Viden om sæder og ryglæn

  • 24. april 2024
  • Læsetid: 8 min.
Active vs Contour

Indholdsfortegnelse

Vi har gjort os umage med, at du skal sidde godt

Vores team af specialister har over det seneste år arbejdet målrettet på at forbedre kvaliteten og funktionaliteten af vores sæder og ryglæn: Active og Contour.

Der ligger således meget tanke, teori og handling bag udviklingen af vores nye serier.

Vi har indhentet information fra vores mange brugere og rådført os hos skum- og siddestillingseksperter. Derudover har vi i udviklingen af sæderne anvendt trykmålingsteknologi for at få visualiseringer, som vi kunne bruge til at sammenligne og lokalisere trykpunkter hos vores testpersoner.

Vi har testet og testet…

Her ses trykmålinger af to testpersoner, der sidder på det nye Contour-sæde, og hvor vi efter 30 minutter ser de gode resultater i forhold til, at:

  • Trykket er fordelt over hele siddefladen
  • Der er ingen alarmerende trykpunkter
  • Trykpunkterne, som er de grønne områder, er lokaliseret yderligt nær lårben og ikke ved haleben og siddeknogler, som ellers ville være problematisk
Viden om sæder og ryglæn

Contour-serien: Avanceret sæde med ekstra støtte og aflastning

Contour-sædet er udviklet til brugere, der tilbringer en stor del af deres tid siddende, og som derfor har behov for ekstra støtte og komfort. Sædet er designet til at afhjælpe de typiske problemer, der kan opstå ved at sidde ned i lange perioder, såsom tryk, smerter og ubehag.

I midten af sædet er der et specielt område fyldt med en blød, højdensitets koldskum kaldet Pantera, som hjælper med at fordele vægten jævnt og give ekstra komfort. Området omkring dette har skrå kanter – 39 grader foran og 53 grader bagpå – for at sikre en glidende overgang og hjælpe med at fordele brugerens vægt ligeligt. Dette design hjælper især med at aflaste trykket på siddeknoglerne.

Derudover er der lavet en lille fordybning bagerst ved halebensområdet, hvilket hjælper med at mindske trykket i dette område, når du sidder. Dette kan lindre eventuelt ubehag eller smerter.

Drej og vend sæde og ryglæn på billedet

Contour-ryglænet er designet til brugere, der har brug for ekstra støtte til overkroppen, når de sidder. Det hjælper med at holde ryggen stabil og i en god, oprejst stilling. Ryglænet kan justeres i højde, dybde og hældning for at passe til brugerens naturlige krumning i lænden, hvilket sikrer en behagelig og støttende pasform.

Ryglænet er støbt i skum og har sidestøtter for at tilbyde optimal støtte og stabilitet omkring lænd og talje. Ved brysthøjde bliver sidestøtterne mindre fremtrædende for at give brugerens skuldre og arme bevægelsesfrihed. Selvom ryglænet giver stabilisering, fastlåser det ikke brugeren, så bevægelsesfriheden bevares.

Contour-serien er det rette valg for brugere, som:

Tilbringer meget tid siddende og ønsker ekstra støtte

Ønsker at forebygge ubehageligt tryk og aflaste i området omkring siddeknogler og haleben

Søger en højere grad af siddekomfort gennem blødere materialer

Har brug for meget rygstøtte, mens man sidder

Har tendens til at falde ud til den ene side

Oplever, at rygmusklerne let bliver trætte

Har problemer med stabilitet og balance, når man sidder

Active-serien: Standardsæde til den aktive bruger, der har brug for mere bevægelsesfrihed

Active-serien er udviklet til aktive brugere, der både ønsker komfort og bevægelsesfrihed, mens de sidder.

Active-sædet er skabt til at støtte en aktiv livsstil, og dets runde former og indbydende design giver et solidt grundlag for både korte og lange perioder med siddende aktiviteter. Den afrundede kant foran på sædet gør det let at skifte position og bevæge sig fremad i stolen ved hjælp af benene.

Drej og vend sæde og ryglæn på billedet

Active-ryglænet understøtter det aktive, siddende menneske ved at kombinere støtte og stabilitet med frihed til bevægelse.

Ryglænet kan justeres i højde, dybde og vinkel for at passe til brugerens ryg og naturlige kurver, hvilket giver en korrekt og komfortabel holdning. Dette hjælper med at maksimere rækkevidden og lette bevægelser uden at begrænse mobiliteten.

Active-serien er det rette valg for brugere, som:

Vil have et standardsæde- og ryg med normal support

Værdsætter fleksibilitet, hvor sæde og ryg giver let, justerbar støtte

Behøver stabil støtte med bevægelsesfrihed, hvor rygstøtten understøtter og stabiliserer, mens den tillader frihed for skuldre og arme

Har brug for en stabil siddestilling, selv under langvarig brug

Find den rigtige størrelse sæde

Du kan bruge vores størrelsesguide, som kan være en hjælp til at finde den rigtige størrelse sæde til den enkelte bruger.

Stoerrelsesguide-dansk

Vi vælger bæredygtige tekstiler

Vi prioriterer bæredygtige tekstiler til vores sæder og ryglæn, og derfor anvender vi tekstilet Renewed Loop, der er er fremstillet af 100% genanvendt polyester.

Renewed Loop er udviklet af den danske tekstilproducent, Gabriel, der genanvender tekstilrester og omdanner det til nye, mere bæredygtige tekstiler.

Tekstilet er certificeret af STANDARD 100 by OEKO-TEX® og EU Ecolabel for sin miljøvenlige produktion.

Læs mere om Renewed Loop her.