Hjælpemiddel til af- og påklædning

Funktionsnedsættelse kommer i mange forskellige afskygninger, men ofte er udfordringerne forbundet med funktionsnedsættelse i form af balancebesvær eller manglende styrke i ben, ryg og arme. Derfor kan funktionsnedsættelse være hæmmende – selv ved små hverdagsopgaver. 

stol med sædeløft hero ved sengen paaklaedning

Frihed til at klare dig selv

Hjælpemiddel til af- og påklædning

Det kan eksempelvis være en stor kraftanstrengelse at tage tøj på eller tage tøj af. Det er her, en arbejdsstol fra VELA passer godt ind i din hverdag. 

En arbejdsstol kan nemlig være et rigtig godt hjælpemiddel til af- og påklædning. Den giver støtte og stabilitet, samtidig med at den giver dig mulighed for at komme rundt i hjemmet, mens du sidder.

Den rette stol giver hjælp til selvhjælp, og det er ofte den egenskab, mennesker med funktionsnedsættelse værdsætter allermest.

Få et godt hjælpemiddel til soveværelset

En arbejdsstol har en række funktioner, der kan hjælpe ved sengetid. Du kan “gå” stolen hen til din seng, mens du sidder ned, så du selv kan foretage flytningen fra seng til stol eller fra stol til seng. 

Den er et godt hjælpemiddel til soveværelset, fordi den har en solid bremse, der sikrer stabilitet, når du flytter dig. Stolens armlæn kan klappes væk, så det ikke er i vejen, når du flytter dig fra seng til stol eller omvendt. 

Det er en fantastisk hjælp til at komme fra sengen og over på stolen. Og så er det tilmed en hjælp, du selv kan kontrollere.

Derudover har stolen en elektrisk højdeindstilling, der hjælper dig med at komme op at stå.  

Fordele ved et godt hjælpemiddel til af- og påklædning

Letløbende hjul giver bevægelsesfrihed, mens du sidder ned.

Elektrisk højdeindstilling gør det lettere at nå alle hylder i skabene.

Stabil bremse giver to frie hænder.

Armlæn giver støtte og tryghed.

Har du manglende energi ved sengetid?

Mennesker med funktionsnedsættelse bruger ofte mange kræfter dagligt på helt normale ting. Og derfor oplever mange udtrætning og manglende energi, når dagen er ved at være omme. 

Det betyder også, at der sjældent er mere energi tilbage på kontoen, når det er ved at være sengetid. Det kan afhjælpes med en arbejdsstol, som kan spare mange kræfter i løbet af dagen, så der stadig er energi ved sengetid og de hverdagsrutiner, som følger med.

En god bremse sikrer stabilitet

Stolens bremse giver dig en rigtig god stabilitet. Både når det kommer til forflytning, og når det kommer til af- og påklædning. 

Bremsen støtter dig, når du har brug for at læne dig fremover for at tage strømper, sko, bukser eller endda en benprotese på. Den bremsede stol minimerer i væsentlig grad risikoen for fald, og så styrker det selvstændigheden. 

Når sædet hæves, giver det et godt og sikkert udgangspunkt for at rejse sig og trække bukser op. Stolens armlæn giver dig god støtte imens.

Få en rundvisning i hjemmet med

VELA-stolen

Afspil video

Se hvad VELA-stolen kan hjælpe dig med i dit hjem

Overblik

Fuld kontrol ved af- og påklædning

En VELA-stol giver mulighed for at sidde sikkert og trygt og selv tage tøj af og på. Med et hjælpemiddel til af- og påklædning fra VELA får du en stabil stol og solide armlæn, der støtter dig, og som også kan bruges til at læne sig over på. 

På den måde kan du trygt og sikkert læne dig til siderne for at rette på dit tøj eller andet, uden du behøver bekymre dig for, om balancen svigter dig.

En arbejdsstol fra VELA giver selvbestemmelse 

Et hjælpemiddel til soveværelset giver ikke kun fysisk støtte til mennesker med funktionsnedsættelse. En god stol giver også selvbestemmelse, hvilket kan være et stort afsavn, når kroppen svigter. 

Med en arbejdsstol fra VELA er du ikke længere afhængig af at spørge andre om hjælp, når du skal klæde dig på, eller når du eksempelvis skal på toilettet i løbet af natten. Du kan klare det selv.

Er du voksen eller senior? Se vores stoleudvalg

Se hvad vores brugere siger

Mere end 500.000 glade brugere af VELA-stolen

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole, med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.