Om VELA

VELA er en dansk, familieejet virksomhed, som er grundlagt i 1935 af Vermund Larsen. VELA har hovedsæde i Aalborg og har egen udviklingsafdeling, produktion, polsterværksted, salg og marketing. For at være tæt på vores kunder, har vi desuden 3 salgs- og servicecentre i Danmark. VELA beskæftiger over 100 medarbejdere.

Stole med omhu og præcision

Udviklingsafdelingen hos VELA har konstant fokus på at optimere sikkerhed, funktionalitet og design i samarbejde med vores terapeuter, som altid sikrer at der er fokus på ergonomi og komfort for brugerne. Vi tager højde for, at VELA stole ofte er udsat for hårdt slid i mange timer dagligt. Derfor bruger VELA hårdføre mekaniske dele og beklæder stolene med ekstra slidstærke materialer, så de holder sig pæne og funktionsdygtige i mange år.

Alle stole fra VELA bliver produceret i Aalborg, hvorfor vi kan tilbyde markedets hurtigste leveringstid. Vi producerer ikke stolen før den er bestilt og har derfor mulighed for individuel tilpasning.

vela hovedkontor

 • 02

  VELAs værdier

  Grokraft

  Lønsom :: I vækst :: Markedsledende :: Up to date :: Personlig udvikling :: Konkurrencedygtig :: Engagerede medarbejdere :: Internationalt anerkendt :: Frihed under ansvar :: Nytænkning :: Korte kommandoveje :: Indflydelse

 • 03

  VELAs værdier

  Omtanke

  Plads til velvære :: Kundefokus :: Hjælpsomhed :: Få alle med :: Frihed under ansvar :: Teamwork :: Sige til og fra :: Planlægning :: Jobrotation :: Lønsomhed :: Gøre en forskel :: Tryghed

 • 04

  VELAs værdier

  Tiltro

  Et ord er et ord :: Markedsleder :: VELA=kvalitet :: Rådgivning :: Respekt :: Kvalitet før kvantitet :: Værdi for pengene :: Service og hjælpsomhed :: Leveringssikkerhed :: Internationalt anerkendt :: Åben ledelsesform

 • 01

  VELAs værdier

  Forskellighed

  Plads til alle :: Respekt :: Åbenhed :: Lydhørhed :: Fleksibilitet :: Udvikling :: Gøre en forskel :: Accept

Sådan bliver en stol til

Alle stole fra VELA bliver produceret i Aalborg, og vi har 2 produktionsflow, alt afhæng af, om stolen er en standard stol eller en brugertilpasset stol. Vi er specialister i at tilpasse stolene til den enkelte bruger, og over 20% af alle stole er specialtilpassede.

 • Bestilling og vejledning
 • Plukning af dele
 • Fremstilling af ryglæn og sæde i polsterafdelingen
 • Special fremstillede dele
 • Montering og kvalitets test
 • Konsulenten leverer og tilpasser stolen til brugeren

se hvordan en stol bliver til

VELA – en lang og traditionsrig historie.

VERMUND LARSEN A/S (VELA) er en dansk familieejet virksomhed grundlagt i 1935 af fabrikant Vermund Larsen.

I dag er virksomheden ejet af Stig og Gorm, der er Vermund Larsens tvillingesønner, der fortsat holder et stærkt fokus på at skabe smukke og ergonomisk korrekte udformede stole. Virksomheden er delt op i tre forretningsområder, der alle har design, funktion og topkvalitet som fælles mål.

Læs historien