Den helt rigtige stol til Anna

Anna er en aktiv og glad pige, der er frisk og har gå-på-mod – og så er hun den stolte storesøster til to mindre søskende. Hun er født med Cerebral Parese og har næsten intet verbalt sprog, men hun er god til at udtrykke sig med bl.a. lyde og fagter.

elkørestol til børn case hero anna

For at give Anna mere frihed til at komme rundt og gøre som hun selv gerne vil, overvejer terapeuterne på hendes skole om en el-kørestol kan være en mulighed.

Lars, der er salgskonsulent ved VELA, bliver kontaktet, da VELA har vundet en udbudsrunde, og et møde mellem Anna, terapeuterne og Lars bliver afholdt på Annas skole.

Lars fra VELA kommer forbi

Da Lars kommer forbi skolen med el-kørestolen til Anna, er både terapeuter, forældre og Lars selv meget i tvivl om hun overhovedet kan bruge den. Den tvivl kommer dog stærkt til skamme, for da hun er kommet godt ned at sidde i stolen, stikker hun nærmest af – der er en hel verden at opleve, og det kan bare ikke gå stærkt nok. Som Lars fortæller:

Hun vendte simpelthen stolen rundt med det samme, og kørte ud ad døren og væk – hendes smil og reaktion på at komme i en el-kørestol var bare fantastisk. Der er gode og dårlige dage i alle jobs, men dage som dem jeg har med Anna, gør arbejdet som tekniker og konsulent helt fantastisk.

Anna havde en udfordring ved, at hun kom til at køre på ting, når hun fx var i skole – problemet var at hun nogle gange kom til at slippe joysticket lidt for sent. Dette var heldigvis kun et mindre problem, da Lars programmerede stolen, så den fik et skoleprogram. Programmet fungerer således, at hvis Anna påkører nogen eller noget, stopper stolen med det samme, hvilket er til stor glæde for både Anna og hendes klasse. Stolen har endvidere en ekstra funktion, så Annas fingernemme lillebror ikke kan komme til at tænde stolen ved et uheld. Terapeuterne på Annas skole roser stolen da, som de siger:

Det er Anna, der kommer med stolen og ikke stolen der kommer med Anna

Gode og engagerede terapeuter

Den skole i Herning, hvor Anna går, har nogle gode og engagerede ergoterapeuter, der har været primus motor på, at Anna fik den helt rigtige stol med de helt rigtige puder. Rygpuden var fx den største udfordring, og den måtte modificeres i flere omgange af VELAs polsterværksted, så den nu passer perfekt til Annas behov og giver hende tryghed. Justeringer sker altid i dialog med forældre og terapeuter, så stolen løbende tilpasses barnets behov.

Inden jul var Lars ude at besøge Anna på skolen, for at justere stolen, og han blev mødt af en storsmilende og godt kørende, juleklar nissepige, der bare ikke var til at stå for – som det ses på billedet.

Se vores el-kørestole Læs mere om Cerebral Parese

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole, med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.