Apopleksi

Apopleksi er fællesbetegnelsen for blodprop i hjernen og hjerneblødning. En apopleksi opstår akut og medfører ofte funktionstab af forskellig art. Dette kan fx være lammelser i dele af kroppen (pareser), ændringer i syn, hørelse eller følesans, problemer med sproget, problemer med at synke, spise og drikke, træthed og ændringer i social adfærd..

Afhængigt af de opståede funktionsnedsættelser, er der behov for genoptræning i en kortere eller længerevarende periode, både på sygehuset og i hjemmet.

Funktionsnedsættelser som følge af en apopleksi kan give problemer i forhold til at klare hverdagsaktiviteter i hjemmet eller på arbejdspladsen, fx på grund af lammelse af ben og arm i venstre eller højre side. Mange oplever, at de hurtigt bliver trætte, har besvær med at komme til og fra siddende stilling, har dårlig balance, gangbesvær, besvær med at stå op i længere tid, besvær med at håndtere køkkenredskaber og spisebestik, og nogle får også problemer med at orientere sig.

VELA har et stort udvalg af arbejdsstole, ståstøttestole og el-kørestole, som kan lette hverdagen og øge selvhjulpenhed for mennesker, med følger af funktionsnedsættelser efter en apopleksi.

Har du lettere funktionsnedsættelser, fx dårlig balance og gangbesvær, kan en arbejdsstol eller en ståstøttestol lette hverdagen markant:

 • Øget mobilitet: Brugeren kan nemt ”gå” stolen frem, og derved komme rundt ved egen hjælp, siddende i stolen.

 • Større sikkerhed: Brugere, som fx har dårlig, stående balance, får ekstra sikkerhed og tryghed, da stolen har centralbremse. Stolen står derfor helt stille, fx når brugeren skal rejse og sætte sig. Armlæn giver ekstra sikkerhed og støtte, og hjælper brugeren til, at kunne sætte sig roligt og sikkert i stolen.
 • Nemmere betjening: Hvis brugeren har nedsat kraft i hænderne, kan særlige betjeningsvenlige greb og kontakter monteres.
 • Bedre siddestilling: Brugeren får en komfortabel og ergonomisk aflastende siddestilling, da sæde og ryglæn kan indstilles i forhold til forskellige situationer og behov.
 • Mere komfort og støtte: Det er muligt at få ekstra polstring af sæde, ryglæn og armlæn samt forskellige sædepuder, som fx trykaflastende puder, der fremmer komfort og lindrer smerter.
 • Sikker forflytning: Elektrisk højdeindstilling kan lette ind- og udstigning af stolen da det hjælper brugeren med at komme op og stå og sætte sig ned nænsomt. Armlænene kan sænkes ned i niveau med sædet, så sideværts forflytning kan foretages sikkert. Større sikkerhed og øget komfort giver desuden mindre træthed.

Har du svær funktionsnedsættelse som følge af apopleksi, kan en el-kørestol lette hverdagen. VELA har uendelige tilpasningsmuligheder, både i forhold til siddestilling og køreegenskaber:

 • Øget mobilitet: Brugeren kan færdes på egen hånd, og dermed bevæge sig selvstændigt rundt i hjemmet og fx selv varetage indkøb.
 • Større sikkerhed: Brugere, som har dårlig balance, får ekstra sikkerhed og tryghed, ved at få en el-kørestol, som passer til deres specifikke behov. El-kørestolens køreegenskaber kan programmeres, så brugeren får tryghed og behagelige køreoplevelser, med mulighed for at manøvrere sikkert rundt, såvel i hjemmet, som på jobbet, i skolen og i trafikken.
 • Nemmere betjening: Hvis brugeren har nedsat kraft i hænderne, kan særlige, betjeningsvenlige joystick og kontakter monteres på stolen. Det er også muligt at få alternative styringsmuligheder, som fx hagestyring. Hvis brugeren ikke selv kan køre el-kørestolen, kan der monteres ledsagerstyring.
 • Bedre siddestilling: Brugeren får en komfortabel og ergonomisk aflastende siddestilling, da sæde og ryglæn indstilles i forhold til brugerens behov. Siddestillingen kan enten indstilles manuelt eller elektrisk - afhængigt af brugerens behov.
 • Mere komfort og støtte: Brugeren kan få ekstra polstring af sæde, ryglæn og armlæn, fx med blødere skum eller forskellige sædepuder. Særlige trykaflastende sædepuder kan fremme komfort og lindre eventuelle smerter. Brugeren kan få stabiliseret sin siddestilling med forskellige rygsystemer, kropsstøtter og nakkestøtte samt specialtilpassede sædesystemer og formstøbninger.
 • Færre smerter: Nem betjening og brug af kørestolens el-funktioner, fx sædekip, kan hjælpe brugeren med at opnå skiftende siddestillinger i løbet af en lang dag. Dermed kan trykfordelingen på brugerens krop ændres således, at risiko for smerter og tryksår mindskes, så brugeren vil opleve god komfort ved langvarigt brug.

