Sclerose

Multipel Sclerose er en sygdom, der kan ramme både mænd og kvinder og som udvikler sig meget forskelligt fra person til person. Nogle personer oplever mange attakker på kort tid og varierende funktionsnedsættelser som følge af disse attakker. Andre oplever at der går flere år uden attakker og uden væsentlige ændringer i deres funktionsniveau. Andre oplever sclerose uden attakker men med langsom udvikling af sygdommen og funktionsnedsættelser.

Symptomer på sklerose kan fx være lammelser, føleforstyrrelser, træthed og problemer med synet. Sclerose kan, afhængigt af graden af funktionsnedsættelse, give problemer med at klare hverdagsaktiviteter i hjemmet eller på arbejdspladsen.

Mange oplever, at de hurtigt bliver trætte, besvær med at rejse og sætte sig, dårlig balance, gangbesvær, besvær med at stå op i længere tid, og besvær med at håndtere køkkenredskaber og spisebestik, smerter samt problemer med at orientere sig.

VELA har et stort udvalg af arbejdsstole, ståstøttestole og el-kørestole stole, som kan lette hverdagen for mennesker med sclerose, og give dem mulighed for at være selvhjulpen længst mulig:

Har du lettere funktionsnedsættelser, som fx nedsat balance og gangbesvær, kan en arbejdsstol eller en ståstøttestol lette hverdagen:

 • Øget mobilitet: Brugeren kan ”gå” stolen frem, og derved komme rundt ved egen hjælp, da der er god plads til fødderne mellem de store letløbende hjul.
 • Større sikkerhed: Brugere, som fx har dårlig, stående balance, får ekstra sikkerhed og tryghed, når stolens centralbremse aktiveres, da dette gør, at stolen står helt stille, fx når brugeren skal rejse og sætte sig. Armlæn giver ekstra sikkerhed og tryghed, da de hjælper brugeren til, at kunne sætte sig roligt og sikkert ned i stolen.
 • Nemmere betjening: Hvis brugeren har nedsat kraft i hænder og fingre eller nedsat syn kan særlige betjeningsvenlige greb og kontakter monteres på stolene.
 • Bedre siddestilling: Brugeren kan få en komfortabel og ergonomisk aflastende siddestilling, da sæde og ryglæn kan indstilles i forhold til brugerens behov.
 • Mere komfort og støtte: Brugeren kan få ekstra polstring af sæde, ryglæn og armlæn med blødere skum og forskellige sædepuder, der er tilpasset brugerens behov, samt særlige trykaflastende sædepuder, der kan fremme komfort og lindre eventuelle smerter.
 • Færre smerter: Nem betjening og indstilling af stolen kan mindske risikoen for smerter – elektrisk højdeindstilling skåner fx brugeren for unødige stød og bump, og letter samtidig ind- og udstigning af stolen. Færre smerter, større sikkerhed og øget komfort giver desuden mindre træthed.

Har du svær funktionsnedsættelse, kan en el-kørestol med tilpasningsmuligheder, i forhold til både siddestilling og køreegenskaber, lette hverdagen:

 • Øget mobilitet: Brugeren får mulighed for at færdes på egen hånd, både inde og ude og dermed bevæge sig selvstændigt rundt i hjemmet og ved fx indkøb. En VELA el-kørestol kan også fås med avanceret styring og specialtilpassede køreegenskaber hvis brugeren har specialbehov.
 • Større sikkerhed: Brugere, som har dårlig, stående balance, får ekstra sikkerhed og tryghed, ved at få en el-kørestol, som passer til de specifikke behov. El-kørestolens køreegenskaber kan programmeres, så brugeren får tryghed og behagelige køreoplevelser, med mulighed for at manøvrere sikkert rundt såvel hjemme, som på jobbet, i skolen, i butikker og i trafikken.
 • Nemmere betjening: Hvis brugeren har nedsat kraft i hænder og fingre kan særlige betjeningsvenlige joystick og kontakter monteres på stolene, fx hagestyring, hvis brugeren ikke kan benytte almindeligt joystick. Hvis brugeren ikke selv kan køre el-kørestolen, kan der monteres ledsagerstyring, så hjælperen kan køre stolen for brugeren.
 • Bedre siddestilling: Brugeren kan få en komfortabel og ergonomisk aflastende siddestilling, da sæde og ryglæn kan indstilles i forhold til brugerens behov. Siddestillingen kan enten indstilles manuelt eller elektrisk afhængigt af brugerens funktionsnedsættelser og behov.
 • Mere komfort og støtte: Brugeren kan få ekstra polstring af sæde, ryglæn og armlæn, fx med blødere skum eller forskellige sædepuder. Særlige trykaflastende sædepuder kan fremme komfort og lindre eventuelle smerter. Brugeren kan få stabiliseret sin siddestilling, med forskellige rygsystemer som fx kropsstøtter og nakkestøtte. Det er også muligt, at montere specialtilpassede sædesystemer og formstøbninger.
 • Færre smerter: Nem betjening og brug af kørestolens el-funktioner, fx sædekip, kan hjælpe brugeren med at opnå skiftende siddestillinger i løbet af en lang dag. Dermed kan trykfordelingen på brugerens krop ændres således, at risikoen for smerter og tryksår mindskes, og brugeren vil opleve god komfort ved langvarigt brug.

