Hvad er en otiumstol?

Otium er et ord, der betegner den tid, hvor du ikke længere er en del af arbejdsmarkedet. Nu kan du slappe af og nyde tilværelsen. 

En otiumstol er ligeledes et ord, der betegner en lænestol, som indbyder til afslapning, da ryglænet kan lænes tilbage, og du kan få benene op på en fodskammel.

Stol med hjul og bremse T700 glad familie 2

Variation og aktivitet er vigtigt

Otiumstolen er en stationær stol, du kan placere i din TV-stue. Den indbyder til at holde hviletid og pauser, men indbyder ikke til nogen form for aktivitet i hjemmet. Her skal du i stedet have fat i en VELA-stol.

Har du en eller flere funktionsnedsættelser, er det vigtigt at variere din siddestilling i løbet af dagen for at få optimal komfort og støtte. Derfor anbefaler vi, du bruger en VELA-stol til dine daglige aktiviteter og benytter en otiumstol, når du skal slappe helt af og lade op til næste aktivitet. 

På den måde giver du dig selv de allerbedste betingelser for at klare en hel dag uden overbelastning, men på samme tid med en tilpas mængde aktivitet, der er godt for din krop og dit helbred.

En stol til daglige gøremål

En VELA-stol er som sagt en stol til de daglige gøremål. Det er en stol med hæve/sænke-funktion og letløbende hjul, der gør det muligt at komme rundt i hjemmet, mens du sidder ned. 

Ved hjælp af centralbremsen kan stolen være din sikre base, mens du kokkererer, sysler eller ved personlig pleje i badeværelset. 

En arbejdsstol er lavet til det enkelte individ og medvirker til hjælp til selvhjælp, blandt andet fordi det er en stol, der er med dig, hvor end du vælger at “gå” den hen.

Aktiv alderdom med

VELA-stolen

Afspil video

Den stationære otiumstol

Otiumstolen er som sagt en stationær lænestol, der ikke kan bruges til gøremål i hjemmet. Den kan indstilles, så den giver støtte til både nakke og hoved, når du eksempelvis ligger tilbagelænet i den. 

Du har begrænsede indstillingsmuligheder i en otiumstol, men det er simpelthen, fordi den er skabt til total afslapning og ikke til aktivitet.

Er der brug for en længere hvilepause?

En arbejdsstol kan indstilles til at få en mere tilbagelænet siddestilling, der giver dig mulighed for at tage et lille hvil. Normalt er stolen nemlig indstillet til aktivitet.

Har du brug for et længere hvil mellem dine aktiviteter, kan du stadig med fordel bruge en otiumstol, da den indbyder til mere ro og afslapning.

Løft benene op og luk øjnene. Saml kræfter til den næste opgave.

Den ene udelukker ikke den anden

En otiumstol og en arbejdsstol skal slet ikke sammenlignes, fordi de dækker forskellige behov og tilbyder to forskellige løsninger.

Skift af siddestillinger er altid en god idé. Derfor anbefaler vi de to stole som et supplement til hinanden. VELA-stolen til opgaver og aktivitet. Otiumstolen til den lange, tiltrængte pause. 

Den ene stol udelukker ikke den anden.

Se hvad VELA-stolen kan hjælpe dig med i dit hjem

Se alle

Se hvad vores brugere siger

Mere end 500.000 glade brugere af VELA-stolen

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole, med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.