Kontakt kundeservice eller en salgskonsulent

Vi anbefaler bl.a. følgende stole til mennesker med apopleksi:

VELA Blues 100Hmi nr. 24936 (forhjul)/ 10900 (baghjul)

VELA Blues 100 er en fordel i hjemmet, i skolen og på arbejdspladsen, da den er kompakt og meget manøvredygtig. VELA Blues 100 giver brugeren mulighed for at arbejde ved skrivebord, deltage i køkkenaktiviteter samt at komme nemt rundt indenfor.

Læs mere

VELA Blues 100-ArbejdsstolHmi nr. 119756 (forhjul)/ 119755 (baghjul)

VELA Blues 100 er en arbejdsstol med elektrisk fremdrift til brugere med nedsat gangfunktion. Brugeren får mulighed for, at deltage i hverdagsaktiviteter samt at udføre huslige gøremål, da det er let at køre stolen rundt ved hjælp af joysticket.

Læs mere

VELA Blues 210Hmi nr. 64218 (center)

VELA Blues 210 passer til brugeren, der har en aktiv livsstil, med fx arbejde, skole eller uddannelse. Stolen er centerdrevet og velegnet til kombineret inde- og udebrug, da stolens affjedring sikrer komfort og gode køreegenskaber i jævnt terræn.

Læs mere

VELA Salsa 100Hmi nr. 22497

VELA Salsa 100 er en ståstøttestol med et kort sæde med kip, der støtter og stabiliserer brugeren.

Læs mere

VELA Sango med baghjulstrækHmi nr. 113215

Moderne el-kørestol med gode køreegenskaber ude og inde. Byggehøjden starter i 39 cm og der er mulighed for negativt kip. VELA Sango kan konfigureres med ”Katapult” for at give elektrisk udstigningshjælp samt længdekompenserende 163 graders elektrisk ryg.

Læs mere

VELA Sango med centerdrevHmi nr. 113214

Moderne el-kørestol med gode køreegenskaber ude og inde. Byggehøjden starter i 39 cm og der er mulighed for negativt kip. VELA Sango kan konfigureres med ”Katapult” for at give elektrisk udstigningshjælp samt længdekompenserende 163 graders elektrisk ryg.

Læs mere

VELA Sango med forhjulstrækHmi nr. 113213

Moderne el-kørestol med gode køreegenskaber ude og inde. Byggehøjden starter i 39 cm og der er mulighed for negativt kip. VELA Sango kan konfigureres med ”Katapult” for at give elektrisk udstigningshjælp samt længdekompenserende 163 graders elektrisk ryg.

Læs mere

VELA Sango SlimlineHmi nr. 116027

Meget smal manøvredygtig el-kørestol med fantastiske køreegenskaber - inde og ude. Stolen er 53 cm bred og byggehøjden er 41 cm, hvilket gør den til en af de mest kompakte kombistole på markedet. Kommer let rundt på trang plads og gennem smalle passager

Læs mere

VELA Tango 100Hmi nr. 72501

VELA Tango 100 er en arbejdsstol med lavt ryglæn, som giver god lændestøtte og fri bevægelighed i ryg, skuldre og arme

Læs mere

VELA Tango 200ElHmi nr. 72520

VELA Tango 200El er en arbejdsstol med elektrisk højdeindstilling og et højere ryglæn med ekstra lændestøtte end VELA Tango 100El modellen.

Læs mere

VELA Tango 300ElHmi nr. 18598

VELA Tango 300El er en forstærket arbejdsstol med elektrisk højdeindstilling beregnet til høj brugervægt op til 200 kg

Læs mere

VELA Tango 310EHmi nr. 125517

Personer op til 300 kg kan bibeholde/genvinde evnen til at være selvhjulpen og uafhængig ved daglige aktiviteter i hjemmet og gennem rehabilitering og træning. Stolen giver en opret siddestilling, der giver åbne luftveje og derved mindsker udtrætning.

Læs mere

VELA Tango 500Hmi nr. 101479

VELA Tango 500 er den nyeste udvikling indenfor arbejdsstole, som udover arbejdsstolens velkendte fordele, har et revolutionerende, todelt ALB-ryglæn

Læs mere

VELA Tango 500ElHmi nr. 101481

VELA Tango 500El er den nyeste udvikling indenfor arbejdsstole med elektrisk højdeindstilling, som udover arbejdsstolens velkendte fordele, har et revolutionerende, todelt ALB-ryglæn

Læs mere

VELA Tango 510Hmi nr. 101484

VELA Tango 510 er den nyeste udvikling indenfor arbejdsstole. Udover en aktiv siddestilling giver stolen også mulighed for aflastning og en god hvilestilling i løbet af dagen

Læs mere

VELA Tango 510ElHmi nr. 101485

VELA Tango 510El er den nyeste udvikling indenfor arbejdsstole med elektrisk højdeindstilling. Udover en aktiv siddestilling giver stolen også mulighed for aflastning og en god hvilestilling i løbet af dagen

Læs mere

VELA Tango El ståstøtteHmi nr. 72670

VELA Tango El Ståstøtte, er en arbejdsstol til brugeren, der har behov for støtte og sikkerhed i stående stilling, og samtidig har behov for elektrisk højdeindstilling, fx ved manglende benkræfter.

Læs mere

Dansk design og produktion

Uendelige tilpasningsmuligheder

Gratis rådgivning af fagspecialister