Autisme-hjælpemidler til hverdagen

En autisme-diagnose er ofte forbundet med udfordringer, der kan være svære at forene med en ganske almindelig hverdag. Om det er en hverdag med skole, job eller en hverdag derhjemme.

Autisme

Få hjælp til autisme med en stol fra VELA

Det er vigtigt at gøre brug af de hjælpemidler, der kan gøre hverdagen lettere at komme igennem. Og sådan et hjælpemiddel til autisme får du i en arbejdsstol fra VELA, som støtter mennesker med forskellige former for funktionsnedsættelse. 

En arbejdsstol kan hjælpe med at fremme koncentrationsevnen og give tryghed og ro, hvilket mange mennesker med autisme har behov for. 

Med en arbejdsstol fra VELA får du en stol med forskellige indstillingsmuligheder. Det betyder, du kan indstille stolen til at støtte dig, hvor du har behovet. Få hjælp til autisme med disse fordele fra en VELA-stol:

Stolen kan låses, og derved skabe ro.

Den giver god komfort, faste rammer og kan afgrænse brugeren.

Sæde og ryglæn er udformet til at give en god og støttet siddestilling.

En arbejdsstol kan let indstilles i højden.

Den afgrænser og giver ro til sanserne.

Indstil både armlæn og siddehøjde

De udfordringer, der hører til i autismespektret, kan ikke generaliseres, men ro er næsten altid et vigtigt element for, at hverdagen fungerer for mennesker med autisme. En stol fra VELA er designet så den bidrager til denne ro. 

Du kan eksempelvis indstille armlænene, så du føler dig sikker og tryg, mens du sidder i stolen. Armlæn bidrager til at skabe et rum i rummet, der afgrænser og omkranser mennesker med autisme og giver en følelse af ro. 

Stolen har også en hæve/sænke-funktion, der betyder, at den kan bruges i mange forskellige situationer i løbet af en dag – både højt og lavt. Det giver blandt andet mulighed for at tilpasse stolen til forskellige bordhøjder i skolen eller på arbejdspladsen.

Hvor skal du bruge stolen?

Skab grounding med en fodplade

Mennesker med autisme kan med fordel vælge en arbejdsstol fra VELA med tilhørende fodplade. Især hvis det er svært at nå gulvet med flad fod. Det er nemlig særligt vigtigt for mange mennesker med autisme af kunne have god kontakt til gulvet, fordi en god grounding giver ro og dermed bedre betingelser for koncentration og indlæring. 

Med en fodplade kan du altid få optimal grounding og dermed optimal støtte. Det er ikke kun vigtigt i skolen, men i mange forskellige situationer i hverdagen, hvor du har brug for at koncentrere dig.

Kombiner autisme og skole med et godt hjælpemiddel

Mennesker med autisme oplever forskelligartede udfordringer i deres liv, men det er heldigvis muligt at opøve rutiner og få en hverdag til at fungere med forskellige tilretninger og hjælpemidler. Det kan VELA-stolen bidrage til, eksempelvis ved at du bruger en arbejdsstol i skolen, fordi den skaber afgrænsning og rum for læring. 

Den giver både ro, støtte og komfort. Derudover kan den nemt flyttes fra lokale til lokale og indstilles efter det bord, du sidder ved. 

Sædet og rygstøtten giver optimal støtte i siddestillingen og kan indstilles efter behov. Det er muligt at få forskellige typer af betræk, der kan påvirke brugeren i positiv retning alt afhængig af sensibilitet og tryghed.

Indstil dit hjælpemiddel efter behov

En arbejdsstol fra VELA kan afhjælpe eller minimere forskellige udfordringer ved en diagnose eller funktionsnedsættelse alt efter dit behov. Derfor er det muligt at finde lige præcis den stol, der passer bedst til dig og dine udfordringer. 

Sammen tilpasser vi din arbejdsstol, så den støtter dig bedst i din hverdag.

Vi har en stol til alle aldre

Udforsk

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole, med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.