Gode hjælpemidler til gangbesværede

Hos VELA skaber vi produkter til mennesker med funktionsnedsættelse. En funktionsnedsættelse, der giver gangbesvær, kan være ensbetydende med daglige udfordringer ved selv basale pligter i hjemmet eller på arbejdspladsen

Kvinde bruger VELA-stol som hjælpemiddel til gangbesvær

Hvad kan du gøre ved nedsat mobilitet?

Vi laver hjælpemidler til gangbesværede mennesker, der har svært ved selv at komme rundt (nedsat mobilitet). 

Der kan være mange forskellige årsager til nedsat mobilitet. Det kan være på grund af en ulykke, et handicap eller aldersrelaterede sygdomme – og derfor findes der ikke et entydigt svar på, hvad der kan gøres for at afhjælpe dine mobilitetsproblemer. 

Nogen behøver genoptræning, mens andre behøver aflastning. Vores stole til gangbesværede hjælper dig med at blive mere mobil, hvilket kan være afgørende i begge tilfælde. 

VELA-stolen har:

Armlæn, der giver god støtte, når du rejser og sætter dig.

Centralbremse, der giver stabilitet og sikkerhed ved aktiviteter.

Elektrisk højdeindstilling, der gør det nemt at hæve/sænke siddehøjden og hjælper med at komme op at stå.

Disse tre funktioner er med til at gøre hverdagen lidt lettere at komme igennem på trods af nedsat mobilitet. Vores stole medvirker derfor til, at du ikke bliver så hurtig træt, som du plejer, og det giver dig mere overskud til det, du elsker at lave. 

Kan du ikke selv gå eller stå, har vi også gangvogne til børn og voksne – læs mere her.

Derfor er et hjælpemiddel med armlæn godt til gangbesværede

Vores stole til gangbesværede har armlæn. Armlænene bruges eksempelvis som støtte, når brugeren skal rejse sig eller sætte sig i stolen. Derudover bruges de til at få stabilitet og komfort, når brugeren spiser eller laver noget siddende. 

Har du nedsat mobilitet, kan det være en fordel for dig at bruge en arbejdsstol fra VELA. Vores stol har nemlig fire letløbende hjul, der muliggør, at du kan “gå” eller skubbe stolen rundt, mens du sidder ned – og så er der rigeligt med plads til dine fødder mellem hjulene.

Se hvad VELA-stolen kan hjælpe dig med i dit hjem

Se alle

Få sikkerhed med centralbremsen

Er du gangbesværet, betyder det ofte, at du har brug for at kunne støtte dig til noget, når du bevæger dig rundt – og til tider også når du står stille. En VELA-stol har centralbremse, som giver dig stabilitet og sikkerhed, når den er bremset. Når stolen ikke er bremset, kan du bevæge dig sikkert rundt siddende på stolen.

Centralbremsen skaber den sikkerhed og tryghed, der er brug for, fordi stolen står helt stille, når du eksempelvis rejser eller sætter dig. Bremsen giver dig også sikkerhed, når du skal flytte dig fra eksempelvis seng til stol.

Elektrisk højdeindstilling hjælper i hjemmet

Stolen hjælper dig, så du kan foretage daglige gøremål i hjemmet eller på arbejdet. Og den elektriske højdeindstilling gør det muligt for dig at nå de nederste skuffer og de øverste skabe uden at skulle anstrenge dig eller være bange for at miste balancen – du sidder trygt og sikkert.

Hæve-/sænke-funktionen kan hjælpe dig, når du skal op at stå. Brug bremsen, hæv stolen og lad dig glide fremad på sædet, så du kan træde stille og roligt ud på gulvet. Brug stolens stabilitet som støtte, mens du selv finder balancen.

Vær selvstændig på trods af nedsat mobilitet

Gode hjælpemidler til mennesker med gangbesvær kan betyde mere selvhjulpenhed i eget hjem på trods af nedsat mobilitet. Den nedsatte funktion kan betyde, at der er brug for ekstra hjælp i hjemmet til at foretage huslige pligter eller personlig pleje. 

En stol fra VELA kan i flere tilfælde eliminere behovet for ekstra hjælp, fordi du kan klare mere selv. VELA-stolen betyder i mange tilfælde, at du ikke behøver nær så meget hjælp som hidtil. Og det skaber en dejlig følelse af uafhængighed og selvstændighed. 

Se, hvordan VELA-stolen kan hjælpe dig derhjemme her

Vi har en arbejdsstol til alle aldre

Udforsk

Se hvad vores brugere siger

Mere end 500.000 glade brugere af VELA-stolen

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole, med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.