En hverdag med Sclerose og job 

Det er muligt at varetage sit job på trods af en diagnose med Multipel sclerose. Det er Allisons historie et godt eksempel på. Benkramper, ischiassmerter og udmattethed er nogle af de udfordringer, Allison døjer med som følge af sin diagnose.

Alison fritlagt

En almindelig stol og sclerose kan være et uheldigt match

Indtil Allison fik en arbejdsstol fra VELA, havde hun svært ved at flytte sig fra sin kontorstol til den scooter, hun dagligt kommer rundt med. Men nu er hun langt mere mobil og selvhjulpen, og det gør en verden til forskel på hendes job.

Allison har progressiv sekundær sclerose. Det betyder, at hun er meget afhængig af sin scooter for at komme rundt – både på sin arbejdsplads som sygeplejerske, men også i sit hjem.  

Scooteren er et fantastisk hjælpemiddel for Allison, men det er straks en anden sag, når den skal skiftes ud med en almindelig kontorstol. En kontorstol kan rulle væk og være svær at styre. 

Det kan kræve mange unødige kræfter, der burde blive brugt på de steder, hvor Allison har stærke kompetencer. 

Derfor er en arbejdsstol fra VELA en stor hjælp i Allisons dagligdag.

På job med sclerose

Der kan være mange forskellige problematikker forbundet med at have sclerose, men der findes heldigvis meget hjælp at hente. 

Allison har stået i en situation, hvor hun dagligt har haft brug for hjælp til at klare flytningen fra scooter til stol. Det har taget en stor mængde energi og tid, som er gået fra det arbejde, Allison brænder for. 

En arbejdsstol fra VELA blev det store vendepunkt.

Alison arbejdsstol work x2

Nu kan Allison selv

Da Allison fik sin stol fra VELA, oplevede hun hurtigt, at hun kunne gøre flere ting selv. Hun var nemlig ikke længere afhængig af hjælp fra sine kollegaer til sine fysiske udfordringer, og det betød også, at hun havde mere energi til sit arbejde.

Min VELA-stol er fantastisk! Jeg ville ønske, at jeg havde fået den tidligere.

Siger Allison begejstret om sit sclerose-hjælpemiddel.

Vidunderlig hjælp til selvhjælp har øget produktiviteten

Før Allison fik sin VELA-stol, var det vanskeligt at jonglere job og sclerose på en og samme tid. Nu kan hun selv komme op og stå uden hjælp fra andre. Det kan hun, fordi stolen har en elektrisk hæve/sænke-funktion, der erstatter den hjælp, hendes mand og kollegaer ellers plejede at give. 

Jeg har mere energi på arbejdet og kan deltage mere i det huslige arbejde derhjemme, takket være den støtte og den hjælp jeg får fra min nye stol. Jeg får også meget sjældent benkramper nu, hvilket er utroligt.

Allison kan nu endelig bruge sin kræfter andetsteds.

IMG 2111 editlow

Sclerose-hjælpemidler, der gør en forskel

En stol til sclerose er et fantastisk hjælpemiddel, fordi det afhjælper mange af de udfordringer, der kan komme med diagnosen. 

Allison siger, at de mange indstillingsmuligheder og den elektriske højdeindstilling gør, at hun nemt kan finde den rette siddestilling ved skrivebordet. Hun bruger også højdeindstillingen som hjælp til at rejse sig og sætte sig. 

Den elektriske højdeindstilling er nem at bruge og gør, at jeg kan komme over på min scooter uden, eller næsten uden, hjælp.

Job og sclerose kan godt forenes. Det kan de, fordi VELA-stolen er skabt til at hjælpe mennesker som Allison, der dagligt skal forholde sig til en hverdag med sclerose.

Nu oplever jeg, at jeg er meget mindre træt. Før jeg havde min VELA-stol, tog det mig og min mand 15-20 minutter at få flyttet mig fra kontorstolen og over på min scooter for at komme hjem sidst på dagen. Nu tager det kun et øjeblik, fordi jeg har meget mere energi.

Allison lever med sclerose, og hendes hverdag bliver forbedret med de rette hjælpemidler.

Hvor skal du bruge stolen?

VELA fortællinger – livet med sclerose

Patrick ny 11

Patricks fortælling

Jeg kan ikke stå op og tale med nogen i mere end et par minutter. Hvis man ikke selv har oplevet udfordringer med balancen, så er det meget svært at begribe omfanget af disse problemer.
Læs hele historien
Case kenneth 1 1

Kenneths fortælling

Før kunne jeg ikke deltage i madlavning og stå op, især ved komfuret. Jeg skulle have noget at holde fast i, for man ved aldrig, hvornår man falder. Jeg lave mad og røre i gryder nu, for har jeg begge hænder fri.
Læs hele historien
case lilly 1 1 2

Lillys fortælling

Nu laver jeg gerne mad til flere dage ad gangen, og det betyder en verden til forskel, at jeg selv kan skrælle kartoflerne. God kost betyder meget for et godt liv med gigt – og det giver jo appetit at bestille noget.
Læs hele historien
charlotte fortaelling 1

Charlottes fortælling

Jeg sidder rigtig godt i stolen. Ryglænet støtter godt – både i køkkenet og når jeg sidder ved spisebordet og spiser eller bruger min iPad. Den støtter også godt, når jeg vil hvile ryggen og læner mig lidt tilbage.
Læs hele historien
case aileen blinde 2 1 1

Aileens fortælling

Den her stol er fantastisk. Jeg føler mig så sikker i den, og det er en fornøjelse med lethed at kunne bevæge sig fra rum til rum. Det har også den fordel, at jeg får trænet mine ben, mens jeg går stolen frem.
Læs hele historien

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole, med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.