Spisetid samler mennesker

Mennesker samles omkring måltidet, der er forbundet med fællesskab og samvær. Derfor kan det føles invaliderende i sig selv ikke at kunne deltage i samværet. Der er flere årsager til, at spisetid kan være forbundet med store udfordringer. Smerter og funktionsnedsættelser er blot få af dem.

T700 Stol med elektrisk sædeløft hygge ved bordet 1

Frihed til at klare dig selv

Hjælpemiddel til spisning

Hos VELA laver vi arbejdsstole, der styrker og fremmer en ergonomisk god siddestilling, som muliggør deltagelse ved måltidet og dermed giver bedre livskvalitet. Her finder du et godt hjælpemiddel til spisning.

De fleste af os tænker ikke over, hvordan vi sidder, når vi spiser. Vi sætter os automatisk i en behagelig stilling, så vi ubesværet kan nyde måltidet. 

Vi tænker ikke over, at en god siddestilling nedsætter risikoen for fejlsynkning. Og vi tænker ikke over, at det at kunne bevæge sig til og fra spisebordet også er et vilkår for et ubesværet måltid. 

Mister du evnen til selv at komme omkring i hjemmet, har du balancebesvær, eller har du motoriske udfordringer, kan måltidet være forbundet med store udfordringer. Men det er der råd for. Vi har et hjælpemiddel til spisning – dette hjælpemiddel er en stol.

Mobilisering og forflytning: Hjælpemiddel til madlavning

At deltage i madlavning, borddækning og selv at flytte sig rundt er en vigtig del af at føle sig selvstændig. Har du nedsat kraft i benene, kan det være en fordel at flytte dig omkring siddende. 

Med en arbejdsstol fra VELA får du en stol, hvor du siddende kan “gå” eller skubbe dig rundt – eksempelvis hen til spisebordet. Stolens højde kan indstilles efter bordet og bremses, så der opstår stabilitet og tryghed i spisesituationen. 

Stolen er ergonomisk og komfortabel, hvilket betyder, at du kan deltage i det sociale måltid i længere tid.

Bord, dæk dig

Vores stole har fire letløbende hjul, der nemt kan bremses, når du skal sidde stille. Det betyder, at du nemt kan bevæge dig rundt, når du sidder på vores stol – også med noget i hænderne. 

Med elektrisk højdeindstilling kan du desuden nå madvarer eller service, der er placeret højt eller lavt i skabe. Det betyder, at du både kan deltage i at dække bord, rydde af bordet og putte service i opvaskemaskinen.

Afhjælp synkebesvær og fejlsynkning

Har du tendens til synkebesvær, eller oplever du problemer med, at du kommer til at fejlsynke maden? Så er VELA-stolen et rigtig godt hjælpemiddel til spisning. 

Næsten uanset hvordan du normalt sidder, kan VELA-stolen indstilles, så du opnår en god kropsholdning og undgår at falde sammen, mens du spiser. 

Ved at opnå en opret siddestilling og minimere risikoen for at falde sammen ind over tallerkenen, kan du undgå mange af de faktorer, der gør, at du fejlsynker eller har svært ved at trække vejret, mens du spiser.

Hjælp til mellemgulvet

Har du ALS, Parkinson eller andre lidelser, der gør, at din krop ikke altid lystrer, kan stolen hjælpe dig med at opnå en bedre siddestilling, mens du spiser. Det gør den, ved at du får stabiliseret dit mellemgulv i en støttende stol. Og det skaber naturligvis større velvære ved spisetid og en følelse af at kunne deltage. 

Når du får støtte og hjælp til at sidde mere opret, får du samtidig også de mest optimale betingelser for at kunne trække vejret og spise på samme tid.

Andre læste også

Se alle

Få en rundvisning i hjemmet med

VELA-stolen

Afspil video

Se hvad VELA-stolen kan hjælpe dig med i dit hjem

Overblik

Hjælpemiddel, der giver stabilitet og tryghed

Vores stole har en bremse, der giver dig en stabil og sikker stol. Har du nedsat balance, kan det være vanskeligt at nå ting, der står længere inde på bordet. Du kan blive usikker på, om din stol er stabil. Den usikkerhed afhjælper bremsen. 

Udover bremsen har stolen også stabile armlæn, du kan bruge som støtte. Når du er færdig med at spise, kan du indstille stolen mere tilbagelænet og dermed slappe af i din støttende stol og fortsætte den hyggelige dialog, der også er forbundet med måltidet.

Afgræns rummet ved spisning 

Vores arbejdsstol er god som hjælpemiddel til spisning, netop fordi den imødekommer mange af de udfordringer, der opstår ved spisetid, når du har funktionsnedsættelser

Stolen er meget behagelig at sidde i ved spisesituationen, og den er nem at skubbe helt ind til bordet for det bedste udgangspunkt for spisning. 

Stolens armlæn skaber også et afgrænset rum i stolen og kan være særligt godt til dig, der ofte oplever uro i kroppen, men hvor ro samtidig er en vigtig faktor for at måltidet lykkes. 

Er du voksen eller senior? Se vores stoleudvalg

Se hvad vores brugere siger

Mere end 500.000 glade brugere af VELA-stolen

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Kontakt

Få hjælp til at finde den rigtige stol

Kontakt os for personlig rådgivning

Kontakt

Vil du gerne ringes op?

Bliv kontaktet og få personlig vejledning

Bevilling

Ansøgning om bevilling

Som privatperson kan du ansøge kommunen om at låne et hjælpemiddel

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole, med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.