Lav muskelspænding hos børn – sådan fik Ashley hjælp

Ashley er født med flere handicap, der giver ham udfordringer i hverdagen. Han har nedsat muskelspænding, der betyder, at han har svært ved at gå og holde balancen. Hans fødder pronerer også, og det giver ham rygsmerter og dårlig kropsholdning. Disse udfordringer har desværre også betydning for Ashleys vejrtrækning. 

Børnestol nedsat muskelstyrke case hero ashley

Udfordringer ved nedsat muskelspænding

Han får nemt åndenød, og så har han problemer med sin ernæring og sit hjerte. Det betyder, at han er meget lille af sin alder.

Det er mange udfordringer for en ung dreng, men på trods af sit handicap har han klaret sig igennem de små klasser og er nu klar til 7. klasse. 

Han har dog brug for en VELA-stol, så han nemmere kommer igennem skoledagen.

Ashley går i skole hver dag, men det er ikke uden problemer. Børn med lav muskelspænding har ofte mange ryg- og ledsmerter, og det er også tilfældet for Ashley. Smerterne er et resultat af hans handicap, men der er også elementer i skolegangen, der forværrer situationen for Ashley – det var der bare ikke nogen, der var klar over. 

Det er først, da Ashleys terapeut besøger ham på skolen, at de bliver klar over, at der kan gøres noget for at mindske de daglige smerter og gøre skolegangen langt mere tålelig for Ashley.

Ashleys terapeut fandt en årsag til generne

Da Ashleys terapeut kommer ind i klasselokalet, ser han, at Ashley sidder på en helt almindelig stol bag et helt almindeligt skrivebord. 

Derfor stod det lysende klart, at han skulle have sig en stol fra VELA, der kunne imødekomme de daglige udfordringer med smerter. For det er vigtigt at blive støttet godt i siddestillingen, hvis du har nedsat muskelspænding. 

Med en VELA-stol er Ashley nu helt klar til at indtage 7. klasse.

Derfor hjælper en VELA-stol børn med lav muskelspænding

Der er mange fordele ved at bruge en stol fra VELA til børn med nedsat muskelspænding. Stolen har en elektrisk hæve/sænke-funktion, og det betyder, at Ashley altid kan tilpasse stolen til det bord, han sidder ved. Stolen har en fodstøtte, der sørger for, at Ashley kan sidde med fødder og ben i en 90 graders vinkel, hvilket hjælper ham i det lange løb.

Det betyder også, at han, selvom han er lavere end sine kammerater, altid kan komme op i samme højde som sine klassekammerater. Det har stor indflydelse på hans selvtillid, hvordan han møder sin omverden og deltager i sociale relationer.

En stol fra VELA har letløbende hjul, der gør det muligt for Ashley at tage stolen med sig til de forskellige lokaler på skolen. Når han er nået frem, låser han stolen med bremsen, sætter sig ned igen og tilpasser stolens højde til bordet. 

Derudover har stolen et ergonomisk sæde og ryglæn, der giver Ashley den helt rette støtte dagen igennem. Det bidrager til, at han bedre kan trække vejret og ikke hele tiden skal anstrenge sig for at deltage i undervisningen. Det medfører, at han ikke bliver træt på samme måde som før.

Terapistol til børn Case ashley 1 1 2

Nu kan Ashley koncentrere sig om sin skolegang

En stol fra VELA har betydet, at Ashley får den støtte, som han har brug for gennem hele skoledagen. I stedet for at have en hverdag med konstante smerter i ryg og led sørger stolen for at give Ashley pauser og dermed mere energi i løbet af dagen. 

Ashley bruger den nyvundne energi på at være social med vennerne – for nu har han både overskud og energi til skolegang og venner. 

Hvor skal du bruge stolen?

Se hvad vores brugere siger

Mere end 500.000 glade brugere af VELA-stolen

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole, med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.