Brug et hjælpemiddel til husholdning

Mennesker med funktionsnedsættelser kan have udfordringer med basale husholdningsaktiviteter såsom madlavning eller rengøring. Det betyder ofte, at det er nødvendigt med hjælp udefra. 

En VELA-stol hjælper med at lette rengøringen

Frihed til at klare dig selv

Hjælpemiddel til husholdning

En stol fra VELA kan være et rigtig godt hjælpemiddel til husholdning i hjemmet. Den støtter dig der, hvor du har brug for assistance, når opgaverne skal udføres. Den gør dig mere mobil, støtter balancen og hjælper dig med at bruge dine ressourcer, hvor du har mest brug for det.

Selvstændighed er vigtigt for de fleste mennesker. Funktionsnedsættelser fjerner desværre ofte noget af selvstændigheden, når du får svært ved at varetage dine daglige opgaver. En stol fra VELA kan blive dit foretrukne husholdningshjælpemiddel, fordi du igen får mulighed for at varetage opgaver i hjemmet – uden hjælp udefra. 

Husholdningshjælpemidler kan lette hverdagens opgaver

Et hjælpemiddel til husholdning kan være nyttigt til følgende opgaver:

Aftørring af støv

Støvsugning

Tøjvask

Oprydning

Faktisk kan et hjælpemiddel til husholdning i form af en VELA-stol hjælpe dig i mange forskellige situationer i hverdagen. Og det kan den, fordi en stol fra VELA støtter dig i de fleste arbejdssituationer. 

Se hvad VELA-stolen kan hjælpe dig med i dit hjem

Overblik

Få en rundvisning i hjemmet med

VELA-stolen

Afspil video

Med en arbejdsstol fra VELA kan du spare kræfter

Når du har en funktionsnedsættelse, skal der ofte ikke så meget til at gøre dig udmattet. Derfor er det vigtigt, at du bruger din energi fornuftigt. 

En stol fra VELA kan hjælpe dig med at bruge mindre energi, når du gør rent eller rydder op – og det giver dig mulighed for også at have energi til socialt samvær eller din hobby. 

Selv let rengøring kræver energi, kræfter og overskud. Med et hjælpemiddel til husholdning får du en stol, der har elektrisk hæve/sænke-funktion. Det betyder, at du ikke skal bruge kræfter, når du skal hænge vasketøj op eller støvsuge. Hæv eller sænk blot stolen til den ønskede position ved et tryk på en knap.

Nu kan du gøre rent uden at miste balancen

En stol fra VELA har fire letløbende hjul. Det betyder, at du kan gå stolen rundt, når du gør rent. Sænk stolen, så dine fødder har god forbindelse med gulvet. Tag fat i din støvsuger og “gå” stille og roligt rundt, mens du støvsuger. 

Et husholdningshjælpemiddel i form af en arbejdsstol kan også bremses. Det betyder, at du kan låse stolen forsvarligt, når du eksempelvis skal hænge vasketøj op eller tørre håndvasken af. Husholdningen kan være besværliggjort af, at din balance svigter. Det kan en bremse dog løse for dig, så du altid sidder sikkert og forsvarligt i stolen.

Indstil stolen til den enkelte opgave

Uanset hvilken form for husholdning, du skal udføre, kan du indstille stolen, så den passer til den pågældende aktivitet. En stol fra VELA giver dig støtte til en aktiv, ergonomisk siddestilling med et sæde, der kan vinkles fremad og giver god støtte i ryggen. 

Du får på den måde et godt ergonomiske udgangspunkt, og du kan altid indstille stolen, så den passer til den enkelte opgave – om det er højt eller lavt. Skal du hænge vasketøj op, kan du placere det på skødet og “gå” stolen frem til tørrestativet. Brug dine to frie hænder, når tøjet skal på snoren.

En arbejdsstol fra VELA er lavet til dig

Funktionsnedsættelser påvirker mennesker forskelligt. Derfor er en stol fra VELA designet til at støtte mange af de problemstillinger, der ofte opstår ved forskellige former for funktionsnedsættelser. Det kan eksempelvis være balanceproblemer eller nedsat kraft i forskellige dele af kroppen. 

Har du en bestemt udfordring, der kræver en bestemt form for støtte, er det stadig muligt at få en stol, som afhjælper dine daglige udfordringer. Om det er ekstra støtte i ryggen eller en længere bremsestang, hjælper vi dig med at finde det helt rette hjælpemiddel til husholdning, så du kan få din selvstændighed tilbage.

Se vores sortiment Kontakt kundeservice

Er du voksen eller senior? Se vores stoleudvalg

Se hvad vores brugere siger

Mere end 500.000 glade brugere af VELA-stolen

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole, med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.