Faldforebyggelse har mange fordele

Jo ældre du bliver, des mere sandsynligt er det, at du kommer til at opleve at falde. Det er selvfølgelig altid uheldigt at falde, men når alderdommen trænger sig på, kan faldet have større konsekvenser, i forhold til dengang du stadig var ung. 

T700 hyggemad 1

Hvorfor er faldforebyggelse hos ældre vigtigt?

Faldforebyggelse hos ældre er en rigtig god idé, fordi svimmelhed, balanceproblemer og svækket muskelstyrke er nogle af de hyppigste årsager forbundet med fald hos ældre. En stol fra VELA kan hjælpe med faldforebyggelse. 

Når et ældre menneske falder, kan det resultere i brud på knogler – eksempelvis hoftebrud eller lårbrud. Og det har desværre ofte mange følgevirkninger: 

  • Lang indlæggelsesperiode
  • Genoptræningsforløb
  • Operationer og re-operationer
  • Behov for hjælpemidler under indlæggelse og derhjemme
  • Større ændringer i boligindretning
  • Plejebehov – eksempelvis hjemmehjælp i hverdagen

Desværre er det også ofte sådan, at følgerne fra et fald kan føre til dårligere mobilitet og resultere i endnu et fald. Desuden kan frygten for at falde igen også sætte sine spor, så du forsøger at undgå specifikke situationer og forskellige aktiviteter, fordi du vil undgå det næste fald.

Dette kan forværre livskvaliteten markant hos den ældre, og det er blandt andet tabet af livskvalitet, en god faldforebyggelse skal modvirke.

Stol til faldforebyggelse

Faldforebyggelse hos ældre kan have store fysiske og psykiske konsekvenser, og derfor er en stol fra VELA et godt hjælpemiddel. Den giver en fysisk og psykisk oplevelse af sikkerhed og stabilitet, så frygten for det næste fald kan glemmes for en stund. 

Mange fald sker i hjemmet. Enten i køkken, stue eller soveværelse. Med en stol til faldforebyggelse kan du nemt og sikkert komme fra rum til rum siddende.

Se, hvordan du kan bruge stolen i hele hjemmet her

Se alle

Du ændrer selv højden

Faldforebyggelse hos ældre med en stol kræver, at stolen kan bremses og har elektrisk hæve-/sænke-funktion. En stol fra VELA med elektrisk højdeindstilling gør, at brugeren får et hjælpemiddel, der også hjælper med at komme op at stå. 

Brems hjulene med håndbremsen. Hæv sædet op ved tryk på knappen, træd forsigtigt ud på gulvet, og genvind balancen, mens du støttes af stolen.

Når du sidder i stolen, kan du foretage mange forskellige daglige gøremål. Sænk stolen og nå de nederste hylder i skabet, eller hæv stolen, så du kan nå dit tøj oppe i klædeskabet. Stolen skal altid bremses, så du sikkert og trygt kan udføre dine aktiviteter. 

Når du bruger stolens hæve/sænke-funktion sikrer det, at ændring af siddehøjde sker stille og roligt, så du undgår at blive svimmel eller miste balancen. Det skaber tryghed.

Gå stolen rundt og forbliv mobil

Vores stole til faldforebyggelse hos ældre har fire letløbende hjul. Det betyder, at du kan sænke stolens højde og bruge dine ben til at “gå” eller skubbe stolen rundt, mens du fortsat sidder ned.

Med en VELA-stol til faldforebyggelse kan du foretage de fleste af dine gøremål, mens du sidder. På den måde kan du undgå at være bange for at falde. Derudover bliver du mere mobil, fordi de letløbende hjul gør, at du selv kan bevæge dig rundt og klare dig selv. 

Hvis du skal flytte dig fra stol til sofa, går du blot stolen hen til sofaen, bremser hjulene, klapper armlænet ned og lader dig glide over i sofaen. Du kan også bruge armlænet til at støtte dig ved, mens du flytter dig over i sofaen. 

Med en stol til faldforebyggelse får du sikkerhed og tryghed til at klare mange ting selv – uden at skulle bede andre om hjælp.

