Sund ryg

En sund og stærk ryg kan, for nogen, synes uforenelig med en lang arbejdsdag med stillesiddende arbejde. Men selvom man har kontorarbejde, og sidder ned det meste af dagen, kan man stadig styrke ryggen og forebygge rygsmerter.

En måde at styrke ryggen på, imens man sidder, er at benytte en taburet som sekundær stol ift. kontorstolen. Taburetter gør det muligt, at sidde ergonomisk korrekt med åben hoftevinkel, hvorved brugeren støttes i en sund og varieret siddestilling i løbet af en lang arbejdsdag. Man kan også vælge en taburet med et dynamisk sæde, som øger aktivitet i musklerne omkring ryg, lænd og mave. Hermed kan man styrke muskler og led i ryg, lænd og mave og bruge sin balance, imens man sidder.

VELA anbefaler, at bruge taburetter som ekstra stol på arbejdspladser og i hjemmet for at kunne variere siddestillingen i løbet af dagen – i kontormiljøer kan man let være flere, der deles om en taburet.

At finde den helt rigtige stol

VELA har flere forskellige modeller af taburetter, der sikrer en god arbejdsstilling i kombination med at styrke lænd, ryg og mave. Ved at vælge en taburet med et sadelsæde (VELA Samba 400) eller et dynamisk sæde (VELA Samba 410), sikres god ergonomi via en opret, aktiv siddestilling. Disse sæders udformning fremmer et naturligt svaj i ryggen og en åben, aktiv hoftevinkel. Det dynamiske sæde på VELA Samba 410 styrker endvidere muskler og led omkring ryg, lænd og mave.

Det er vigtigt, at taburetten indstilles i den korrekte højde, da en korrekt siddehøjde skaber grudlaget for en sund, aktiv siddestilling.

sund ryg wide

Sæt dig godt tilbage på sædet, og indstil højden, så lårene peger skråt fremad/nedad. Hvis taburetten er for lav vil lårene være vandrette og du kan synke sammen i ryg og lænd. Hvis taburetten er indstillet for højt kan du skride frem i sædet.

Ønsker du en taburet med sadelsæde (VELA Samba 400), har vi to sædestørrelser. Valg af sædestørrelse bør afhænge af brugerens bækken og hofter. Ved valg af det større sæde, opnår brugeren en siddestilling med mere spredte ben og det smallere sadelsæde vil give brugeren en siddestilling med mere samlede ben.

Vi anbefaler bl.a. følgende stole til træning og opretholdelse af en sund ryg:

VELA Salsa 400Hmi nr. 37350

VELA Salsa 400 har et sadelsæde, som sikrer en ergonomisk siddestilling, da sædets udformning giver et naturligt svaj i ryggen og derved en åben, aktiv hoftevinkel.

Læs mere

VELA Samba 400Hmi nr. 37349

VELA Samba 400 med sadelsæde, sikrer god ergonomi. Sædets udformning fremmer et naturligt svaj i ryggen og en åben, aktiv hoftevinkel

Læs mere

VELA Samba 410Hmi nr. 47404

VELA Samba 410 aktiverer lænd og ryg via det dynamiske sæde, og træner ryg, lænd og mave

Læs mere

VELA Samba 500Hmi nr. 31932

VELA Samba 500 er en ekstra godt polstret klassisk taburet, hvilket giver en behagelig siddekomfort

Læs mere

Dansk design og produktion

Uendelige tilpasningsmuligheder

Gratis rådgivning af fagspecialister