Hjælpemidler til et liv med muskelsvind

Muskelsvind er en sygdom med mange forskellige ansigter og funktionsnedsættelser til følge. Derfor er det vigtigt, at det enkelte hjælpemiddel tager udgangspunkt i det individuelle behov for støtte og selvstændighed i forhold til udfordringerne i et liv med muskelsvind. 

harison dwarf kid

Stol til muskelsvind: Hvad kan den hjælpe med?

Hos VELA laver vi stole til muskelsvind. De imødekommer dine behov og hjælper med de udfordringer, du oplever i din hverdag. Vi skaber stole til mennesker, og et bredt udvalg af tilpasningsmuligheder gør, at vi får stolen til at passe netop til dig. 

Vi vil gerne hjælpe dig med at få et godt liv med muskelsvind.

Som udgangspunkt er vores stole skabt til at: 

Øge mobilitet og rækkevidde

Give stabilitet, støtte og komfort

Give sikkerhed og tryghed

Reducere smerter

For at du får mest muligt ud af din muskelsvind-stol, tager vi højde for flere forskellige ting, der alle er udslagsgivende for, hvilken stol du skal have. 

Vi overvejer din højde, drøjde og dit funktionsniveau, men tager også højde for, hvad du primært har problemer med, og hvordan din stol kan kompensere og støtte dig – der er mange muligheder gemt i en VELA-stol.

Først hører vi om dig – dernæst laver vi din stol.

Livet med muskelsvind –
VELA-stolen hjælper dig op at stå

Mennesker med muskelsvind har ofte nedsat kraft i hofte- og lårmuskulatur og har derfor brug for at stabilisere den stående stilling ved at overstrække knæene. Elektrisk sædeløft hjælper dig op i højden, så du bruger mindre muskelkraft på at komme op at stå, da du kan ”glide” ned fra stolen og få solidt fodfæste. 

Stolen fungerer som en solid støtte, og armlænene kan bruges som et sikkert afsæt for hænderne for at komme helt op at stå.  

Et liv med muskelsvind kan være forbundet med mange daglige udfordringer, og derfor skal din VELA-stol til muskelsvind være nem at betjene, samtidig med at den aflaster dig bedst muligt.

Centralbremse som hjælpemiddel til muskelsvind

Nogle dage er bedre end andre, og sådan har kroppen det også. Derfor kan du ikke altid stole på, at din krop gør det, din hjerne beder den om. Derfor er vores stole med centralbremse et godt hjælpemiddel til mennesker med muskelsvind. 

Centralbremsen giver: 

God stabilitet ved forflytning

Tryghed ved nedsat balance

Centralbremsen låser stolens hjul, så du kan sidde stabilt og sikkert, når du laver dine opgaver. Bremsen sikrer også, at stolen er helt stabil, når du rejser dig og sætter dig, eller når du skal flytte dig fra eksempelvis stol til sofa. 

Her er stolens armlæn også en ekstra hjælp og støtte, så du føler dig helt tryg og sikker. 

Øget mobilitet giver en større følelse af selvstændighed

Er det svært at holde balancen, når du står op, kan det også være svært at komme rundt på egen hånd derhjemme. Med en muskelsvind-stol får du mulighed for at sidde i stolen og “gå” eller skubbe dig rundt, da den har letløbende hjul, der følger dine bevægelser. 

På alle vores stole kan siddehøjden sænkes, så du har god kontakt til gulvet og derved kan “gå” rundt med stolen.

Kom siddende rundt i dit eget hjem, og slip for at spørge andre om hjælp. Hos VELA har vi en mission om at give vores brugere mest mulig selvstændighed tilbage med vores hjælpemidler til muskelsvind.

Nem betjening betyder alverden

Hjælp til selvhjælp er vigtig for os. Derfor kan vi tilpasse din stol til dine daglige udfordringer. Betyder din muskelsvind, at du har nedsat funktion i hænder og arme, kan du eksempelvis få betjeningsvenlige greb og kontakter. Du kan også få en el-bremse, hvis du har behov for ekstra stabilitet. 

Stolens nemme indstillinger betyder, at den kan give dig støtte, hvor du har mest behov for det, hvilket kan være med til at mindske smerter.

En stol med elektrisk hæve/sænke funktion er en stor fordel for mennesker med muskelsvind, da det skåner din krop for ryk og bump. Stolen hjælper dig også med at sætte og rejse dig på en skånsom og sikker måde.

Er du barn eller voksen?

Få bedre komfort med en muskelsvind-stol

En støttende og aflastende siddestilling er alfa og omega for at sidde behageligt i stolen på trods af din muskelsvind. 

Derfor har stolen forskellige typer af sæder og ryglæn, så det passer til dig og dine behov. Har du allerede en trykaflastende sædepude, du ønsker at bruge på stolen? Så kan stolen laves med et fladt sæde, så du kan bruge din egen sædepude.

Selvbestemmelse og mere energi til et liv med muskelsvind

Når du sidder i en VELA-stol, sidder du komfortabelt, og du får hjælp til at holde balancen og øge din mobilitet. Du sparer dig selv for at bruge unødige kræfter – og det betyder, at du har mere energi til andre ting. 

Når trætheden minimeres, øges livsglæden ofte. Det kan en VELA-stol til muskelsvind hjælpe med.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole, med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.