VR-træning – fremtidens genoptræning

VR-træning (Virtual Reality) er forholdsvis nyt inden for genoptræning og aktivitet for mennesker med funktionsnedsættelser. VR-træning giver høj grad af indlevelse, da brugeren bliver udfordret på både mental og fysisk kunnen, men i et beskyttet miljø.

VR VELA stolv2

Tryghed og sikkerhed er vigtigt for bruger og terapeut, når der skal arbejdes i VR, da der trænes i en ”parallel” verden. Dette kan gives ved hjælp af en stabil VELA stol med centralbremse, der kan give brugeren optimal bevægelsesfrihed for skuldre, arme samt over- og underkrop.


Da bruger ikke kan se rummet, imens der trænes i VR, er det nødvendigt, at bruger kan flytte sig rundt og at terapeut kan rette på bruger på en sikker måde – denne fleksibilitet får man med en stol med hjul og centralbremse.

VR kan bruges til al form for fysisk genoptræning samt almen aktivitetstræning og smertelindring. Brugere med fuld ståfunktion kan også have behov for at kunne støttes i sidde-/ståstillingen, da VR-træning kræver tryghed, tillid og koncentration.

Hvorfor en stol til VR?

Brugeren kan opleve let svimmelhed ved brug af VR – dette kan give rum-retnings- og balanceforstyrrelse.

I træning med VR kan man ”glemme” den virkelige verden, såsom borde, gulvtæpper samt andre mennesker – derfor har man brug for afgrænsning.

Ved træning i VR kan en fysisk støtte være nødvendig; fx kan armlæn og ryglæn, giver en grad af tryghed, så brugeren kan koncentrere sig om træningen.

VR-træning - fremtidens genoptræning

Vi har en arbejdsstol til alle aldre

Udforsk

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.