Tryghed, stabilitet og øget livskvalitet

Der er mange fordele ved at forebygge fald hos ældre. Det betyder færre ulykker, færre indlæggelser og færre eftervirkninger. Derfor vil vi selvfølgelig anbefale, at du anskaffer dig en VELA-stol, før uheldet er ude. Brug den, når du er træt, så du sikrer dig mod fald. 

En stol til faldforebyggelse hos ældre giver tryghed, når dine kræfter svigter. Stolen skaber samtidig et stabilt grundlag, så du kan fortsætte med dine vanlige gøremål – og det bidrager til, at du kan bibeholde din livskvalitet, selvom du måske er bange for at falde.

Se hvad vores brugere siger

Mere end 100.000 glade brugere af VELA-stolen

Gerda

”Jeg har en af lidt ældre udgave og den er guld værd – den gør min hverdag bedre.”

Gerda

”Jeg er den glade bruger af en VELA-stol – den hjælper mig hver dag”

Dianna

”Jeg har en og den hjælper virkelig i køkkenet de dage jeg ikke kan stå op og lave mad.”

Annette

”Kan kun sige, at min mor som har gigt, elsker sin arbejdsstol fra VELA”

Ketty

”Har også VELA-stolen og er meget glad for den. Da jeg fik den for flere år siden, kunne vi igen få andet end fastfood. Det er den model hvor jeg kan komme højt op. Den er alle pengene værd.”

Kirsten

”Jeg har en VELA el-stol som gør at jeg kan komme ud selv – jeg glæder mig hver dag over, at jeg kan være social”

Jørgen

”Min søn bruger VELA-stole pga. CP. Han har flere af dem”

Inger-Lise

”Jeg har en VELA-stol, som er et hjælpemiddel – jeg er så glad for den!”

Majbrit

”Jeg har også en god VELA-stol, der kan hejses op og ned. På den klarer jeg mange ting”

Ole

”Jeg kan nu holde til, både at vaske op og lave mad i køkkenet. Det er virkelig en fantastisk stol. Jeg er helt vild med den.”

Lone

”Jeg elsker min stol og vil slet ikke undvære den ❤️”

Lisa

”Har haft min i 22 år. Og i dag blev den fornyet med nyt betræk og nye hjul. Det er en super stol”

Lillian

”Jeg har en VELA-stol, og har haft det i mange år. Det er det bedste der findes, jeg kan næsten alt fra stolen: vaske gulv, stryge tøj, madlavning og mange, mange andre ting.”

Helle

”Jeg har også en og den er bare fantastisk – tak VELA”

Heidi

”Min datter elsker stolen. Hun har en hjemme og en i skolen.”

Hanne

”Er super glad for min stol. Min hverdag er helt sikkert hjulpet godt på vej med denne fantastiske stol.”

Henny

”Jeg har også sådan en stol og jeg bliver mere og mere glad for den. Jeg ønsker mig faktisk en til.”

Ib

”En fantastisk stol, min kone har en, og den hjælpe hende rigtig meget i det daglige”

Ida

”Min mor har haft så god gavn af VELA-stole.”

Else

”Min mor klarede alt køkkenarbejde fra sådan en VELA-stol i flere år”

Gitte

”Fik min første VELA-stol for over 9 år siden og den er stadig i brug den dag i dag. Super produkt.”

Kurt

”Jeg fik en VELA-stol for 40 år siden, og har den endnu. VELA-stolen er super”

Gitte

”Vores pige er den heldige ejer af sådan en stol.”

Gunda

”Min mand fik en arbejdsstol fra VELA – den er super!”

Inge Lise

”Har selv en og er mægtig glad for den – kan slet ikke undvære den”

Lene

”Elsker min stol – med den kan jeg næsten alt”

Kenneth

”Jeg er så glad for jeres stol”

Kurt

”Jeg er så heldig at have en. Den er uundværlig.”

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Bliv ringet op

Udfyld navn og telefonnummer og få personlig vejledning. Vi ringer til dig i vores åbningstid - senest næstkommende hverdag.

Vælg sprog

Dansk English Deutsch Norsk Svenska