilles i højde og bredde i forhold til sædet. Armlænene har meget høj styrke, holdbarhed og stabilitet, og er derfor velegnede til brugere, der har brug for underarmsstøtte fx ved et arbejdsbord eller ved behov for støtte og aflastning når brugeren rejser og sætter sig. 

Ergon armlæn med hemiskål

Ergon armlæn med hemiskål og kugleled (fås i to længder: B:15xL:30cm og B:15xL:40cm) og armlænsstang (31cm). Kugleleddet giver en trinløs indstilling af armlænsskål i alle retninger og vinkler. Dette er en fordel for brugere med behov for, at armstøtten kan placeres ind foran kroppen, fx brugere med halvsidig lammelse. 

 

Nedklappeligt armlæn m el-kontakt og ekstra højde

Nedklappeligt armlæn med pude(B:9xL:25cm) og armlænsstang 31cm, til stole med elektrisk indstilling af sædehøjden. Armlæn med ekstra højde er velegnet til høje brugere, som har brug for god støtte fra armlæn, fx når de rejser og sætter sig, eller til brugere med høj overkrop og korte arme, fx brugere med dværgvækst. Armlænet klappes nemt ned ved fx sideforflytning, eller ved hjælp til påklædning. Armlænet kan indstilles i højde og bredde i forhold til sædet. Den korte armlænspude giver mulighed for at brugeren kan komme helt ind til bordet.

 

Nedklappeligt armlæn m vink.kont. og eks. højde

Nedklappeligt armlæn med pude(B:9xL:25cm) og armlænsstang 31cm, til stole med elektrisk indstilling af sædehøjden. En vinkelledskontakt er en fordel, hvis man gerne vil have synlige knapper eller selv ønsker at vælge placering af kontakten. Armlæn med ekstra højde er velegnet til høje brugere, som har brug for god støtte fra armlæn, fx når de rejser og sætter sig, eller til brugere med høj overkrop og korte arme, fx brugere med dværgvækst. Armlænet klappes nemt ned ved fx sideforflytning, eller ved hjælp til påklædning. Armlænet kan indstilles i højde og bredde i forhold til sædet. Den korte armlænspude giver mulighed for at brugeren kan komme helt ind til bordet.

 

Nedklappeligt armlæn med ekstra højde

Nedklappeligt armlæn med pude(B:9xL:25cm) og armlænsstang 31cm. Armlæn med ekstra højde er velegnet til høje brugere, som har brug for god støtte fra armlæn, fx når de rejser og sætter sig, eller til brugere med høj overkrop og korte arme, fx brugere med dværgvækst. Armlænet klappes nemt ned ved fx sideforflytning, eller ved hjælp til påklædning. Armlænet kan indstilles i højde og bredde i forhold til sædet. Den korte armlænspude giver mulighed for at brugeren kan komme helt ind til bordet.

 

Nedklappeligt armlæn med el-kontakt

Nedklappeligt armlæn med pude(B:9xL:25cm) og armlænsstang 18cm, til stole med elektrisk indstilling af sædehøjden. Armlænet klappes nemt ned ved fx sideforflytning, eller ved hjælp til påklædning. Armlænet kan indstilles i højde og bredde i forhold til sædet, og giver støtte og aflastning, når brugeren rejser og sætter sig i stolen. Den korte armlænspude giver mulighed for at brugeren kan komme helt ind til bordet.

 

Nedklappeligt armlæn med vinkelledskontakt

Nedklappeligt armlæn med pude(B:9xL:25cm) og armlænsstang 18cm, til stole med elektrisk indstilling af sædehøjden. En vinkelledskontakt er en fordel, hvis man gerne vil have synlige knapper eller selv ønsker at vælge placering af kontakten. Armlænet klappes nemt ned ved fx sideforflytning, eller ved hjælp til påklædning. Armlænet kan indstilles i højde og bredde i forhold til sædet, og giver støtte og aflastning, når brugeren rejser og sætter sig i stolen. Den korte armlænspude giver mulighed for at brugeren kan komme helt ind til bordet.

 

Bremse

4-hjuls bremsestel

4-hjuls-bremsestel er velegnet til brugere, der er meget urolige, eller til, hvis stolen skal stå på et ujævnt underlag. Stellet sikrer optimal bremse på alle 4 hjul, også selvom stolen står på et ujævnt underlag.

Bremsepedal

Bremsepedalen kan anvendes i stedet for en bremsestang eller sammen med en bremsestang. Bremsepedalen er placeret bag på stolen og betjenes med foden. Pedalen er en fordel, hvis en stående person skal bremse stolen uden unødige buk eller kompromitterende arbejdsstillinger. En bremsepedal kan være en fordel ved brug af skubbebøjle.

 

Forlængerstykke til bremsestang

Et forlængerstykke til bremsestang er en fordel for brugeren ved høj siddehøjde, eller hvis borger har besvær ved at nå en standardlængde bremsestang.

 

T-bremse greb

T-bremsegrebet forlænger bremsegrebet, så det bliver nemmere for personer med fx funktionsnedsættelse i skulderen at nå bremsen.

 

Hjul

Brede forhjul

Forhjul med 3,1cm brede baner, er velegnet når VELA Tango stolen bruges fx på klinkegulv, gulv med store fuger eller ujævnt gulv. De brede hjul gør, at stolen kører lettere, når man enten skubber stolen eller trækker sig rundt, fx over smalle fuger i klinkegulv. 