Kontakt kundeservice eller en salgskonsulent

Vi anbefaler bl.a. følgende stole til mennesker med sclerose:

VELA Blues 210Hmi nr. 64218 (center)

VELA Blues 210 passer til brugeren, der har en aktiv livsstil, med fx arbejde, skole eller uddannelse. Stolen er centerdrevet og velegnet til kombineret inde- og udebrug, da stolens affjedring sikrer komfort og gode køreegenskaber i jævnt terræn.

Læs mere

VELA Salsa 100Hmi nr. 22497

VELA Salsa 100 er en ståstøttestol med et kort sæde med kip, der støtter og stabiliserer brugeren.

Læs mere

VELA Sango med baghjulstrækHmi nr. 113215

Moderne el-kørestol med gode køreegenskaber ude og inde. Byggehøjden starter i 39 cm og der er mulighed for negativt kip. VELA Sango kan konfigureres med ”Katapult” for at give elektrisk udstigningshjælp samt længdekompenserende 163 graders elektrisk ryg.

Læs mere

VELA Sango med centerdrevHmi nr. 113214

Moderne el-kørestol med gode køreegenskaber ude og inde. Byggehøjden starter i 39 cm og der er mulighed for negativt kip. VELA Sango kan konfigureres med ”Katapult” for at give elektrisk udstigningshjælp samt længdekompenserende 163 graders elektrisk ryg.

Læs mere

VELA Sango med forhjulstrækHmi nr. 113213

Moderne el-kørestol med gode køreegenskaber ude og inde. Byggehøjden starter i 39 cm og der er mulighed for negativt kip. VELA Sango kan konfigureres med ”Katapult” for at give elektrisk udstigningshjælp samt længdekompenserende 163 graders elektrisk ryg.

Læs mere

VELA Sango SlimlineHmi nr. 116027

Meget smal manøvredygtig el-kørestol med fantastiske køreegenskaber - inde og ude. Stolen er 53 cm bred og byggehøjden er 41 cm, hvilket gør den til en af de mest kompakte kombistole på markedet. Kommer let rundt på trang plads og gennem smalle passager

Læs mere

VELA Tango 100Hmi nr. 72501

VELA Tango 100 er en arbejdsstol med lavt ryglæn, som giver god lændestøtte og fri bevægelighed i ryg, skuldre og arme

Læs mere

VELA Tango 100ElHmi nr. 72508

VELA Tango 100El er en arbejdsstol med elektrisk højdeindstilling og et lavt ryglæn, som giver god lændestøtte og fri bevægelighed i ryg, skuldre og arme

Læs mere

VELA Tango 500Hmi nr. 101479

VELA Tango 500 er den nyeste udvikling indenfor arbejdsstole, som udover arbejdsstolens velkendte fordele, har et revolutionerende, todelt ALB-ryglæn

Læs mere

VELA Tango 500ElHmi nr. 101481

VELA Tango 500El er den nyeste udvikling indenfor arbejdsstole med elektrisk højdeindstilling, som udover arbejdsstolens velkendte fordele, har et revolutionerende, todelt ALB-ryglæn

Læs mere

VELA Tango 510Hmi nr. 101484

VELA Tango 510 er den nyeste udvikling indenfor arbejdsstole. Udover en aktiv siddestilling giver stolen også mulighed for aflastning og en god hvilestilling i løbet af dagen

Læs mere

VELA Tango 510ElHmi nr. 101485

VELA Tango 510El er den nyeste udvikling indenfor arbejdsstole med elektrisk højdeindstilling. Udover en aktiv siddestilling giver stolen også mulighed for aflastning og en god hvilestilling i løbet af dagen

Læs mere

VELA Tango El ståstøtteHmi nr. 72670

VELA Tango El Ståstøtte, er en arbejdsstol til brugeren, der har behov for støtte og sikkerhed i stående stilling, og samtidig har behov for elektrisk højdeindstilling, fx ved manglende benkræfter.

Læs mere

Dansk design og produktion

Uendelige tilpasningsmuligheder

Gratis rådgivning af fagspecialister