Hjælpemidler til hjemmet

Ude godt, men hjemme bedst. Dette ordsprog vil mange være enige i, fordi de fleste af os forbinder hjemmetid med tryghed og ro. Der er dog ting, der pludseligt kan ændre på den opfattelse. Eksempelvis kan en funktionsnedsættelse betyde, at der er aktiviteter i hjemmet, der ikke længere er forbundet med hverken ro eller tryghed.

T700 glad madlavning

Bliv mere selvstændig i eget hjem

Det kan være, når der er ting, du ikke længere kan, og som før bare var rutineopgaver – eksempelvis madlavning eller let rengøring. Hos VELA laver vi hjælpemidler til hjemmet, så hjemme igen kan føles trygt. 

VELAs arbejdsstole og ståstøttestole er hjælpemidler, der hjælper brugeren til at klare flere af dagligdagens gøremål helt uden hjælp. Vi laver stole med udgangspunkt i det enkelte menneskes behov, og derfor tilbyder vi en stol, du kan indstille efter dit behov og dine daglige udfordringer.

Et VELA-hjælpemiddel til hjemmet er en stol, der kan kompensere for tabte evner og give dig hjælp til selvhjælp.  

Få en rundvisning i hjemmet med

VELA-stolen

Afspil video

Et hjælpemiddel til mange problemstillinger

Hjælpemidler til hjemmet kan medvirke til, at du får din selvstændighed igen, uanset hvilken funktionsnedsættelse du har. Behovet for et hjælpemiddel kommer i mange afskygninger og i mange forskellige grader – du kan eksempelvis opleve problemer med:

Se hvad VELA-stolen kan hjælpe dig med i dit hjem

Få en stol fra VELA med højdeindstilling

Mange mennesker med funktionsnedsættelse har behov for støtte for at kunne nå op på øverste hylde efter drikkeglas, eller når opvaskemaskinen tæt på gulvet skal fyldes.

Den elektriske højdeindstilling hjælper med til, at du kan klare opgaver i hjemmet på egen hånd – også på trods af manglende styrke i benene eller problemer med balancen. 

Højdeindstillingen hjælper dig desuden ved forflytning, personlig pleje, madlavning og hobbyer. 

Højdeindstillingen betyder også, at du kan få hjælp, når du skal fra siddende til stående position. Brug centralbremsen, hæv sædehøjden, og træd forsigtigt ud på gulvet. 

Mobilitet, komfort og støtte

VELA-stolen har fire letløbende hjul, hvor der er god plads til benene imellem. Det betyder, at du kan “gå” eller skubbe stolen rundt, mens du sidder ned. 

Har du nedsat kraft i dine ben, så du let bliver træt og har brug for en pause, er stolen et uundværligt hjælpemiddel i hjemmet. Den hjælper dig fra A til B, uden at du – med fare for at falde – skal rejse dig. 

Vores stole er lavet til at yde optimal komfort og støtte til den, der benytter den.

Hjælpemidler til hjemmet kan booste selvstændigheden

En funktionsnedsættelse rammer ikke kun fysisk, men har i høj grad også indvirkning på dit psykiske velvære. Du skal pludselig forholde dig til, at din krop ikke altid gør, som du vil. Men du skal også forholde dig til, at du kan blive afhængig af andres hjælp. 

Det kan give et hak i selvværdsfølelsen, hvilket vi gerne vil bidrage til at afhjælpe. Derfor laver vi hjælpemidler til hjemmet, der hjælper dig med at udføre daglige opgaver selv og gøre dem mere overskuelige. 

Så snart du sidder i en VELA-stol, vil du opleve, at du ikke på samme måde er afhængig af hjælp fra andre – og det booster selvtilliden. Hjemmetid skal altid være en dejlig stund med tryghed og ro.

Se hvad vores brugere siger

Mere end 500.000 glade brugere af VELA-stolen

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole, med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.