Vores bedste tips til dig med en VELA-stol

Få tips til, hvordan du kan bruge din VELA-stol, når du laver mad, vasker op, støvsuger eller udfører andre aktiviteter i hverdagen.

Har du selv et godt tip, som du vil dele med os? Så send det til os via formularen nederst på siden.

Sådan bruger du en VELA-stol i hverdagen

Sådan bruger du din VELA-stol i hverdagen

Hvis du aldrig har siddet i en VELA-stol før, så har vi et par tips til dig, som hjælper dig godt i gang med dit nye hjælpemiddel. Også selvom du er garvet bruger af stolen, kan du får inspiration til at få mere succes med din VELA-stol. Jo mere fortrolig du bliver med din VELA-stol, desto bedre kan stolen hjælpe dig med at spare på energien. Det betyder også, at du med tiden vil blive endnu gladere for din VELA-stol.

vlcsnap-00086

Sådan skaber du en vinkelarbejdsplads med en skuffe

De fleste køkkener har en bestikskuffe, og netop den skuffe kan bruges til andet end bare at opbevare bestik. Hvis du trækker skuffen ud og lægger et stort skærebræt ovenpå, så har du skabt en vinkelarbejdsplads, hvor du har plads til dine ben. Det må gerne være et skærebræt med en saftrille, så væske ikke løber ned i skuffen.

vlcsnap-00087

Sådan når du de øverste hylder

Selvom du sidder i din VELA-stol, kan du godt bruge de øverste hylder i dine køkkenskabe. Brug den elektriske højdeindstilling til at nå højere op uden at rejse dig fra stolen. Husk at aktivere bremsen!

vlcsnap-00085

Kom op at stå

En VELA-stol med elektrisk højdeindstilling eller udstigningshjælp kan hjælpe dig med at komme op at stå, så du ikke selv skal bruge energien på at rejse dig op. Hæv stolen, og kip sædet let fremad, og efter få sekunder kan du glide over på dine fødder. Husk at aktivere bremsen!

vlcsnap-00084

Gå baglæns i stedet for forlæns

De fleste vil synes, det er mest logisk at gå sin VELA-stol fremad. For at gøre det, skal du nærmest trække dig frem med hælene. Hvis du i stedet skubber dig baglæns, vil du opleve, at det kræver mindre energi, og at du har flere kræfter, når du skal skubbe stolen over forhindringer som f.eks. gulvlister eller tæppekanter. Brug også det her trick, når du skal bevæge dig over længere distancer, f.eks. til den anden ende af et rum. Husk bare at se dig for!

vlcsnap-00014

Tøm opvaskemaskinen fra din VELA-stol

Godt nok kan en VELA-stol ikke tømme opvaskemaskinen for dig, men den kan gøre det en hel del nemmere. Åben maskinen, og kør så tæt på som muligt, før du bremser stolen. Justér sædehøjden til den kurv, du tømmer, og tag så nogle få ting ud ad gangen. Måske kan du samle dem på køkkenbordet, før du stiller dem på plads i skabe og skuffer.

husk-fodstotte

Brug fodstøtte, når du sidder højt

Når du sidder på din VELA-stol, kan dine ben og fødder komme til at hænge i den blå luft, hvis ikke du hviler dem på en fodstøtte. Det er ikke optimalt for din balance og du bruger mere energi end nødvendigt.

Brug din fodbøjle, hvis du har den eller støt dine fødder over forhjulene. Så skåner du din krop og sparer på energien.

Har du et godt tip?

Kender du et godt tip til at få mere ud af sin VELA-stol i hjemmet, som du gerne vil dele med andre VELA-brugere?

Skriv til os her

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din gangvogn – sammen finder vi den bedste løsning