Pårørende og hjælper

Som hjælper eller pårørende til en person med funktionsnedsættelse, kan der være mange uhensigtsmæssige arbejdsstillinger. Der vil ofte være tale om arbejde i lav højde, meget tæt på den person, der skal have hjælpen. Her kan der med fordel anvendes en lille taburet, der er let at flytte rundt med.

Elkørestol hero service pleje personale

At finde den helt rigtige stol

Ved arbejdsområder i lav højde, eksempelvis ved hjælp til at tage strømper på eller ved fodpleje, er det vigtigt for hjælperen, at opnå en stabil arbejdsstilling uden at belaste ryggen unødigt med vrid eller foroverbøjede arbejdsstillinger. 

Ved spisesituationer og tandhygiejne er det vigtigt for hjælperen at komme tæt på den person, der skal hjælpes for, dels, at aflaste egen ryg, skuldre og nakke, og samtidig opnå en god kontakt og kommunikation med den person, der skal hjælpes.

VELA har et stort udvalg af taburetter, så hjælpere og pårørende kan opnå gode arbejdsstillinger, og dermed mindske risikoen for gener i eksempelvis ryg, nakke og skuldre. Når en hjælper eller pårørende skal finde den ideelle taburet, er det vigtigt at gøre sig tanker om, hvilke højder der skal arbejdes i.

Hvis arbejdsopgaverne eksempelvis omfatter hjælp til strømper og sko, er der behov for, at taburetten er lav. Omhandler det spisesituationer sammen med en person i kørestol, er det relevant med en lidt højere taburet. Alle taburetter fra VELA kan højdeindstilles via gasfjeder i flere forskellige intervaller fra 36 cm op til 86 cm.

Det er vigtigt at tænke over sædets udformning ift. brugssituationen. Hvis hjælperen har rygproblemer, kan det være en fordel med en lille rygstøtte som aflastning.

I overvejelserne om valg af stol, indgår også valg af hjul, hvor det er vigtigt, at tage højde for om taburetten skal kunne bremses, eller om hjulene skal være letløbende, fx hvis hjælperen skal bevæge sig mellem flere personer fx ved spisesituationer.

Hvilken type produkt leder du efter?

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole, med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.