Lilly har gigt i ryggen

Lilly er en af mange mennesker, der lever med en gigtsygdom, som vanskeliggør  hverdagen og helt almindelige gøremål. Siden hun fik en VELA-stol, har hendes hverdag dog set anderledes ud og være meget lettere.

Det er blandt andet blevet lettere for Lilly at komme rundt i sit eget hjem, efter hun har fået det rette gigt-hjælpemiddel.

case vaskeop glad 1 1 1

En hverdag med gigt i ryggen før VELA-stolen

Lillys gigtsygdom har resulteret i, at hun har funktionsnedsættelse i både ryg, skuldre, hofte og knæ. Derudover er hun en lav kvinde på 142 centimeter, og det betyder, hun har svært ved at finde en ordentlig arbejdsstilling, der også er sikker for hende.

Lilly bruger meget af sin tid i køkkenet, hvor hun også spiser sin mad. Der er ikke meget plads i hendes køkken, så når hun skal rundt, har hun benyttet sig af sin rollator. 

Det har både været fysisk hårdt at klare alle hverdagsopgaver på trods af gigt i ryggen, men det har også været mentalt udfordrende. 
Heldigvis fik Lilly en VELA-stol med elektrisk hæve/sænke-funktion, og det gav hende selvstændigheden tilbage.

lilly ved skab omvendt

Nu kan gigt og madlavning hænge sammen

Efter Lilly fik sin VELA-stol, har gigt og madlavning været lettere at forene. Stolen står altid klar til hende i køkkenet, hvor hun bruger den til alt køkkenarbejde. Men hun bruger den også ved spisebordet, hvor hun nyder at sidde og hækle. 

Nu laver jeg gerne mad til flere dage ad gangen, og det betyder en verden til forskel, at jeg selv kan skrælle kartoflerne. God kost betyder meget for et godt liv med gigt – og det giver jo appetit at bestille noget.

Nu kan Lilly fortsætte med at gøre de ting, der giver hende energi og overskud, og som hun har elsket hele livet – på trods af sin gigtlidelse

Du er ikke til besvær: Få hjælp til selvhjælp

Det var Lillys børn, der pressede på for at få hjælp til Lilly, og det er hun meget glad for. Hun er nemlig typen, der helst vil klare tingene selv, og hun vil ikke bede om hjælp eller være til besvær. 

Men at bede om hjælp til en bedre hverdag på trods af en gigtlidelse er ikke at være til besvær. Med en VELA-arbejdsstol får du hjælp til selvhjælp – og det betyder altså, at Lilly slet ikke behøver at bede om hjælp i samme omfang, som hun skulle før.

Lilly opfordrer derfor også andre i lignende situationer til at finde ud af, om et hjælpemiddel kan være en løsning for dem. Det kan i hvert fald gøre en stor forskel. 

lilly ved vasken med en vela stol

Hæve/sænke-funktionen hjælper Lilly hver dag

Fordi Lilly har gigt i ryggen og ikke er så høj, har hun svært ved at nå både højt og lavt. Derfor har hun fået en VELA-stol med elektrisk hæve/sænke-funktion

Lilly fortæller, at stolen er nem at indstille i højden. Det betyder, at hun slipper for at bøje sig ned til de nederste skabe. Derudover bruger hun dagligt armlænene som støtte, når hun skal rejse sig og sætte sig i stolen.

Jeg har utrolig meget fornøjelse af stolen – især i køkkenet – selvom der er meget lidt plads

Hun oplever en meget større bevægelighed med stolen, og det betyder, at hun har fået selvstændigheden tilbage. Det er vigtigt for Lilly, at hun ikke længere er afhængig af andres hjælp, og det skyldes alt sammen en stol fra VELA. 

Hvor skal du bruge stolen?

VELA fortællinger

charlotte fortaelling 1

Charlottes fortælling

Jeg sidder rigtig godt i stolen. Ryglænet støtter godt – både i køkkenet og når jeg sidder ved spisebordet og spiser eller bruger min iPad. Den støtter også godt, når jeg vil hvile ryggen og læner mig lidt tilbage.
Læs hele historien
Faldforebyggelse hos ældre - Kaj Henning er glad for sin VELA-stol

Kaj Hennings fortælling

Siden jeg har fået en VELA-stol, er jeg blevet mere aktiv i hverdagen og mindre bange for at falde. Jeg kan hjælpe mere til i hjemmet, og stolen skaber en stor tryghed både for min kone og jeg. VELA-stolen har givet mig mere frihed i mit eget hjem og øget min tillid til at udføre daglige opgaver.
Læs hele historien
Case Alison 1 1 2

Alissons fortælling

Jeg har mere energi på arbejdet og kan deltage mere i det huslige arbejde derhjemme, takket være den støtte og den hjælp jeg får fra min nye stol. Jeg får også meget sjældent benkramper nu, hvilket er utroligt.
Læs hele historien
case aileen blinde 2 1 1

Aileens fortælling

Den her stol er fantastisk. Jeg føler mig så sikker i den, og det er en fornøjelse med lethed at kunne bevæge sig fra rum til rum. Det har også den fordel, at jeg får trænet mine ben, mens jeg går stolen frem.
Læs hele historien
Case kenneth 1 1

Kenneths fortælling

Før kunne jeg ikke deltage i madlavning og stå op, især ved komfuret. Jeg skulle have noget at holde fast i, for man ved aldrig, hvornår man falder. Jeg lave mad og røre i gryder nu, for har jeg begge hænder fri.
Læs hele historien
Patrick ny 11

Patricks fortælling

Jeg kan ikke stå op og tale med nogen i mere end et par minutter. Hvis man ikke selv har oplevet udfordringer med balancen, så er det meget svært at begribe omfanget af disse problemer.
Læs hele historien

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole, med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.