Bariatriske stole med flere fordele

Årsagerne til bariatri (svær overvægt) kan være mange, og udfordringerne kan desværre være lige så mange. Derfor har vi bariatriske stole, der imødekommer nogle af de udfordringer, bariatri medfører. 

Vores bariatriske stole giver hjælp til selvhjælp og styrker mobiliteten.

Kvinde sidder i en VELA-stol til bariatriske

Udfordringer ved bariatri

Nogle af de mest hyppige udfordringer ved bariatri er, at kroppen bliver belastet. Det kan resultere i øget besvær ved normale aktiviteter og i ubehag og smerter i muskler og led. Smerter kan desuden betyde, at det bliver svært at bevæge sig rundt (immobilitet)

Derfor kan bariatriske hjælpemidler være en rigtig stor hjælp. Især når det kommer til at blive mere aktiv og bevæge sig. Immobilitet kan nemlig forværre smerter i kroppen.

Bariatriske hjælpemidler kan gøre en stor forskel

En bariatrisk stol kan medvirke til, at du får bedre muligheder for at flytte dig sig fra stol, sofa eller seng over i en stabil arbejdsstol. 

Det betyder, at det bliver lettere at være aktiv, da du kan komme rundt, siddende på din arbejdsstol med hjul. Det kan aflaste kroppen, så du har energi til andre aktiviteter. 

Kroppen aflastes med en bariatrisk stol

Når du er svært overvægtig, udsættes kroppen for daglig overbelastning. Derfor kan det være en befrielse at have en stol, der kan aflaste ben, knæ og hofter, mens du er i gang med noget. Det kan nemlig være udmattende konstant at være plaget af muskel- og ledsmerter. 

Med bariatriske hjælpemidler er det muligt for dig at skubbe/gå dig rundt, mens du sidder. Det betyder, at du kan være mere selvhjulpen i helt normale hverdagssituationer, som hidtil har været anstrengende. 

Du kommer også til at have mere energi til flere aktiviteter, da du ikke bruger lige så mange kræfter på hver aktivitet. Eksempelvis aktiviteter som madlavning, rengøring og af- og påklædning. 

Se hvad VELA-stolen kan hjælpe dig med i dit hjem

Se alle

Føl dig sikker i en stabil arbejdsstol til dagens gøremål

VELA-stolen

Afspil video

Forbedret vejrtrækning 

Mennesker, der er svært overvægtige, har typisk en øget belastning ved mellemgulvet, og det kan betyde, at det er vanskeligt at trække vejret hensigtsmæssigt. 

Hvis der på samme tid forekommer smerter ved led og muskler, kan det være anstrengende også at skulle koncentrere sig om en god kropsholdning med plads til at trække vejret. 

En bariatrisk stol fra VELA giver støtte til en stabil og opret siddestilling, der støtter mellemgulvet og giver åbne luftveje. Dermed får blodet en bedre transport af ilt fra lungerne og til blodet. Det gør i sidste ende, at du ikke bliver så hurtigt træt.

Gode forudsætninger for komfort

Der er, som tidligere nævnt, forskellige årsager til bariatri, og der er selvsagt også forskel på både kropstyper og fordeling af muskler og fedt. Derfor kan en bariatrisk stol indstilles til at passe til den enkelte, så den støtter optimalt. 

Derudover har vores bariatriske stole en sikker bremse og robuste armlæn, der begge giver sikkerhed og stabilitet, når du skal rejse og sætte dig ned. Det giver både god komfort og en følelse af selvbestemmelse og støtte.

Elektrisk sædeløft – en hjælp i hverdagen 

Vores bariatriske stol har elektrisk sædeløft, hvilket hjælper dig, når du skal rejse og sætte dig. Siddehøjden kan let tilpasses forskellige aktiviteter, og funktionen er nem at betjene.

Fordi højden kan justeres siddende, kan det spare dig for mange kræfter i løbet af dagen.

Et solidt bariatrisk hjælpemiddel

Stole fra VELA kommer i slidstærkt, åndbart og komfortabelt stof. Du kan også vælge forskellige typer af kunstlæder, der er mere rengøringsvenlige. 

Derudover er stolene testet til at kunne klare konstant brug ved stor belastning i mange år, hvilket gør dem meget slidstærke og holdbare.  

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Se hvad vores brugere siger

Mere end 500.000 glade brugere af VELA-stolen

Andre læste også

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.