Hjælpemiddel til børn med ADHD

ADHD var før i tiden en diagnose, man ikke vidste så meget om og ikke gjorde så meget for at afhjælpe. Sådan er det heldigvis ikke længere.

hero forside ADHD

Stol til børn med ADHD

I dag er der meget, vi kan gøre for at hjælpe børn med ADHD med at tage hånd om deres diagnose. Med det rette ADHD-hjælpemiddel kan hverdagen blive langt bedre for netop disse børn. 

Tryghed, grounding og afgrænsning er tre vigtige elementer i opskriften på et godt ADHD-hjælpemiddel. Det kan en stol fra VELA bidrage med.

Undervisning, vejledning og støtte

Der findes masser af tiltag, der afhjælper de problemstillinger, personer med ADHD oplever. Tre hovedsymptomer karakteriserer diagnosen:

  • Koncentrationsvanskeligheder
  • Hyperaktivitet
  • Impulsivitet

Det kan være frustrerende at have ADHD uden at være diagnosticeret med det. Det kan det, fordi barnet ikke får gavn af de mange hjælpemidler og tiltag, der findes. 

En VELA-stol kan give mere ro, så børn og unge bedre kan varetage deres skolegang eller andre aktiviteter.

born home hero flip

ADHD-stol skaber afgrænsning

Impulsivitet kan være svært at tøjle, men med en stol til ADHD får børn og unge en arbejdsstol med armlæn og god støtte fra ryglæn og sæde. Dette er tilsammen guld værd, fordi det skaber et afgrænset rum, og det medvirker, at personen med ADHD falder mere til ro. 

Armlænet simulerer et form for omkransende, sikkert kram, der gør det muligt at  koncentrere sig for en stund og skubbe impulsiviteten lidt i baggrunden. Med en stol til ADHD bliver det nemmere at koncentrere sig om at lave de lektier, man så gerne vil lave.  

VELA children chair 1 1

Hvordan kan en ADHD-stol stimulere sanserne?

Det er rigtig godt for personer med ADHD at få sanserne stimuleret på en kontrolleret måde. Det skaber øget koncentration. En VELA-stol kan indstilles på mange forskellige måder, så den kan tilpasses det enkelte barns behov. 

En VELA-stol har et formet sæde og en god rygstøtte med polster i bedste kvalitet, hvilket giver barnet den støtte, der er med til at skabe ro i krop og hjerne. Og ro er ofte effektiv medicin mod koncentrationsbesvær, impulsivitet og hyperaktivitet.

Hvor skal du bruge stolen?

Hjælpemidler til urolige børn

Vi kan sagtens lære vores børn, at de selv med en ADHD-diagnose i hånden kan gøre, hvad de vil. De fleste børn er naturligt urolige, og derfor kan en lille ekstra håndfuld hyperaktivitet være svært at håndtere for et barn og dets omgivelser. 

Derfor er en VELA-stol et særligt godt hjælpemiddel til urolige børn med ADHD. Det hjælper dem med at holde den koncentration, der er så vigtig for at kunne lære og lagre informationer livet igennem.


En stol med grounding: Hvorfor er det vigtigt?

VELA-stolen er en arbejdsstol, som kan indstilles i højden og dermed skabe den ideelle arbejdsstilling til den, der bruger den. Om det så er i hjemmet eller i skolen. 

Stolen har en fodplade. Det er perfekt til dem, der ikke kan nå jorden med flad fod, når de sidder på stolen. Følelsen af at mærke fast grund under fødderne – også kaldet grounding – er ekstra vigtig for personer med ADHD.

Grounding skaber ro for personer med ADHD, og det er især godt i situationer, hvor der er brug for ekstra koncentration. Fodpladen sikrer, at alle – store som små – kan opnå grounding, og bidrager på den måde til et godt miljø for indlæring.

Vi har en stol til alle aldre

Udforsk

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole, med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.