Stol til rygproblemer i lænden

Funktionsnedsættelser kan optræde i mange forskellige afskygninger, og fælles for dem alle er, at de kan være meget generende i hverdagen. 

Døjer du med rygproblemer i lænden, kan det være vanskeligt for dig at komme gennem dagen uden smerter, hvilket selvfølgelig sætter begrænsninger for dig – både derhjemme og på dit job. 

Mand i VELA-stol til forebyggelse mod lændesmerter

En stol til lændesmerter

VELA-stole er kendte for at modvirke rygsmerter og lændesmerter. Vores stole tager udgangspunkt i det enkelte menneske og de individuelle behov, så de kan indstilles til mange forskellige siddestillinger i løbet af dagen. 

Rygproblemer i lænden er en konstant gene og har betydning, når du står, når du går, og når du sidder. En VELA-stol kan hjælpe dig med at få de bedste betingelser og derved opleve mindst mulig smerte, når du sidder ned. 

Vores stole er rigtig gode ved lændesmerter, da de giver støtte de steder, du har brug for det. 

Skal du have en stol til lændesmerter, er disse funktioner en fordel: 

  • Indstillelig, lav lændestøtte
  • Indstillelig sædevinkel

En stol, der støtter i lænden, sørger for, at du kan opretholde en god siddestilling. Når du har smerter i lænden, er det hele tiden en balance mellem den rette støtte i forhold til at minimere smerter. 

En sædevinkel, du selv kan indstille, bidrager til at aflaste dig og minimere smerter, ved at du sidder forskelligt i løbet af dagen. 

“Den næste siddestilling er altid den bedste”, er et førende ergonomisk råd – og det råd er også godt, når det kommer til rygproblemer i lænden.  

Den bedste siddestilling er den næste

Du kan med fordel have glæde af både at have en stol og taburet at skifte mellem, så du sidder i forskellige stillinger i løbet af dagen. 

Skift gerne mellem en kontorstol og en taburet med sadelformet sæde, der “tvinger” din krop til at rette sig op, da det er rigtig godt for din lænd. Så snart du begynder at få smerter (helst før), skal du ændre din siddestilling til en, hvor du ikke har smerter eller kun har få smerter.

Sidder du meget ved et skrivebord, når du arbejder, bør du ligeledes skifte mellem siddende og stående arbejde for at aflaste din lænd mest muligt. Det anbefales at stå op én gang hver time. Tænk på ikke at “falde sammen” i ryggen, men ret dig op – det er den stående stilling rigtig god til.

En bremse for ekstra sikkerhed

Er du utryg ved, at stolen har hjul og kan rulle væk under dig, kan du med fordel vælge en stol med bremse.

VELA-arbejdsstole har en centralbremse, som giver dig ekstra sikkerhed og stabilitet, når nu sidder ned – og den vil aldrig rulle væk under dig, når du rejser dig op. 

God og varieret støtte er vigtig ved rygproblemer i lænden

Du kender dine egne smerter og problemstillinger bedst, og du mærker selv, hvilke positioner der er mest fordelagtige, hvornår du skal sidde, og hvornår du skal stå. 

Vi har mange forskellige ryglæn at vælge mellem med forskellige typer af skum og indbygget støtte. Eksempelvis vores unikke ALB-ryglæn, som er udviklet specielt til at give ekstra støtte i lænden. Ved at vælge det rigtige ryglæn får du optimal støtte til lænd og bækken og bliver understøttet i dit naturlige lændesvaj. 

ALB-ryglænet har indstillelig støtte omkring mave, lænd og bækken, hvilket giver mindre træthed i ryggen og hindrer, at du sidder og falder sammen.

Hvilken stol støtter dig bedst?

Se hvad vores brugere siger

Mere end 500.000 glade brugere af VELA-stolen

Andre læste også

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.