Sclerose-hjælpemiddel gør tilværelsen lettere

Mennesker med sclerose kan opleve funktionsnedsættelse i højere eller mindre grad afhængigt af, hvordan sclerose påvirker den enkelte. Ofte betyder det, at sclerose er forbundet med mange udfordringer i hverdagen både hjemme og på arbejdspladsen.

VELA-stol som hjælpemiddel i hverdagen med sclerose

Fordele ved en VELA-arbejdsstol

En VELA-stol kommer i flere afskygninger, og vores konsulenter hjælper gerne med at finde den model, der egner sig bedst til de udfordringer, du har i dagligdagen. 

Livet med sclerose kræver et hjælpemiddel, der understøtter en hverdag med gode og dårlige dage, da dagsformen ofte definerer, hvad du kan klare præcis den pågældende dag. Derfor har en VELA-stol disse fordele:

Siddende mobilitet

Stor sikkerhed

Nem betjening

Behagelig komfort og støtte

En VELA-stol letter din hverdag

VELA laver arbejdsstole, der hjælper ved at lette nogle af de gener, en sygdom som sclerose medfører. Det er ofte gener såsom balancebesvær, træthed, gangbesvær og svigtende kræfter. 

Vi laver hjælpemidler, der hjælper mennesker med sclerose, og vores stole understøtter sikkerhed og selvstændighed i mange af de udfordringer, som livet med sclerose medfører. Vores stole indstilles til det enkelte menneske og understøtter de individuelle udfordringer, den enkelte har.

Se hvad VELA-stolen kan hjælpe dig med i dit hjem

Se alle

VELA fortællinger – livet med sclerose

Der er stor forskel på, hvordan sclerose udvikler sig hos den enkelte.
Sclerose viser sig oftest i form af attakker, der ændrer kroppens funktionsdygtighed på et splitsekund.
Det er individuelt og nærmest umuligt at forudse, hvordan og hvor hyppigt disse attakker opstår.

Derfor er en VELA-stol lavet til at imødekomme de udfordringer, du har nu, men også til at kunne tilpasses fremtidige udfordringer, der kommer over tid.

Case kenneth 1 1

Kenneths fortælling

Før kunne jeg ikke deltage i madlavning og stå op, især ved komfuret. Jeg skulle have noget at holde fast i, for man ved aldrig, hvornår man falder. Jeg lave mad og røre i gryder nu, for har jeg begge hænder fri.
Læs hele historien
Alison arbejdsstol work x2

Alisons fortælling

Jeg har mere energi på arbejdet og kan deltage mere i det huslige arbejde derhjemme, takket være den støtte og den hjælp jeg får fra min nye stol. Jeg får også meget sjældent benkramper nu, hvilket er utroligt.
Læs hele historien
case patrick 1 1

Patricks fortælling

Jeg kan ikke stå op og tale med nogen i mere end et par minutter. Hvis du ikke selv har oplevet udfordringer med balancen, er det meget svært at begribe, hvor meget det fylder i hverdagen.
Læs hele historien

Sclerose-hjælpemidler giver øget mobilitet

Når mobiliteten svigter, og kroppen ikke altid gør, som du vil, bliver du mere afhængig af hjælp fra andre. Et sclerose-hjælpemiddel øger din mobilitet og selvstændighed, så du kan mest muligt selv – blandt andet har stolen letløbende hjul, der betyder, at du kan “gå” eller skubbe stolen rundt. 

Med en elektrisk højdeindstilling kan sædet let hæves eller sænkes. Du kan derfor nemt nå de nederste skabe og de øverste hylder – helt uden hjælp fra andre. 

En arbejdsstol fra VELA er nem at betjene, og den mindsker risikoen for smerter, hvilket giver dig større sikkerhed og øget komfort.

Få større sikkerhed og stabilitet

Sikkerhed og tryghed er alfa og omega i et liv med sclerose, da mange oplever pludselig træthed og svimmelhed eller balanceproblemer. Derfor kommer vores stole med en effektiv centralbremse, der skaber stabilitet og trygge forhold ved forflytning. 

Svigter balancen, er stolen et godt sclerose-hjælpemiddel, når du eksempelvis skal flytte dig fra seng til stol, eller fra stol til sofa. 

Stolen har armlæn, der skaber yderligere stabilitet, sikkerhed og støtte ved forflytning – og så medvirker armlæn til at skabe tryghed, når du sidder ned.

Livet med sclerose kræver komfort 

Både sæde og ryglæn kan nemt indstilles på en stol fra VELA. Det betyder, at du altid får støtte, der hvor du behøver det, og mulighed for både afslapning og en komfortabel siddestilling. 

Derudover er det muligt at få sæder og ryglæn med forskellige skumtyper, der passer til dit behov og lindrer eventuelle smerter. 

Har du problemer med at holde balancen, mens du sidder, eller bliver du hurtigt træt, kan du med fordel vælge et sclerose-hjælpemiddel med høj ryg og indbyggede sidestøtter. 

Det er også muligt at få en nakkestøtte, der kan hjælpe med at opretholde din siddestilling og give mulighed for afslapning. 

Komfort er vigtig for en god hverdag med sclerose.

Vi har en arbejdsstol til alle aldre

Udforsk

Derfor er nem betjening en fordel

Sclerose kommer i mange afskygninger og er uforudsigelig. Derfor er det afgørende at have et sclerose-hjælpemiddel med nem betjening, der imødekommer både nuværende og fremtidige udfordringer. 

En stol med elektrisk højdeindstilling kræver ikke mange kræfter, og du kan nemt indstille stolens højde uden at flytte dig fra stolen. 

Det er også muligt at få betjeningsvenlige kontakter og store vinklede greb på din stol, der imødekommer nedsat kraft i hænder og fingre.

Se hvad vores brugere siger

Mere end 500.000 glade brugere af VELA-stolen

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.