Ihærdighed og synshandicap – Aileen fandt den perfekte stol

Aileen Armitage har skrevet 39 romaner, uendeligt mange noveller, og så kan hun desuden skrive Emmy Award-vinder på sit flotte CV. Hun er dygtig og meget produktiv – og så har hun faktisk kun fire procent tilbage af sit syn. 

Hendes synshandicap stopper hende dog ikke i at fortsætte med at skrive, men det giver selvfølgelig nogle udfordringer på daglig basis.

case aileen blinde 1390x1080 1

Synshandicap og slidgigt kan medføre udfordringer

Synshandicappet er desværre ikke det eneste, Aileen er udfordret af. Hun har nemlig for nylig fået konstateret slidgigt, der påvirker hendes hofter, knæ og ryg.

Aileen har gennem årene fået en masse hjælp til sine synsproblemer. Fordi hun sidder så meget og arbejder ved en computer, var hendes dag forbundet med store smerter og en grundlæggende frygt for, at hun skulle falde. 

Synshandicap og slidgigt er desværre ikke en god kombination.

En almindelig kontorstol: Nej tak

Aileen fandt ud af at hendes eksisterende kontorstol – en ganske almindelig kontorstol med fem hjul – ikke var et godt match med hendes synshandicap og fysiske tilstand.

De fem hjul på den gamle kontorstol kom let i vejen for Aileens fødder, og så var det svært at skubbe stolen rundt på de små hjul 

En VELA-stol med elektrisk hæve/sænke-funktion viste sig til gengæld at være det perfekte match.

En stol med bremse til synshandicap og slidgigt

Aileen fik en VELA-stol hjem og kunne nu sætte sig ned i en god stol med bremse. Bremsen betyder, at hun aldrig behøver at bekymre sig om, hvorvidt stolen ruller væk under hende, når hun rejser sig eller sætter sig. 

Det skaber sikkerhed og tryghed, hvilket kan være svært at opnå med et synshandicap.

case aileen blinde 1 1

Nu kan Aileen arbejde og også træne sine ben

Aileen fik hurtigt lært, hvordan en stol til synshandicap fungerer. Og så snart hun fik at vide, at hun kunne blive siddende på stolen og “gå” stolen rundt, gik der ikke lang tid, før hun fornøjet “gik” fra rum til rum.

Stolen har nemlig fire letløbende hjul, hvor der er god plads til fødderne.

Den her stol er fantastisk. Jeg føler mig så sikker i den, og det er en fornøjelse med lethed at kunne bevæge sig fra rum til rum. Det har også den fordel, at jeg får trænet mine ben, mens jeg går stolen frem.

Elektrisk højde gør det hele meget lettere

Aileen elsker sin stol og er særligt glad for den elektriske hæve/sænke-funktion. Med den er det muligt at ændre højden i forhold til, hvor hun sidder og arbejder – blot ved at trykke på en knap. 

Det er vigtigt for Aileen at kunne skifte højde og siddestilling i løbet af dagen, så hun ikke får alt for ondt i ryg, knæ og hofter.

Hæve/sænke-funktionen betyder også, at Aileen kan bruge stolen, når hun laver mad, sidder og spiser eller foretager sig andre ting end at arbejde derhjemme.

Se, hvordan en VELA-stol kan hjælpe rundt i hjemmet.

Se alle
case aileen blinde 1390x1080 1

En stol til synshandicap var en kærkommen ny ven

Aileen havde nået et punkt i sit liv, hvor store smerter betød, at hun ikke længere kunne gå. Derfor var det et møde med en ny og kærkommen ven, da VELA-stolen kom ind i hendes liv.

Den er blevet min bedste ven. Jeg ved ikke, hvad jeg skulle gøre uden.

Aileen har fået selvstændigheden og mobiliteten tilbage, og det gør en kæmpe forskel i hendes liv. 

Hun skal nu ikke længere bekymre sig om sin balance, og hendes smerter bliver minimeret på grund af, at hun får god støtte fra en ergonomisk VELA-stol – hendes nye bedste ven.

Hvor skal du bruge stolen?

VELA fortællinger

Case Alison 1 1 2

Alissons fortælling

Jeg har mere energi på arbejdet og kan deltage mere i det huslige arbejde derhjemme, takket være den støtte og den hjælp jeg får fra min nye stol. Jeg får også meget sjældent benkramper nu, hvilket er utroligt.
Læs hele historien
charlotte fortaelling 1

Charlottes fortælling

Jeg sidder rigtig godt i stolen. Ryglænet støtter godt – både i køkkenet og når jeg sidder ved spisebordet og spiser eller bruger min iPad. Den støtter også godt, når jeg vil hvile ryggen og læner mig lidt tilbage.
Læs hele historien
case lilly 1 1 2

Lillys fortælling

Nu laver jeg gerne mad til flere dage ad gangen, og det betyder en verden til forskel, at jeg selv kan skrælle kartoflerne. God kost betyder meget for et godt liv med gigt – og det giver jo appetit at bestille noget.
Læs hele historien
Case kenneth 1 1

Kenneths fortælling

Før kunne jeg ikke deltage i madlavning og stå op, især ved komfuret. Jeg skulle have noget at holde fast i, for man ved aldrig, hvornår man falder. Jeg lave mad og røre i gryder nu, for har jeg begge hænder fri.
Læs hele historien
Patrick ny 11

Patricks fortælling

Jeg kan ikke stå op og tale med nogen i mere end et par minutter. Hvis man ikke selv har oplevet udfordringer med balancen, så er det meget svært at begribe omfanget af disse problemer.
Læs hele historien
Faldforebyggelse hos ældre - Kaj Henning er glad for sin VELA-stol

Kaj Hennings fortælling

Siden jeg har fået en VELA-stol, er jeg blevet mere aktiv i hverdagen og mindre bange for at falde. Jeg kan hjælpe mere til i hjemmet, og stolen skaber en stor tryghed både for min kone og jeg. VELA-stolen har givet mig mere frihed i mit eget hjem og øget min tillid til at udføre daglige opgaver.
Læs hele historien

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole, med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.