Livet med sclerose – Marias fortælling

”En VELA-stol giver mig den støtte og tryghed jeg har brug for, så jeg stadig kan nyde madlavning og aktiviteter i hjemmet”

Bruger: Maria
Alder: 44
Sygdom: Multipel Sclerose

Livet med sclerose - Marias fortælling

Maria er en meget aktiv kvinde. Hun bor samme med sin familie i eget hus, og har været arbejdsaktiv ind til for nylig. Maria er blevet sygemeldt, da hun har fået konstateret Multipel Sclerose.

I hjemmet forsøger Maria at leve så ”normalt” som muligt. Hun bestræber sig på, at opretholde sine evner ved f.eks. at udføre almindelige huslige pligter og lave hverdagsaktiviteter sammen med sine børn og samlever. Hendes kræfter er desværre ikke, hvad de har været, og energien kan pludselig være opbrugt midt i aktiviteten. Kort og godt har hun brug for hjælp, så hun kan energiforvalte sin dag optimalt.

Jeg kan f.eks. stå i køkkenet og lave mad, og så, pludselig, klarer jeg ikke mere. Eller også står jeg i vaskerummet og stryger tøj og lægger det sammen, og pludselig er mit energiniveau helt nede, så jeg nærmest hænger henover bordet, og må skynde mig at gribe fast i noget for ikke at falde om på gulvet.

Hendes højeste ønske er, at kunne udføre hverdagsaktiviteter samt have energi til familien. Hun bruger desværre uforholdsmæssig megen energi, og det går i sidste ende ud over alle de andre aktiviteter hun også gerne vil udføre.

Den visiterende terapeut kontakter VELAs salgskonsulent, der kommer med ud til en afprøvning. De får sammen afdækket hvilke situationer der er mest energikrævende for Maria, og finder følgende løsning: En arbejdsstol til vaskerummet og en ståstøttestol til køkkenet.

VELA Salsa 120 ståstøttestol til køkkenarbejdet:

Ståstolen giver Maria den støtte og tryghed hun behøver via håndbremse, ryglæn, armlæn og et specielt sæde, der holder hende fast på stolen selvom hun sidder/står højt. Derved kan Maria, på en sikker måde, stadig varetage aktiviteter, og ikke mindst madlavning i køkkenet.

Disse to stole er de første hjælpemidler der er kommet ind i vores hjem. Jeg har indset, at det er nødvendigt med hjælpemidler, for at hverdagen kan fortsætte bare nogenlunde som før, men det tog lidt tid, at vænne sig til tanken.
Læs mere om VELA Salsa 120 her

VELA Tango 100 arbejdsstol til vaskerummet:

Stolen har håndbremse og kan komme langt ned, så Maria kan tage tøj ud af vaskemaskine og tørretumbler. Stolen kan samtidig komme højt op, så hun kan stryge og lægge tøj sammen i en god siddestilling.

Jeg oplevede, at stolens armlæn gav mig tryghed og selvtillid til at klare vasketøjet igen, da jeg, hvis jeg er træt, til tider mister balancen og begynder at hælde over mod den ene side.
Læs mere om VELA Tango 100El her

Maria kan igen lave mad, have selvstændighed i de daglige gøremål og mestre sin hverdag. 
Nogle gange kræver det to VELA-stole for, at hverdagen kan fortsætte.

Læs mere om hjælpemidler til hjemmet

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole, med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.