Stående arbejde

Livskvalitet for mennesker med funktionsnedsættelser, kan hænge sammen med, at være i stand til at varetage et arbejde, fx på nedsat tid eller et fleksjob. Livskvalitet kan også være, at kunne klare hverdagens aktiviteter på egen hånd.

Stående arbejde, enten på arbejdspladsen eller i hjemmet, kan være meget krævende for mennesker med funktionsnedsættelser pga. smerter, nedsat kraft i benene eller dårlig balance. Derfor er det vigtigt, at finde aflastende arbejdsstillinger, så man, bedst muligt, bliver i stand til at varetage sine opgaver. 

Derfor er det vigtigt at se på, hvilke opgaver der skal udføres, hvilke omgivelser der skal arbejdes i og hvilke funktionsnedsættelser der er tale om. Er der eksempelvis tale om en arbejdsplads med skiftende stående og siddende arbejdsstillinger eller er det en arbejdsplads kun med stående arbejde?

At finde den helt rigtige stol

VELA har mange års erfaring med, at finde den helt rigtige stol, så mennesker med funktionsnedsættelser stadig kan arbejde – også når der er tale om primært stående arbejde. VELA har et stort udvalg af ståstøttestole, som kan tilpasses til den enkelte brugers behov. Når man skal bruge en stol ved stående arbejde – på arbejdspladsen eller i hjemmet – er det vigtigt at overveje, om stolen skal kunne bremses. En bremse på en stol er fx en fordel for brugere med dårlig balance.

Hvis brugeren skal arbejde et sted, hvor der er ringe plads, kan det være en fordel at vælge et lille understel, og samtidig overveje typen af hjul på understellet.

standing work wide

Ståstøttestole kan højdeindstilles vha. en gasfjeder eller elektrisk (VELA Tango El Ståstøtte), hvilket gør det muligt for flere brugere at benytte den samme stol. Desuden kan højdeindstillingen anvendes for at sikre god ergonomi ved forskellige arbejdshøjder. 

Der skal endvidere tages højde for, om brugeren har behov for armlæn, hvilket kan give aflastning af armene og medvirke til lettere at kunne rejse sig og sætte sig i stolen.

Sæde, ryg og eventuelle armlæn kan indstilles, så brugeren får en ergonomisk, aktiv og god arbejdsstilling, og bliver i stand til at varetage sine arbejdsopgaver.

Vi anbefaler bl.a. følgende stole til stående arbejdssituationer:

VELA Salsa 100Hmi nr. 22497

VELA Salsa 100 er en ståstøttestol med et kort sæde med kip, der støtter og stabiliserer brugeren.

Læs mere

VELA Salsa 110Hmi nr. 42705

VELA Salsa 110 er en ståstøttestol med et kort sæde med kap i sædets front, så brugeren undgår en fornemmelse af at glide ned ad sædet, når sædet kippes fremad.

Læs mere

VELA Samba 100Hmi nr. 19130

VELA Samba 100 er en ståstøttestol med et kort sæde med kip, der støtter og stabiliserer brugeren ved stående arbejde

Læs mere

VELA Tango 500ElHmi nr. 101481

VELA Tango 500El er den nyeste udvikling indenfor arbejdsstole med elektrisk højdeindstilling, som udover arbejdsstolens velkendte fordele, har et revolutionerende, todelt ALB-ryglæn

Læs mere

VELA Tango El ståstøtteHmi nr. 72670

VELA Tango El Ståstøtte, er en arbejdsstol til brugeren, der har behov for støtte og sikkerhed i stående stilling, og samtidig har behov for elektrisk højdeindstilling, fx ved manglende benkræfter.

Læs mere

Dansk design og produktion

Uendelige tilpasningsmuligheder

Gratis rådgivning af fagspecialister