Rygdiagnoser

Rygdiagnoser er en betegnelse, der omfatter mange forskellige typer af besvær med ryg og nakke. Her kan fx nævnes diskusprolaps, brud på dele af rygsøjlen, osteoporose (knogleskørhed), slidgigt i ryggen, ischias samt kroniske rygsmerter med forskellig årsag.

Ryg- og nakkebesvær rammer kvinder og mænd i alle aldre, og kan være til stor gene i hverdagen, fx på arbejdspladsen, da personer med ryglidelser ofte oplever smerter, og lidelserne også kan give mange sygedage.

Rygsmerter og udtrætning af ryggen kan opstå eller forværres ved længerevarende stillesiddende aktiviteter. Fagfolk er enige om, at ”den bedste siddestilling er den næste siddestilling” og at variation og aktivitet er vigtig for at undgå eller minimere smerter. Hvis man har længerevarende stillesiddende arbejde, er det derfor vigtigt, at man varierer sin arbejdsstilling i løbet af dagen, fx ved at sidde på en indstillelig stol, så man nemt kan skifte stilling og få støtte ved forskellige siddestillinger. Det er også en løsning, at benytte forskellige typer af stole i løbet af dagen for at opnå forskellige siddestillinger, fx en indstillelig kontorstol og en taburet, der giver mulighed for at styrke ryggens muskulatur, når brugeren sidder ved sit arbejdsbord.

Ryg- og nakkelidelser kan give problemer og udfordringer både i hjemmet og på jobbet. Smerter i ryg og nakke kan medføre besvær i forhold til at rejse og sætte sig, besvær med at stå op i længere tid samt dårlig balance og gangbesvær.

VELA har et stort udvalg af kontorstole, arbejdsstole, ståstøttestole og taburetter, der kan give støtte og aflastning når man sidder og dermed give mulighed for at udføre aktiviteter som man ellers ville være begrænset i:

  • Bedre siddestilling: Brugeren kan få en komfortabel og ergonomisk aflastende siddestilling, da sæde og ryglæn nemt kan indstilles til brugerens behov. Herved kan brugeren opnå den indstilling der er mest komfortabel og nemt skifte siddestilling i løbet af dagen. Brugere med ryglidelser kan desuden have gavn af at sidde på et let fremadvippet sæde.

  • Nemmere betjening: Hvis brugeren fx har nedsat bevægelighed i overkroppen, så det er svært at nå betjeningsgrebene, kan der monteres særlige forlængergreb på stolene.
  •  

    • Mere komfort og støtte: For at give brugeren god støtte og komfort kan sædepuder og rygpuder polstres med forskellige skumtyper, og tilpasses brugerens behov. Det kan fx være særlige trykaflastende sædepuder, brugertilpassede sæder med halebensudskæringer og rygpuder med lændepumpe, som fremmer komfort og lindrer eventuelle smerter.
    • Større sikkerhed: Brugere med rygsmerter i kombination med dårlig balance får ekstra sikkerhed og tryghed, da VELA har stole med en centralbremse, der kan aktiveres, før man rejser og sætter sig. Alle VELA-stole kan fås med armlæn, som kan give sikkerhed og støtte når brugeren sætter sig ned i stolen - dermed undgås eventuelle stød i ryggen.
    • Færre smerter: Nem betjening og indstilling af stolen kan mindske risikoen for uhensigtsmæssige vrid og bevægelser i kroppen og dermed mindske risikoen for smerter udløst af forkerte bevægelser. Elektrisk højdeindstilling skåner brugeren for unødige stød og bump, og letter ind- og udstigning af stolen. Færre smerter, større sikkerhed og øget komfort giver desuden mindre træthed.

ondt i ryg


Kontakt kundeservice eller en salgskonsulent

Vi anbefaler bl.a. følgende stole til mennesker med rygdiagnoser:

VELA Salsa 110Hmi nr. 42705

VELA Salsa 110 er en ståstøttestol med et kort sæde med kap i sædets front, så brugeren undgår en fornemmelse af at glide ned ad sædet, når sædet kippes fremad.

Læs mere

VELA Samba 110Hmi nr. 45948

VELA Samba 110 er en ståstøttestol med et kort sæde med kap i sædets front, så brugeren undgår en fornemmelse af at glide ned ad sædet, når sædet kippes fremad.

Læs mere

VELA Tango 100Hmi nr. 72501

VELA Tango 100 er en arbejdsstol med lavt ryglæn, som giver god lændestøtte og fri bevægelighed i ryg, skuldre og arme

Læs mere

VELA Tango 100ElHmi nr. 72508

VELA Tango 100El er en arbejdsstol med elektrisk højdeindstilling og et lavt ryglæn, som giver god lændestøtte og fri bevægelighed i ryg, skuldre og arme

Læs mere

VELA Tango 200ElHmi nr. 72520

VELA Tango 200El er en arbejdsstol med elektrisk højdeindstilling og et højere ryglæn med ekstra lændestøtte end VELA Tango 100El modellen.

Læs mere

VELA Tango 500Hmi nr. 101479

VELA Tango 500 er den nyeste udvikling indenfor arbejdsstole, som udover arbejdsstolens velkendte fordele, har et revolutionerende, todelt ALB-ryglæn

Læs mere

VELA Tango 500ElHmi nr. 101481

VELA Tango 500El er den nyeste udvikling indenfor arbejdsstole med elektrisk højdeindstilling, som udover arbejdsstolens velkendte fordele, har et revolutionerende, todelt ALB-ryglæn

Læs mere

VELA Tango 510Hmi nr. 101484

VELA Tango 510 er den nyeste udvikling indenfor arbejdsstole. Udover en aktiv siddestilling giver stolen også mulighed for aflastning og en god hvilestilling i løbet af dagen

Læs mere

VELA Tango 510ElHmi nr. 101485

VELA Tango 510El er den nyeste udvikling indenfor arbejdsstole med elektrisk højdeindstilling. Udover en aktiv siddestilling giver stolen også mulighed for aflastning og en god hvilestilling i løbet af dagen

Læs mere

Dansk design og produktion

Uendelige tilpasningsmuligheder

Gratis rådgivning af fagspecialister