Berørt af sygdom

Mange sygdomme, forbigående eller kroniske, giver funktionsnedsættelser, som påvirker den enkeltes aktivitetsniveau, så det kan være svært at opretholde hverdagsaktiviteter både i hjemmet og på arbejdspladsen.

Det gælder fx for mennesker med gigt, rygsygdomme, dissemineret sklerose, følger af blodprop eller hjerneblødning Disse sygdomme kan medføre varierende funktionsnedsættelser såsom balanceproblemer, nedsat kraft i ben eller arme og hænder, indskrænket bevægelighed i led eller smerter.

Sygdom kan medføre generelle mobilitetsproblemer fx gangbesvær, problemer med at stå op, problemer med at komme til og fra en stol, og behov for at sidde ned til aktiviteter, som raske mennesker står op til.

Det er velkendt at man bliver hurtigere rask, når man holder sig i gang, og det samme gælder ved kronisk sygdom, hvor man må leve med varige funktionsnedsættelser. Her kan hjælpemidler og ændringer i omgivelserne være med til at opretholde daglige aktiviteter og gøremål.

berørt af sygdom wide

VELA har mange års erfaring med at finde de helt rigtige stole, som kan støtte og fremme aktiviteter og daglige gøremål på trods af forbigående eller kronisk sygdom. VELA har flere forskellige modeller af arbejdsstole, ståstøttestole og taburetter, som er velegnede til hjemmet og til arbejdspladsen.

 

Sclerose(13 varianter)

Multipel Sclerose er en sygdom, der kan ramme både mænd og kvinder og som udvikler sig meget forskelligt fra person til person.

Læs mere

Cerebral Parese(9 varianter)

Cerebral Parese (forkortet CP) er en hjerneskade, der opstår under graviditeten, eller under eller kort tid efter fødslen

Læs mere

Muskelsvind(9 varianter)

Muskelsvind er et fællesnavn for en række forskellige neuromuskulære sygdomme, der giver sig udslag i forskellige former og grader af funktionsnedsættelse.

Læs mere

Gigt(10 varianter)

Gigt er en udbredt, kronisk sygdom som berører rigtig mange mennesker.

Læs mere

Rygdiagnoser(9 varianter)

Rygdiagnoser er en betegnelse, der omfatter mange forskellige typer af besvær med ryg og nakke.

Læs mere

Apopleksi(17 varianter)

Apopleksi er fællesbetegnelsen for blodprop i hjernen og hjerneblødning. En apopleksi opstår akut og medfører ofte funktionstab af forskellig art.

Læs mere

Amputation(6 varianter)

Benamputation er en samlet betegnelse for det, at fjerne dele af eller hele benet.

Læs mere

Dansk design og produktion

Uendelige tilpasningsmuligheder

Gratis rådgivning af fagspecialister