Fod- og benstøtter

E-benstøtte - fast vinkling (l)

En E-benstøtte med 67° fast vinkling, der er sidehængte, svingbare og aftagelige, med opklappelig fodplade (40 cm) og indstillelig længde (32-48 cm). Når benstøtterne er svinget ud til siderne, kan de nemt tages helt af. Fodpladerne har skridsikker overflade og kan indstilles i vinkel.

 

Opklappelig fodbøjle

Opklappelig fodbøjle der kan klappes op, så den ikke er i vejen ved ind- og udstigning af stol. Denne fodbøjle er god at bruge, til at opnå en god siddestilling og samtidig kunne hvile fødderne, når der er behov for en høj siddestilling. 

 

S-fodstøtte med LP-fodplade

S-Fodstøtte med opklappelig LP plastplade. S-fodstøtten er monteret på sædet, og følger sædet, når det indstilles i højden, hvilket giver brugeren god støtte af fødderne. 

LP-pladen fås i 3 størrelser:

LP.20-plade - størrelse 283x245 mm
LP.25-plade - størrelse 335x250 mm
LP.27-plade - størrelse 283x275 mm

 

Den ønskede LP-plade kan monteres på to forskellige sokler:

Sokkel med justerbar længde 26-36 cm
Sokkel med justerbar længde 31-46 cm

 

LP-plade og sokkel vælges under hensyntagen til brugerens mål og behov

BEMÆRK: På VELA Tango 100EF kan dette ikke eftermonteres som tilbehør!

Seler

2-punkts hoftesele

2-punkts hoftesele med indstillelig længde og tryklås (L:140cm) eller klemmelås (L:115 eller L95cm) til brugere, der har behovfor tryghed ved fx udendørs kørsel med høj fart. Kan vaskes i vaskemaskine. 

Hoftesele, Pelvi

Hoftesele Pelvi, der findes i fire størrelser: XSmall, Small, Medium og Large. Denne sele er velegnet til både børn og voksne, der har behov for en meget støttende hoftesele. Pelvi-selen giver optimal støtte og mindsker risikoen for, at brugeren glider frem i sædet. 

Bord

Bord

Bord i acryl med lille kant. Bordet er nedfældbart,  aftageligt samt indstilleligt i både højde, dybde, og bredde, så det kan tilpasses i forhold til brugerens siddestilling.

Bemærk: bordet hviler på begge armlæn når det er monteret på stolen.

Fås i 3 størrelser:

B:39xD:29cm

B:52xD:40cm

B:60xD:49cm

 

Skubbebøjle

Skubbebøjle – aftagelig, højd.- og dybd,indstill.

Højde- og dybdeindstillelig skubbebøjle, som tilgodeser hjælperens arbejdsstilling, når der er behov for at transportere en bruger i stolen over korte afstande. Skubbebøjlen kan vinkelindstilles og højde og dybde indstilles nemt, så den passer til den person, som skal skubbe stolen. Nogle brugere kan også have fordel af en skubbebøjle at støtte sig til, når de går rundt. Skubbebøjlen er nem at tage af.

Betjening/greb

V-greb (VELA Tango 500-serien)

Dette specielle indstillingsgreb kan bruges til at lette betjeningen af rygvinkel og kip, hvis man har nedsat kraft eller bevægelighed i hænder og arme.

 

Anti-tip bøjle

Anti-tip bøjle

Anti-tip bøjle giver ekstra stabilitet til stolen, hvilket er en fordel, når stolen fx skal bruges til cykeltræning eller til brugere med voldsomme bevægelser. Bøjlen monteres bag på stolen og sikrer at stolen ikke kan vælte bagover.

 

Main Line Plus (stof)

Main Line Plus er et populært kvalitetsstof fra camira i 67% Uld, 20% Brandhæmmende Viscose og 13% Viscose. Slidstyrke ≥50.000 Martindale. Det udemærker sig ved en meget god slidstyrke, stor komfort og rengøringsvenlighed.

Nedenstående farver er standardfarver. Vi kan dog levere alle farver, som du kan se på leverandørens hjemmeside. Der kan blive påregnet en merpris og længere leveringstid ved at vælge et andet stof end standard.

Rengøres ved støvsugning, professionel rensning eller aftørring med en ren, opvreden klud.

 

Bemærk: Farvegengivelse varierer afhængigt af skærm og grafikkort – vi opfordrer derfor til at se et fysisk farvekort før køb.

Kongeblå - IF020

Kongeblå - IF020

Lys grå - IF058

Lys grå - IF058

Mørk grå - IF276

Mørk grå - IF276

Ruby rød - IF101

Ruby rød - IF101

Sort - IF059

Sort - IF059

Vi har eget polsterværksted, og tilbyder derfor en masse andre stoftyper, som du kan se herDer kan blive påregnet en merpris og længere leveringstid ved at vælge et andet stof end standard.

Brochurer

Her kan du se en oversigt over vores forskellige brochurer.

Download Brochurer
Tilbehør til VELA-stole Download

Produktblade

Download Produktblade
VELA Tango 500, 500El Download

Reservedelstegninger

Download Reservedelstegninger
VELA Tango 500El Download

Tilbehørslister

Download Tilbehørslister
VELA Tango 500, 510, 500El, 510El Download

Kontakt kundeservice


Har du set de andre varianter af samme stol?

Dansk design og produktion

Uendelige tilpasningsmuligheder

Gratis rådgivning af fagspecialister