En gangstol giver Paloma frihed til at gå på opdagelse

Paloma har svært ved at lege med de andre børn, fordi hun ikke har en normal gang- og ståfunktion. Faktisk kan hun slet ikke gå, fordi hendes ben ikke er stærke nok.

Med en høj gangvogn fra VELA får hun den støtte og sikkerhed, hun har brug for, så hun nu kan komme rundt sammen med de andre børn eller tage på opdagelse på egen hånd.

Palomas-nye-Meywalk-4-case

Paloma med sin nye Meywalk 4

Se videoen, hvor Paloma kommer på benene for første gang med hjælp fra sin nye gangvogn. Hendes smil er ikke til at tage fejl af og selv pædagogen og Palomas forældre er meget begejstrede for hendes nye hjælpemiddel.

Ingen gangfunktion på grund af diagnose

Paloma har en sjælden diagnose, som gør at hun ikke udvikler en normal gangfunktion. Hendes ben kan simpelthen ikke bære hendes vægt. Indtil nu har hun bevæget sig rundt ved at kravle og krybe rundt – hovedsageligt ved hjælp af armene. Derudover har hun en kørestol, som pædagogerne og hendes forældre kan køre hende rundt i, når de skal ud.

Paloma er en meget nysgerrig pige, som rigtig gerne vil snakke med menneskerne omkring sig. Men hendes nedsatte gangfunktion begrænser måden, hun kan interagere med sine omgivelser og omgås med de andre børn på. For når hun sidder eller ligger på gulvet, er hun ikke i stand til at komme i øjenhøjde med andre eller få et overblik over, hvad der sker omkring hende.

case_meywalk_paloma-2

Nyt perspektiv på sine omgivelser

Da Paloma første gang prøvede en VELA Meywalk 4, var det tydeligt for både pædagoger, forældre og terapeuten at se, hvor meget glæde og gavn Paloma får af en gangvogn til børn.

Når Paloma står i gangvognen, er det tydeligt at se, at hun ikke er vant til at se sine omgivelser fra et stående perspektiv. Hun kigger nysgerrigt rundt, mens hun enten går eller løber i gangstolen. Ja, faktisk er hun ikke til at stoppe i sin iver efter at komme fremad.

case_meywalk_paloma-4

Frihed til at gå egne veje

Palomas nysgerrighed får frit spil, når hun bruger sin gangvogn. Da vi besøger hende, bliver hun tydeligt tiltrukket af stemmer og latter fra et lokale, hvor en gruppe børn spiller bold. Hun opsøger lydene, og så snart hun har fundet kilden, går hun ubesværet nærmere og kigger opmærksomt på børnene, der spiller.

Det er nyt for Paloma at have friheden til selv at bestemme, hvor hun vil bevæge sig hen. Før havde hun begrænset mulighed for at bevæge sig rundt ved at kravle. Det eneste alternativ var at blive hjulpet rundt i kørestol af pædagogerne eller sine forældre – uden selv at kunne bestemme, hvor turen gik hen.

Med sin nye gangvogn kan Paloma – uafhængigt af de voksne – søge egne veje. Hun skal blot have hjælp til at komme på plads i sin gangvogn, og så kan hun gå afsted.

Meywalk 4-small-paloma

Nem ind- og udstigning med en VELA Meywalk 4

En høj gangvogn fra VELA hjælper Paloma ved at bære hendes vægt, mens hun går, og det affjedrende sæde følger hendes bevægelser. Fordi gangvognen er foran Paloma, kan hun nemt styre retningen og støtte sig til styret, når balancen svigter. En stor fordel ved VELA Meywalk 4 er, at Paloma ikke skal spændes fast med remme og seler, og derfor har hun fuld frihed til at bevæge kroppen, mens hun går.

Palomas forældre og pædagoger kan nemt sætte hende op i gangvognen, fordi de bare hjælper hende ind over sædet, hvorefter sikkerhedsbøjlerne lukkes om ryggen på hende. I takt med at Paloma bliver større, kan gangvognen vokse med hende: gangvognen er nemlig nem at indstille i højden af både sæde og styr. Derfor kan Paloma have glæde af sin gangvogn mange år frem.

Se vores gangvogne til børn her

Alle gangvogne

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din gangvogn – sammen finder vi den bedste løsning

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole, med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.