Hjælpemidler til Parkinson-patienter

Parkinsons sygdom er forbundet med funktionsnedsættelser, ufrivillige bevægelser og balancebesvær. Derfor kan det være en fordel med et hjælpemiddel, der gør det lettere at udføre praktiske opgaver i hverdagen. 

T700 hyggemad

Hjælpemidler til Parkinson

En arbejdsstol fra VELA imødekommer mange af de udfordringer, der er forbundet med en diagnose som Parkinson. Vores stole er udviklet med fokus på ergonomi og brugbarhed for de mennesker, som har behov for hjælp i dagligdagen. 

Hos os får du som Parkinson-patient derfor et hjælpemiddel, der passer præcis til dig.

VELA-stole til Parkinson hjælper med: 

Optimeret stabilitet

Ekstra sikkerhed

Komfort og tryghed

Sikker forflytning

Øget mobilitet

Parkinsons sygdom viser sig især gennem ufrivillige bevægelser og balancebesvær, hvilket kan være meget uhensigtsmæssigt i mange hverdagssituationer – eksempelvis madlavning, rengøring og spisning.

En arbejdsstol er derfor en virkelig god stol til netop Parkinson, da den optimerer på stabilitet, sikkerhed og mulighed for at bevæge dig rundt, mens du sidder ned. 

Se hvad VELA-stolen kan hjælpe dig med i dit hjem

Se alle

Få en sikker stol til spisetid

Rystelser i kroppen kan være særligt frustrerende ved spisetid, og derfor kan du med fordel bruge en arbejdsstol fra VELA med den nødvendige støtte i spisesituationer. 

Personer, der udvikler demens som en følge af Parkinson, kan have meget besvær ved spisetid. Dels fordi brugeren på grund af demens kan have svært ved at forstå, hvad der skal ske, og dels fordi de ufrivillige bevægelser ikke gør situationen nemmere. 

Med en arbejdsstol ved spisetid kan den demente Parkinson-patient let sættes ind til bordet, og centralbremsen skaber en stabil siddeplads, der også afgrænser brugeren med armlæn og en god rygstøtte. 

Stolen kan desuden fås med en skubbebøjle, der hjælper personale eller støtteperson med at stille stolen i den rette position eller transportere brugeren fra rum til rum. 

Centralbremse skaber stabilitet

Har du udfordringer med din balance eller nedsat muskelkraft i dine ben som følge af din sygdom? Så er stolens centralbremse en stor fordel for dig. Vores stole kan nemt bremses via en håndbremse, så du altid sidder sikkert og stabilt. Bremsen er også en nødvendighed, når du eksempelvis skal flytte dig fra stol til seng. 

Derudover sikrer centralbremsen, at din stol til Parkinson ikke ruller væk under dig, hvis din krop bevæger sig ufrivilligt, eller når du rejser eller sætter dig.

Aktiver bremsen og flyt dig fra stol til seng eller omvendt. Du kan med fordel bruge armlænet til ekstra støtte. Stolen har en elektrisk hæve/sænke-funktion, så du kan placere sædets højde i samme højde som eksempelvis den seng, du skal flytte dig til.

Den elektriske hæve/sænke-funktion er også en stor fordel, når du skal rejse dig eller sætte dig på sikker vis. Stolen hjælper dig stille og roligt op at stå, så du ikke skal bruge så mange kræfter.

Hjælpemidler til Parkinson-patienter kan derved lette flere daglige udfordringer.

Skab ro med en stol til Parkinson

Ved en diagnose som Parkinson kan det være afgørende for brugeren at have en stol, der yder støtte de helt rigtige steder. 

Med vores stole til Parkinson kan du vælge mellem flere forskellige sæder og ryglæn, der har forskellige typer af skum og støtte. Eksempelvis har vi en rygpude med indbyggede sidestøtter der giver ekstra støtte i siddestillingen. 

Derudover kan armlæn være særligt gode til at støtte, men også til at omkranse den person, der sidder i stolen. Afgrænsning skaber stabilitet, ro og komfort for personer med ufrivillige rystelser og i særdeleshed for mennesker med demens.

Dine behov kan ændre sig

Parkinsons sygdom udvikler sig over tid. Det betyder, at det, du ikke har brug for nu, kan være en nødvendighed senere. Derfor er det muligt efterfølgende at montere ekstraudstyr på stolen til at afhjælpe nye behov. 

Vi har en stol til alle aldre

Se hvad vores brugere siger

Mere end 500.000 glade brugere af VELA-stolen

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.