Brug en VELA arbejdsstol til rehabilitering efter KOL

Når det kommer til rehabilitering, har en arbejdsstol fra VELA to formål. Den kan bruges ved genoptræning af mistede færdigheder som eksempelvis madlavning, personlig hygiejne eller noget helt tredje. 

En arbejdsstol kan også bruges til at træne muskelstyrke, balance og udholdenhed. Når du har KOL, er der ofte behov for rehabilitering – og her er en arbejdsstol et godt redskab.

ståstøtte ståstol køkken home hero

Fordele ved en arbejdsstol fra VELA

Mennesker med KOL har nedsat udholdenhed og også ofte problemer med, at de bliver forpustet mellem aktiviteter. En arbejdsstol betyder, at der altid er mulighed for at slappe lidt af og genvinde energien mellem aktiviteterne.

En arbejdsstol fra VELA er god til KOL-rehabilitering og lungerehabilitering, fordi den har forskellige funktioner. Den tilbyder:

Støttende armlæn, der kan lette vejrtrækning

Sikkerhed ved forflytning

Hæve/sænke-funktion

Indstilleligt, støttende ryglæn

Letløbende hjul

Få frihed til at klare dig selv

VELA-stolen

Afspil video

Brug en VELA-stol til genoptræning med KOL

Der er flere forskellige funktioner ved en arbejdsstol fra VELA, der kan hjælpe med rehabilitering. Når du bevæger dig rundt i hjemmet, kan du træne benene ved at trække dig frem eller at skubbe dig bagud, mens du sidder på stolen – det styrker muskler i både ben og krop. 

Derudover kan stolen bruges ved nedsat gangfunktion og hjælpe med, at du måske selv kan støvsuge eller lave mad. 

Derudover er det en fordel at have en stol, hvor rygstøtten kan indstilles. Det betyder, at du kan hvile dig efter aktiviteter og aflaste din krop, når du bliver træt og har brug for en kort pause. 

Vælg en stol med et højt ryglæn, hvis du gerne vil have mulighed for en mere tilbagelænet position. Det er med til at lette vejrtrækningen, som kan være særligt udfordret hos mennesker med KOL.

Se hvad VELA-stolen kan hjælpe dig med i dit hjem

Se alle

Indstil armlænet – og træk vejret bedre

En af de store udfordringer, som mennesker med KOL oplever i hverdagen, er problemer med at trække vejret. Nedsat lungekapacitet og nedsat muskelkraft i åndedrætsmusklerne gør det svært at opretholde en god vejrtrækning, når du har KOL. 

En arbejdsstol har armlæn, og det kan være en stor hjælp at støtte armene på armlænene, når der er problemer med at trække vejret. Dine arme får et fikseret punkt, som gør det nemmere at holde din overkrop i en god opret position, så du lettere kan trække vejret. 

Derudover er det rart at have armlænene at holde fast i, hvis hosten trænger sig på, eller hvis slim skal væk fra luftvejene.

Få hjælp til at komme op at stå

Ved at trykke på en knap kan en arbejdsstol hæves og sænkes elektrisk. Det betyder, at stolen kan hjælpe dig op at stå på en sikker og rolig måde, uden du skal anstrenge dig. Det kan også hjælpe dig, når du eksempelvis skal flytte dig fra seng til stol.

Stolen hjælper dig, så du skal bruge færre kræfter. Mennesker med KOL har ofte nedsat muskelkraft i benene, og derfor kan hæve/sænke-funktionen være et godt hjælpemiddel i din dagligdag.

Er du voksen eller senior? Se vores stoleudvalg

Lev dit liv med KOL

Der er mange gode ting, du kan gøre for dig selv, hvis du har fået KOL. Et aktivt liv er et vigtigt element i din rehabilitering, og derfor bør du give din krop gode forudsætninger for at holde dit bevægeapparat i gang. Det kan du med en stol fra VELA, der støtter dig i dine største udfordringer. 

Se hvad vores brugere siger

Mere end 500.000 glade brugere af VELA-stolen

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.